Dodaj do ulubionych

Promocja dziadostwa

23.01.10, 19:33
Dziękuję Panie Wójcie za wyjaśnienia w sprawie funkcjonowania Gimnazjum.

Widzę, że aktywne życie społeczne ucznia bardziej się dla Pana liczy, niż
WIEDZA i umiejętności jakie powinien nabyć. Nawet, gdyby próby (gimnazjalnych
show) miały odbywać się w trakcie zajęć podstawowych.
Chwała nauczycielom Gimnazjum za pozyskiwanie funduszy dla uczniów i na
zajęcia pozalekcyjne (za które nauczyciele mają płacone). Wierzę, że część z
nich jest nauczycielami z powołania, ale z relacji wynika, że Ci najzdolniejsi
nauczyciele są tłamszeni (ustawiani w szeregu) przez dyrekcję.. Rzadko są
premiowani.
Projekty w Gimnazjach są Panie Wójcie w obecnych czasach raczej standardem,
niż czymś wyjątkowym!
Spójrzmy jednak na jakość tych zajęć pozalekcyjnych i na WYNIKI W NAUCZANIU.
Ilu naprawdę uczniów ma osiągnięcia na szczeblu wojewódzkim, czy ogólnopolskim
- to przypomina bardziej marnowanie zdolności uczniów, niż szkołę efektywnego
nauczania. Dobrze, że w ogóle są jacyś!

Reasumując, skoro uważa Pan, że dyrekcja Gimnazjum w Birczy posiada bardzo
dobre kwalifikacje i doświadczenie do zarządzania tą instytucją, nie ma Pan o
tym żadnego pojęcia.

