Dodaj do ulubionych

ul. brazylijska

31.10.05, 16:47
mam na oku mieszkanko na brazylijskiej, 38m2, 2 pokoje, taras, parter w 7-
pietrowym bloku z lat 60., na pierwszy rzut oka okolica ma swoje plusy i
minusy... powiedzcie cos o tej lokalizacji, moze warto jednak dolozyc i
znalesc gdzie indziej?
Obserwuj wątek
    • wega26 Re: ul. brazylijska 31.10.05, 20:13
      Brazylijska sama w sobie nie jest zła, ale może warto zapolować na coś innego.
      Aczkolwiek będzie raczej ciężko.
      Jeśli mieszkanko samo w sobie jest ok. to raczej zdecydowałabym się

Pzdr.
      • kunna Re: ul. brazylijska 31.10.05, 20:20
        Mieszkalam tam 6 lat i z ciezkim sercem sie wyprowadzalam...
        Nie mam praktycznie zastrzezen.
    • ermo Re: ul. brazylijska 01.11.05, 10:30
      troche przerazaja mnie te bloki kawalek dalej, w strone miedzynarodowej i
      pijalnia piwa pod drodze do przystanku... ten na brazylijskiej niby tez blok, w
      dodatku w stanie do remontu (ma byc remontowany, jak zapewnia wlasciciel i
      spoldzielnia) ale jednak cegla i troche tu inaczej sie mieszka jak na typowym
      blokowisku, duzo drzew, zielen, od podworka spokojnie, a nie chce zamieniac
      wielkiej plyty na pustak... mieszkanko samo w sobie jest bardzo fajne, ladnie
      odnowione, ma taki niby taras (15m2!), sasiedzi prawie sami emeryci - to tez na
      plus, bo nie chce dzieciarni ani blokersow... a moze wiecie co z tymi ogrodkami
      dzialkowymi za miedzynarodowa? moze znacie tez inna lokalizacje - cenowo jednak
      zbyt mocno nie odbiegajaca od brazylijskiej? nie chce cudow za 200 tys., ale
      moze cos znacie ciekawego?
      • wega26 Re: ul. brazylijska 01.11.05, 12:16
        podobno, jeszcze na jakiś czas, mają zostać działki, ale słyszałam, że były
        plany budowy kompleksu hotelowego. Nie wiem, czy to prawda, ale myślę, że w
        najbliższych latach, wkroczy tam, jakiś inwestor.A szkoda, bo miejsce miłe na
        spacerki:)Może, to przez sentyment,ale całe moje życie związane jest z Saską
        Kępą. Generalnie, musisz obserwować rynek, bo na prawdę ciężko z mieszkaniami
        na SK. Ja właśnie sprzedałam swoje, duże, i sama poszukuję czegoś w granicach
        40m2, i jak na razie bez skutku.Co doremontu, najlepiej, jak sam udasz się do
        Spółdzielni i skonfrontujesz z tym, co mówi właściciel. U mnie działała prężnie
        Wspólnota, ze Spółdzielniami, jak słyszałam, bywa różnie.
    • antyleper Re: ul. brazylijska 04.11.05, 19:26
      mieszkam na Brazylijskiej od pol roku. tez sie balam, jednak teraz nie zaluje.
      drzewa, spiewajace ptaki o swicie... fakt, nie wszystkie bloki sa kolorowe, ale
      tego lata elewacje poprawili w trzech blokach w mojej najblizszej okolicy.
      wszystko zalezy od wspolnoty. Sprawdz w spoldzielni jakie maja plany odnosnie
      Twojego bloku. I jeszcze jedno: pijalnia piwa w drodze do przystanku tylko
      wyglada przerazajaco, a pomimo tego, ze wracalam tamtedy takze wieczorami nie
      spotkalam sie z niebezpiecznym zachowaniem ze strony "klientow"
      pozdrawiam
      • j_karolak Re: ul. brazylijska 09.11.05, 08:41
        Ten pub jest całkowicie niegroźny. Większość lienteli to spokojni ludzie po
        pięćdziesiątce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka