otterly 26.03.10, 11:35 Mam kawałek aloesu, kilka małych listków na łodyżce, i chciałabym, żeby toto jakoś przeżyło. Co powinnam zrobić? Na razie wsadziłam to do kieliszka z wodą, ale nie wiem, czy wyjdzie mu to na dobre? Może jednak do ziemi? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maciekk123pl Re: aloes 26.03.10, 20:42 Chcesz ukorzenic go? Ja aloes ukorzeniam w wodzie, korzenie ma juz po 2 tygodniach. Robie to co dwa lata bo taki duzy mi sie nie podoba, wiec obcinam kilka czubkow, ukorzeniam i do ziemi. Starego wyrzucam bo taki krzak paskudny sie robi:P Odpowiedz Link
gemini50 Re: aloes 27.03.10, 20:06 Ja swój aloes chciałam ukorzenić w wodzie. Trzymałam kilka dni, ale wyraźnie mu to nie służyło. Wsadziłam więc do ziemii i od mniej więcej dwóch tygodni wszystko jest w jak najlepszym porządku. Odpowiedz Link
maciekk123pl Re: aloes 27.03.10, 20:28 Skąd wiesz, ze mu nie sluzylo? Mowil Ci?:D Aloes to pospolity chwast z afryki poludniowej, ukorzeni sie i w ziemi i w wodzie. To tyle w tym temacie;] Odpowiedz Link
bakali Re: aloes 28.03.10, 21:08 Moim sukulemtom ukorzenianie w wodzie nie sluzy, gnija. Dlatego ukorzeniam w ziemi. Odpowiedz Link
otterly Re: aloes 01.04.10, 10:20 dzięki, na razie siedzi w wodzie, ale przełożę go ziemi. Odpowiedz Link