Dodaj do ulubionych

układy w gminie

12.05.14, 08:43
Dlaczego ja się nie dostałem do komisji wyborczej że jestem bezrobotnym od wielu lat a radny z Huty Brzuskiej się dostał wraz ze swoją córką i synem i do tego jeszcze są w komisji w Hucie Brzuskiej nie muszą nigdzie do jeżdzać. w naszej gminie liczą się tylko układy i znajomości. Jestem ciekaw kto wybierał tych ludzi do komisji
Obserwuj wątek
    • antek3333 Re: układy w gminie 12.05.14, 10:50
      Już na jesień wybory..zmieńmy to..chociaż tak naprawde większość ludzi nie chce zmian,jest im dobrze więc raczej nie spodziewał bym się zmiany władz.A szkoda,przydał by się powiew świeżej krwi.
      • kris7674 Re: układy w gminie 12.05.14, 13:18
        jest to typowe ranczo Wilkowyje
        • 2birczanin213 Re: układy w gminie 13.05.14, 08:44
          www.bircza.pl/asp/pl_start.asp?typ=13&sub=0&subsub=0&menu=89&artykul=1433&akcja=artykul

gmina już się tłumaczy ale dlaczego z jednego domu aż 3 osoby idą a są ludzie ktrzóy mogli by pójśc i dorobić parę groszy żeby nie klepać biedy ale jak jest się radnym to tylko swoich najlepiej wepchać
          • wiahor Re: układy w gminie 13.05.14, 10:10
            Wójt przerzuca odpowiedzialność na komisję wyborczą, więc niech może napisze, kto działa w tej komisji. Bo mam wrażenie, że jego pracownicy ?
            • birczanin7 Re: układy w gminie 14.05.14, 17:46
              Są ustawowo określone procedury komisji powoływania.
              To nie może być komisja z wójta nadania.
              • wiahor Re: układy w gminie 14.05.14, 19:16
                Tylko przypadkiem członkowie komisji wyborczej są pracownikami wójta.
    • janek.k86 Re: układy w gminie 16.05.14, 20:13
      Dlaczego ja sie nie dostalem do komisji wyborczej bla bla bla..
      Konkretne osoby sa w komisjach gdzie sa, bo sa podane z partii, jak nie wiesz o co chodzi to sie dowiedz! Takie pierdoly na tym forum smaruja, ze zal czytac. Odbywalo sie poza tym losowanie, nie mialo znaczenia kto jest bezrobotny a kto pracuje, bo do komisji wchodza i jedni i drudzy. Nie wszyscy moga. Ja bylem ostatnio, teraz mnie nie wylosowali. Tez nie pracuje, ale mimo to nie smaruje na nikogo.
      • 2birczanin213 Re: układy w gminie 17.05.14, 09:51
        ale dlaczego janek.k86 akuratnie z jednego domu dostało się aż trzy osoby i ty wierzysz że to lasowanie nie było ustawione rozumie jak by się jedna osoba dostało no albo dwie mieli szczęście ale aż trzy osoby w takie szczęście to ja już nie uwierz to losowanie całe to pic na wodę
        • janek.k86 Re: układy w gminie 17.05.14, 11:50
          Dostali sie do komisji podani z partii, nie z losowania, poszli tam gdzie chcieli, bo moga sobie wybrac. To normalne. Co do losowania mowie ci kolejny raz ze odbylo sie komisyjnie i tez sie nie dostalem a bylem wczesniej i nikt mi nie zalatwial.
    • 47maria Re: układy w gminie 17.05.14, 11:02
      oj już daj spokój, nie przeżywaj. są trzy osoby to są, ode mnie z domu nikt się nie dostał i co ? afery nie robię :D :D nawet jeżeli wójt w tym maczał palce to co? żyjemy w takim kraju że układy to podstawa. Ty jak byś mógł to też byś pchał swoich, taka prawda. ale zamiast tu pisać głupoty weź się za robotę, to że nie masz pracy to też wójta wina ? trzeba było się uczyć, zdać dobre studia i praca jest, ale łatwiej jest skończyć pierwszą lepszą szkołę, dostać zasiłek bezrobotnego i narzekać że nie ma pracy, że układy wszędzie itd. rzygać mi się chce takimi ludźmi !!
      • obywatelbirczy Re: układy w gminie 17.05.14, 12:43
        czytając te wpisy widać że człowiek który założył to forum ma racje a po wpisach jankek.k86 i 47maria widać że są to członkowie tej rodziny a widać to po krótkim odstępie czsowym wpisu tak że widać że rodzina się broni ale lepiej przyznać się do winy a nie udawać nie winnych
        • janek.k86 Re: układy w gminie 17.05.14, 18:25
          Obywatelu baranem jestes!
          Jak ktos broni racji to pewnie z rodziny. Wyobraz sobie ze nie!
          • 2birczanin213 Re: układy w gminie 17.05.14, 19:37
            janek.k86 napisał(a):

> Obywatelu baranem jestes!
            > Jak ktos broni racji to pewnie z rodziny. Wyobraz sobie ze nie!

wiadomo że się nie przyznasz że jesteś z rodziny ale prawda boli że jesteście w komisji tylko dlatego że macie znajomości
            • janek.k86 Re: układy w gminie 17.05.14, 21:21
              Drugi baran..
          • obywatelbirczy Re: układy w gminie 18.05.14, 07:01
            janek.k86 napisał(a):

> Obywatelu baranem jestes!
            > Jak ktos broni racji to pewnie z rodziny. Wyobraz sobie ze nie!

wole być baranem niż takim oszustem który załatwia wszystko przez znajomości w gminie bo w legalny sposób nie potrafi żal mi cie janek.k86 tacy ludzie nie powini się wogólę rodzić
      • baristan Re: układy w gminie 17.05.14, 16:56
        ....trzeba było się uczyć, zdać dobre studia i praca jest....

To proszę podać mi konkretny kierunek. Bo coś mi się zdaję, że Pani zdobyła zatrudnienie w czasach gdzie nie było o nią problemu i jakimś cudem dotrzymała na tym stanowisku do dzisiaj. Znam świetnie wykształconych ludzi po czołowych uczelniach naszego kraju, co albo szukają pracy (bo nie mają znajomości i wymaganego doświadczenia) albo już dawno wyjechali za granicę.

A układy zawsze były, są i będą i to nie powinno dziwić ....
        • 47maria Re: układy w gminie 18.05.14, 11:06
          a to że te same osoby co roku są w komisji to was nie interesuje ? co roku są Ci sami ludzie ! a dlaczego co roku twój rodzic jest ?? to nie są układy ? i czemu o tym nie napiszesz ???

dla każdego jest praca ! tylko trzeba ruszyć dupę i wziąć się za siebie ! ale lepiej jest dostać zasiłek i siedzieć przed komputerem i pisać głupoty że pracy nie ma itd... ble ble ble....
          • obywatelbirczy Re: układy w gminie 18.05.14, 14:00
            47maria napisał(a):

> a to że te same osoby co roku są w komisji to was nie interesuje ? co roku są C
            > i sami ludzie ! a dlaczego co roku twój rodzic jest ?? to nie są układy ? i cz
            > emu o tym nie napiszesz ???
            >
            > dla każdego jest praca ! tylko trzeba ruszyć dupę i wziąć się za siebie ! ale l
            > epiej jest dostać zasiłek i siedzieć przed komputerem i pisać głupoty że pracy
            > nie ma itd... ble ble ble....

w tym wpisie sam się przyznałaś że jesteś z rodziny radnego tylko jest jeden problem bo moi rodzice od dawna już nie żyją zastanów się lepiej co piszesz
            • 47maria Re: układy w gminie 18.05.14, 20:27
              obywatelbirczy napisał(a):

> w tym wpisie sam się przyznałaś że jesteś z rodziny radnego tylko jest jeden p
              > roblem bo moi rodzice od dawna już nie żyją zastanów się lepiej co piszesz

to że że wyrażam opinie która jest wbrew twojej to od razu znaczy że jestem z rodziny ?? żal mi Cię
    • 47maria Re: układy w gminie 18.05.14, 20:31
      a tak dla twojej informacji, wiedz o tym że każdy wpis można sprawdzić z czyjego komputera zostało napisane i wtedy można zobaczyć kto jest z rodziny a kto nie. Ustalenie adresu nic nie kosztuje :D
      • obywatelbirczy Re: układy w gminie 18.05.14, 21:29
        ja się niczego nie boję
        • mypost12 Re: układy w gminie 19.07.14, 21:02
          ludzie mnie w tej Birczy rozśmieszają :)

Widzę, że mam niesamowite układy z wójtem, bo byłam w komisji. Zawiść ludzka nie zna granic. Co do nepotyzmu to on istnieje ale nie przesadzajmy że aby zarobić 150 zł za kilka godzin trzeba mieć układy z Wójtem :)

• b151 Re: układy w gminie 21.07.14, 09:49
            Jak widać już zaczyna sie obrona wojta. A moze to sam wojt zabiera głos w swojej sprawie. A tak swoja drogą to teraz przed wyborami jest zatrudnionych tyle ludzi że w gminie nawet nie bardzo juz wiedza kto tam pracuje a kto załatwia sprawę taki tłok w biurach jest. Powtarzaja sie zagrywki z poprzednich lat.
            • mypost12 Re: układy w gminie 23.07.14, 18:52
              b151 napisał(a):

> Jak widać już zaczyna sie obrona wojta. A moze to sam wojt zabiera głos w swoje
              > j sprawie. A tak swoja drogą to teraz przed wyborami jest zatrudnionych tyle lu
              > dzi że w gminie nawet nie bardzo juz wiedza kto tam pracuje a kto załatwia spra
              > wę taki tłok w biurach jest. Powtarzaja sie zagrywki z poprzednich lat.

Co się zaczyna? Przeczytaj jeszcze raz co napisałam. Wiesz czym jest nepotyzm o którym wspomniałam? I że niby ja bronie wójta? Nie podobają mi się jego rządy, że przetargi są ustawiane, w mojej wiosce kupił działkę 70 arową za 12 tys.
              Ponad 40 ludzi było w komisji w gminie Bircza podczas ostatnich wyborów i że niby każdy kto był to po układach? Czy wy siebie słyszycie? Na zebraniu wiejskim przyjechał radny i kazał się sam zgłosić kto jest chętny, spisał dane i tak to wyglądało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka