yoma 25.08.10, 11:12 musiałam usunąć bulwę macierzystą, bu! Fajnie wyglądał z bulwą, a teraz ot takie pnącze :( Ale żywotne jak pierun, muszę przyznać :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoma Re: Panu Batatowi 25.08.10, 12:58 Chyba nie... wzięłam bulwę z warzywniaka, wsadziłam do ziemi, zielone rośnie :) Odpowiedz Link
wanda43 Re: Panu Batatowi 25.08.10, 13:14 Rok temu kupilan jako wypelniacz do skrzynki. Bylo pod tytulem wilec ziemniaczany. Pozna jesienia wyjelam te bulwy. Poskrecane jakies, wyglądaly jak wstretne wielkie glisdy. Odstawilam do kąta i zapomnialam. Ze 2 m-ce temu robilam porzadki, patrze, a to to zaczelo rosnąc. No to sruuu do doniczki w ziemie i sobie rosnie na loggii. Juz ma 2 pedy ze 30 cm kazdy. Odpowiedz Link
yoma Re: Panu Batatowi 25.08.10, 13:27 No bo to wilec. Swój wsadziłam w styczniu czy w lutym, jak byłam na strasznym głodzie uprawy czegokolwiek :) Teraz go prowadzę po drabince zygzakiem, żeby mniej miejsca zajmował, a i tak do jesieni zajmie całą wysokość okna. Ale że go nie przeprowadziłam na Wieś, tylko wpadam raz na jakiś czas podlać, co zostało, to pewnie poprzednio podlałam za mocno i bulwa zaczęła gnić (a do połowy wystawała z ziemi, fajnie to wyglądało). No to właśnie usunęłam, chociaż szkoda mi jej. Odpowiedz Link
yoma Re: Panu Batatowi 14.09.10, 13:11 Słońce się pokazało wczoraj i od razu podrósł z 5 cm, nie żartuję. Znaczy, potrzebuje... Odpowiedz Link