Dodaj do ulubionych

likwidacja

10.02.12, 10:36
No i znowu kolejna likwidacja w Gminie Bircza tym razem pod młotek idzie Zespół Ekonomiczno -Administracyjny Szkół w Birczy. Jestem ciekawa czym te dziewczyny sobie zasłużyły na takie traktowanie i "komu" ta likwidacja ma służyć chyba nie żadnym oszczędnościom w Gminie, ponieważ na ZEAS z tego co mi wiadomo dostaje subwencję z Ministerstwa na obsługę szkół. Jak dojdzie do likwidacji to gmina będzie miała jej o wiele mniej Wg mnie decyzja nie do końca przemyślana a chodzi o to, żeby pokazać kto tak naprawdę w tej gminie rządzi.
Dziewczyny z ZEAS głowa do góry kiedys przyjdzie czas na sprawiedliwość.Trzymam kciuki za Was
Obserwuj wątek
    • birczanka26 Re: likwidacja 10.02.12, 17:50
      Powinni wszystko zlikwidować a na koniec to powinni skreślić Birczę z mapy Polski i zostałaby czarna dziura. Skąd info że Zespół Szkół w Birczy idzie pod młotek ? przecież to jedyna średnia szkoła w okolicy
      • czarna2137 Re: likwidacja 10.02.12, 18:58
        To nie chodzi o Zespół Szkół tylko ZEAS , który obsługuje księgowość szkół. Droga Birczanko przeczytaj uważnie treść wpisu powyżej i trzymaj za nich kciuki bo to jedyne, rozsądne i sumienne w swojej pracy dziewczyny. Szkoda, żeby nastąpiło to co jest zaplanowane przez naszą władzę i szanownych radnych. Myślę, że dyrektorzy szkół i nauczyciele powinni zabrać głos w tej sprawie na najbliższej sesji i uświadomić co niektórym na czym ich praca polega.
        Ja myślę, że tu nie chodzi o oszczędności tylko o personalia.
    • pinek-panczo Re: likwidacja 13.02.12, 20:24
      Powiem tak"zlikwidować powinni parę osób które siedzą w Urzędzie Gminy i pierdzą w stołki,bo wchodząc do naszego Urzędu,każdego jednego pomieszczenia,co widać?!Nic!! Żeby chociaż jedna z czterech czy też pięciu PAŃ trzymała w ręku długopis,NIE!!! PANIE wolą prowadzić pogawędki i jak ktoś wejdzie to ku wielkiemu zdziwieniu strzelają głupie uśmieszki.A co do Pań z ZEAS to naprawdę mają pracy moc i to bardzo odpowiedzialnej!!!!! nie powinna mieć miejsca taka sytuacja,no cóż ale skoro Rada i Pan Wójt podejmą taką decyzję?!Trudno,
      Ale naprawdę w tym Urzędzie jest cyrk na kółkach.Jedyną Osobą,tak mi się wydaje jest Pan Przewodniczący Rady Pan W.B który zauważa problem tych obij boków w Gminie,noi jeszcze taką Panią którą Pan Wójt zatrudnił to gratulacje,można w czasie letnim bynajmniej pooglądać przez sukienkę kawałek du.... i widocznej na niej bielizny,ot to taka wizytówka Gminy widocznie.Szczyt bezczelności.
    • czesio48 Re: likwidacja 14.02.12, 18:10
      A napiszcie mi jaka jest teraz szkoła w Hucie Brzuskiej tzn. ile jest klas. A swoją drogą to z ilościami klas na wioskach cofamy sie do czasów babci Austri.
      • darino Re: likwidacja 14.02.12, 19:40
        Ze szkołami już jest chyba gorzej niż za Austrii.
      • cassidy09 Re: likwidacja 15.02.12, 10:06
        Szkoła w Hucie Brzuskiej została zlikwidowana,dzieci są wożone do szkoły w Birczy.
        • guciooo99 Re: likwidacja 18.02.12, 22:56
          Z tego co słyszę i czytam myślę ,że Gmina się topi....Wystąpiła dzisiaj odwilż, są roztopy jest mnóstwo błota śniegowego, na koniec jednak za wcześnie, bo topnienie lodowców i ogólny potop przewidziano dopiero na koniec grudnia 2012. Pozdrawiam gorąco czarną... i pinek-panczo, podzielam Waszą opinię nt. likwidacji ZEAS. Cięcia w administracji Gminy Bircza zaczęły się i zakończą tylko i wyłącznie w ZEAS-ie- ot taka moja intuicja .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka