edyta.zagorska 09.03.06, 19:43 Właśnie mój balkon jest po tej stronie świata nie chciałabym tradycyjnych pelargoni.Proszę o poradę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dominia251 Re: JAKIE KWIATY NA PÓŁ-ZACHOD.BALKON 11.03.06, 18:25 Cześć!Jeżeli chodzi o kwiaty które mągą być na na balkonie- szczególnie z takiej strony to polecam Surfinie. Trzeba jednak pamiętatać, że są one dość ciężkie w utrzymaniu. Niestety poświęcamy im więcej czasu niż np. pelargonią ale warto efekt jest niesamowity. Codziennie trzeba podlewać- najlepiej wieczorem. Pamiętać również o nawozie. Można go kupić w każej kwiaciarni. Jednak nie warto sadziż ich w jednej doniczce z innymi gatunkami ponieważ mają dość duże korzenie. Co do nawozu to warto kupić z magnezem. Dla kontrastu warto też zasadzić zioła, proponuje bazylje noi oczywiście maciejke- przepięknie pachnie. Wróce jeszcze do pelargoni. Wiszące sa równie piękne jak surfinie wiszące. PAMIĘTAĆ O WISZĄCYCH. Powodzenia! Odpowiedz Link
edyta.zagorska Re: JAKIE KWIATY NA PÓŁ-ZACHOD.BALKON 11.03.06, 19:33 Witam, myślałam,że surfinie lubią słońce a u mnie jest ono dopiero po 16- tej.Chyba faktycznie posadzę pelargonie teraz jest ich taki wybór,nie przepadam za nimi ale mieszkam od ulicy i one powinny przetrwać te "ciężkie" warunki. I napewno będą wiszace.Czy trzeba o nie specjalnie dbać odżywki itp.? Rzeczywiście połaczone z innymi wygladają super.Myślałam też o czymś pnącym np.fasola,powojnik.Dziękuje za cenne wskazówki,pozdrawiam. Odpowiedz Link