dorotatop 08.11.10, 15:06 sam opada i to nie po jednym listku tylko cały pęk co mu jest, dwa inne stoją obok i będą kwitły nie zalałam go podlewam jak inne nie widzę żadnych robali nic ach szkoda mi go bo jest czerwony a tamte mam białe oby dwa :( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smutas13 Re: grudnik 08.11.10, 15:15 Może ma chorobę niewidoczną gołym okiem. (spróbowałabym uratować chociaż jedną gałązkę - zasadzić osobno po uprzednim umyciu) Odpowiedz Link
maciekk123pl Re: grudnik 08.11.10, 16:52 Dorotko, grudnik pąki kwiatowe kieruje w strone światła, zmiana padania światła podowuje opadanie pąków... Widocznie obróciłaś doniczkę... Nie wolno tego robić gdy Zygokaktus kwitnie... Odpowiedz Link
dorotatop Re: grudnik 08.11.10, 20:32 Maćku nie zrozumiałeś mojego postu, dwa zdrowe grudniki białe będą kwitły są zdrowe nic im nie jest, a ten czerwony który stoi obok nich opada mi, nie kwitnie po prostu całe liście mi lecą nie jest zalany nic nie widać gołym okiem że coś mu jest tylko to że cały czas opada Odpowiedz Link
lustroo Re: grudnik 09.11.10, 18:52 Może ma trochę ciemniej niż te dwa? Mój też opada członami, ale ja za dużo podlewałam :( Odpowiedz Link
maciekk123pl Re: grudnik 10.11.10, 17:04 Przepraszam, inaczej to zrozumialem. Pozapychaj te kawałki do ziemi, ale wczesniej je spłucz pod wodą. Btw... w Kauflandzie teraz dali piękne Szlumbergery - już kwitnące biało rożowe, różowe i czerwone. Polecam, sam nabyłem:) Odpowiedz Link
dorotatop do wody czy jak ?? 10.11.10, 08:33 no niestety opadł cały i teraz mam go wsadzić do wody aby puścił korzonki czy do ziemi oczywiście nowej ?? Odpowiedz Link
bakali Re: do wody czy jak ?? 10.11.10, 09:52 do ziemi oczywiście nowej stosuj interpunkcję Odpowiedz Link