Podobnie, katastrofalnie zadłużając budżet Gminy Bircza, doprowadzając
niemalże do jego zapaści - o zarządzaniu. Doprowadza Pan Gminę do ruiny,
próbując stwarzać tylko pozorne wrażenie, że wszystko jest w najlepszym porządku.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mimiii09 Re: Promocja dziadostwa 24.01.10, 10:04
      Drogi Arnoldzie!
      Widzę, że Twoje działania zmierzają powoli do tego, żeby zwrócić uwagę
      wszystkich na to, jak tragiczny poziom reprezentuje gimnazjum birczańskie. Cóż,
      wolność słowa. Domagasz się odpowiedzi Wójta, a sam nie odpisałeś na posty,
      które napisali internauci w poprzednim (jakże niedawnym) Twoim wątku.
      Ale abstrahując. Zarzuty, które przedstawiasz, są śmieszne. Solą w oku są Ci
      zajęcia pozalekcyjne odbywane w trakcie zajęć.W takim razie chyba nigdy nie
      chodziłeś do szkoły. Szkołę mam już trochę za sobą, ale pamiętam, że często po
      prostu nie dało się zorganizować zajęć po lekcjach. Powód? Dojeżdżające dzieci.
      Gimnazjaliście z Żohatyna bardzo łatwo jest zostać na ulubionym kółku
      zainteresowań czy próbie do akademii do godziny, powiedzmy, 17, prawda? Żaden
      problem!
      Piszesz: "ale z relacji wynika, że Ci najzdolniejsi nauczyciele są tłamszeni" -
      podaj autora którejkolwiek z tej relacji, albo chociaż podaj dokładny przykład.
      Jeśli chodzi o JAKOŚĆ ZAJĘĆ... mój drogi... wybacz te słowa, ale nie pieprz
      głupot. Zawsze, zawsze są problemy natury technicznej- brak sali, brak
      materiałów choćby doświadczalnych. Przecież nauczyciele robią co mogą, ważne
      jest to, że dzieciaki działają, coś robią!
      Co do dyrekcji, no tu mnie powaliłeś na kolana. Gimnazjum jest świetnie
      zarządzane moim zdaniem i nie ma potrzeby zmiany. O tłamszeniu nauczycieli nie
      słyszałam (zarzut ten zapewne podnosisz na podstawie którejś z "wiarygodnych"
      relacji), a uwierz, że z tym środowiskiem jestem bardzo blisko związana.
      Wyniki w nauce? Kochani, to owszem problem! Mamy małe wyniki w nauce! Ratunku!
      Wybaczcie, ale tu nie chodzi o poziom kształcenia. Obecnie studiuję na
      prestiżowym kierunku na jednej z najlepszych uczelni w Polsce, a skończyłam
      gimnazjum birczańskie. Jest nas wielu, którzy osiągają sukcesy, tylko o tym się
      nie mówi. Nie mówi się też o tym, że polski system edukacyjny jest tak
      skonstruowany, że dzieci, które są- ostro zabrzmi- lekko ograniczone umysłowo, a
      przyznajmy wreszcie, ze takich jest sporo, kształcą się wraz z tymi, którzy mają
      potencjał intelektualny. Przyjdź, Arnoldzie, na zajęcia do gimnazjum! Wejdź do
      klasy! Zobacz, jak uczeń w III gim ma problemy z przeczytaniem tekstu, czy z
      podaniem wzorów na pola figur płaskich, choć nauczyciel z matematyki robi, co
      może, by nauczyć go podstaw, których on nie może pojąć (autentyki). Nie widzisz
      tej męki nauczycieli, którym też zależy na wynikach ich uczniów, ale co zrobić,
      kiedy uczeń twierdzi, że Włochy leżą na terenie Rosji (też autentyk), a na
      prośbę o wstęp, rozwinięcie i zakończenie w rozprawce pisze pracę na jeden
      akapit, składającą się ze zdań pojedynczych. Niektóre dzieci naprawdę nie
      potrafią się nauczyć, to przekracza ich możliwości, wiem to dobrze, patrzyłam na
      to przez tyle lat!
      Nauczyciele gimnazjum to niekiedy męczennicy. To jednak nie przeszkadza im dalej
      mieć indywidualny stosunek do ucznia, za co serdecznie, serdecznie im dziękuję.
      Pomogli mi się rozwinąć i owoce tego zbieram do dzisiaj, jak wielu moich
      znajomych. Zarzuty dotyczące nauczycieli uważam za bezpodstawne.

Jak dla mnie, mierna próba ośmieszenia Wójta i gimnazjum. Arnold ze swoim
      brakiem kompetencji jest niezwykle wiarygodny.
      Teraz wypada nam czekać na najbliższy jego post, a potem zacznijmy odwiedzać
      jego bloga, zapewne wkrótce go założy.
    • lewiatan94 Re: Promocja dziadostwa 24.01.10, 18:30
      Oj Arnoldzie co za kompromitacja i promocja ?!!! Chyba Ciebie bałwanie !!!!
      Zaznaczam w imieniu wielu moich kolegów,że mamy już dość obrażania nas uczniów i
      gimnazjum i chyba pokusimy się o to by Cię wykryć i podać Twoje IP wójtowi (
      chyba wiesz co to znaczy ???!!!). Pamiętaj że nie gryzie się ręki która Cię
      karmi, a wygląda na to że to robisz !!!

Co Ty wiesz o zajęciach pozalekcyjnych i wynikach, już je widziałeś !!! To
      pewnie uczysz w gimnazjum i zazdrościsz Tym nauczycielom, którzy mają głowy
      pełne pomysłów i ręce pełne roboty!!! Ja chodzę na wiele zajęć i jak do tej pory
      nie mam do nich zastrzeżeń, o poziom Ci chodzi ??? To zapraszam na nasz
      angielski gdzie kobita mówi praktycznie po angielsku i wymiata jak nie jeden
      anglista !!! Masz problemy ze sobą, kompleksy ??? Zapewne stołek Pani Dyrektor
      lub wójta Ci się marzy, PAMIĘTAJ nie dla psa kiełbasa !!! Podaj nazwy tych show,
      bo jak zerkniesz do słownika języków obcych to się zdziwisz co to znaczy.
      Partacz z Ciebie i nawet nie przyjmujesz krytyki !!!

Co do długów gminy czep się też radnych, bo takowi są i wszystko zatwierdzają.
      No chyba że Cię na WOSie nie uczyli o takich sprawach!!! Nas uczą dużo więcej
      niż Ci się wydaje.

A tak na marginesie, czy to tylko Wójt rządzi przecież też są radni !!! To gdzie
      Ci ludzie, jest przecież komisja oświaty niech się rozliczy co dla naszych szkół
      zrobiła. Pytam co ??? Z tego co widzę to nawet nie mamy gdzie spokojnie wolnego
      czasu spędzić i gdyby nie nauczyciele gimnazjum to byłoby jeszcze gorzej.

I lepiej zabieraj swoje mądrości do .... bo już jest to nudne !!!!

Z poważaniem się pisze, a nie pozdrawiam. No chyba że z Wójtem jesteś na TY !!!
      My to już mamy swoje zdanie kim jesteś !!!!
      IP
      IP
      IP
      IP
      • wiahor Re: Promocja dziadostwa 24.01.10, 18:39
        Dlaczego wpisy Arnolda wywołują zawsze tak duży oddźwięk ?
      • tajniakzabewu Re: Promocja dziadostwa 07.02.10, 00:25
        "My to już mamy swoje zdanie kim jesteś !!!!
        IP
        IP
        IP
        IP"
        no opanuj się człowieku to że widzisz z jakiego IP piszesz to nie znaczy ze
        zobaczysz IP kogoś innego..., a pozatym uzytkownicy mają IP dynamiczne a reszta
        uzytkowników birczańskiej sieci pisze z IP jednego głównego wiec też raczej
        wróżem nie jesteś z czyjego komputera wysłana jest wiadomość..., nie mówiąc juz
        o darmowym necie w GOK-u..., więc nie siej zamieszania że jesteś mega haker;p;p
    • danoneczek Re: Promocja dziadostwa 25.01.10, 17:24
      Myślę, że troszeczkę przeszło to w galop! Nikt się nie zwraca do
      uczniów!Uczniowie są różni. Jedni wiedzą czego chcą i dążą do celu inni nie. Jak
      od wieków. Znam wielu, którzy dzięki "swojej", nie nauczycieli z gimnazjum w
      Birczy, doszli do celu. Przeczytajcie uważnie, co jest w temacie? Gimnazjum w
      Birczy ma braki w kadrze i wszyscy, to wiedzą. Nie mają ochoty się wypowiadać,
      bo nie ma sensu. Jest, jak jest! Gimnazjaliści powinni odwiedzać inne strony i
      nie marnować "tutaj" czasu.
      • dezyderiusz500 Re: Promocja dziadostwa 25.01.10, 18:29
        Wydaje mi się że na post Arnolda odpowiedziało kilku nauczycieli gimnazjum podających się min. za uczniów. Ten korygujący i ganiący ton i słownictwo w postach... jak w szkole :)
        • wiahor Re: Promocja dziadostwa 27.01.10, 08:16
          Też tak myślę.
          • uczennicagim Re: Promocja dziadostwa 29.01.10, 22:57
            Aha...czyli uczniowie już nie mają kompletnie nic do powiedzenia, nawet jak coś mądrego napiszą to i tak źle, bo przeciez to nie oni, w końcu chodzimy do szkoły i się edukujemy, czyli według Was mamy pisać z błędami, bo wydaję się Wam, że uczniowie z Birczy są be i w ogóle bezmózgi, które nic nie potrafią? Mylicie się, chcemy Wam pokazać, że też nas na coś stać i nie damy sobą manipulować jakimiś głupimi postami! są uczniowie zdolni i mniej zdolni jak wszędzie ale czy to powód do tego, aby nas tak upokarzać, pisząc jaki to w Birczy nie jest niski poziom!Ludzie zastanówcie się..a zresztą panie"Arnoldzie" tak na marginesie nie jest panu wstyd?wbijając sam sobie nóż w plecy?;/
        • sprawiedliwy699 Re: Promocja dziadostwa 31.01.10, 16:20
          zgadzam się widać że to nauczyciele się wpisują i podają się za uczniów
          gimnazjum. Moim zdaniem to śmieszne Arnold ma rację ale niektórych
          ludzi prawda boli...
          przecieżforum.gazeta.pl/i/16/forum/wyslijBtn.gif
          • danoneczek Re: Promocja dziadostwa 31.01.10, 16:29
            Również się zgadzam z Arnoldem! Większość rodziców także. Nie wpisują się tutaj,
            tylko rozmawiają między sobą.
    • spacja55 Re: Promocja dziadostwa 02.02.10, 14:55
      Drodzy Forowicze, tylko spokój może Was uratować. Każdy z Was ma po trosze
      racji, i po trosze jej nie ma. Wiem co mówię, pracę w szkole znam od podszewki,
      wprawdzie w innym województwie, ale położenie niczego nie zmienia. Bywa, że
      trafia się rocznik z wieloma uzdolnionymi uczniami, którzy lekko kierowani przez
      nauczyciela, zwykle z pomocą rodzica mają sukces za sukcesem, albo taki rocznik,
      gdzie w klasie jest 7,8 uczniów z orzeczeniami o tzw" obniżeniu wobec nich
      wymagań edukacyjnych". W takim przypadku,nauczyciel choćby"wyszedł z siebie" nie
      osiągnie sukcesu uśrednionego dla całej klasy. Już wcześniej wspominałam też, że
      są nauczyciele z prawdziwym powołaniem i tacy, którzy są "funkcjonariuszami
      oświaty". Kłopot jest jednak w tym, że tych "złych" nauczycieli nie można po
      prostu wymienić na lepszych, bo nie pozwala na to prawo oświatowe. Wielka racja
      jest jednak przy tych, którzy chcą coś zmienić i tu rzeczywiście do odpowiedzi
      trzeba wezwać Radę Gminy. Radni mogą zrobić wiele dobrego... i złego, ale MOGĄ!
      W kwestii projektów, to rzeczywiście są wszechobecne, ale powodują że aktywność
      najbardziej nawet leniwych nauczycieli wzrasta, z prostych powodów: jako unijne
      są skrupulatnie kontrolowane i sprawdzane. Kiedy w Waszym gimnazjum realizowany
      będzie n-ty projekt to uczniowie stać będą w kolejce na zajęcia, bo już nikt
      nigdzie nie prowadzi zajęć bezpłatnych dla uczniów, więc jeśli takowe są trzeba
      korzystać. I jeszcze jedno, o Waszym gimnazjum dowiedziałam się w ubiegłym roku
      w Warszawie na prestiżowym szkoleniu w obrębie projektu" Ocalić od zapomnienia".
    • tajniakzabewu Re: Promocja dziadostwa 07.02.10, 00:18
      forumowiczu (-czko) arnold.6 tyle brudnych słów i oszczerstw które są w swojej
      istocie puste bo zapewne ogólne "savoir vivre" pisania na forach znasz i wiesz
      że pisanie oszczerstw pomówień i wyssanych z palca historii to jest przykładowym
      zachowaniem pochodzącym z rynsztoku a raczej można odnieść wrażenie że jesteś
      osobą która stamtąd nie jest wiec może więcej ogłady bo że można tutaj anonimowo
      napisać wszystko co ślina na język przyniesie to nie znaczy ze nalezy tak robić
      polecam przeczytania ogólnych zasad korzystania z forów i nie zachowania sie jak
      dzieci neo ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka