surowiczny 28.02.06, 00:41 www.db.ichistory.org/index.php?pg=0&fstl=0&fst=0&st=25 pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dymek25 Re: baza danych - POLECAM!!!!!! 28.02.06, 12:07 Nie mogłam się oprzec i zajrzałam.Nie mam cyrylicy i z szukaniem był kłopot, ale przejrzałam i teraz muszę nadrabiać obowiazki,ale było warto.Dzieki za link Odpowiedz Link
czesio48 Re: baza danych - POLECAM!!!!!! 28.02.06, 19:33 Słabo operuję ruskim, jeszcze gorzej z cierpliwością. Napiszcie parę słów objasnienia o tej bazie. Odpowiedz Link
dymek25 Re: baza danych - POLECAM!!!!!! 01.03.06, 12:37 O więcej informacji musimy poprosić surowicznego,bo nie wiem kto stworzył bazę(domyslam się,że Instytut Historii Cerkwi ,ale skad?).Baza zawiera 821 zdjęć duchownych ,ich rodzin,sióstr zakonnych.Ciekawe są zdjęcia z zesłania(Kołyma,Archangielsk),ale też współczesne.Próbowałam wpisywać nazwiska alfabetem łacińskim,ale nie znajdowałam.Widać trzeba mieć cyrylcę. Odpowiedz Link
surowiczny Re: baza danych - POLECAM!!!!!! 01.03.06, 14:05 obsługa "bazy" jest prosta: w okienko "poszuk" wpisuje się szukane nazwisko - koniecznie cyrlicą nastepnie "znajty" oprócz tego po lewej stronie są kolumny z segregacja galerii np pogrzeb, współczesność itd Każde zdjęcie jest w miarę dokładnie opisane - po prostu klinknąć na "detalno" miłego wyszukiwania pozdrawiam Odpowiedz Link
dymek25 Re: baza danych - POLECAM!!!!!! 01.03.06, 16:49 Nie ma syna,więc nie mam kogo spytać-gdzie szukać tej cyrylicy?Bez niej poz.ostaje żmudne szukanie Odpowiedz Link
surowiczny Re: baza danych - POLECAM!!!!!! 01.03.06, 17:08 najprościej w wordzie "wstaw" -> symbol i tam jest cyrlica - żmudne to jednak. Nast skopiować i wkleić do okienka. najlepiej jednak ustawić sobie klawiature - trzeba ja jednak dodatko opisać. polecam też czcionki scs i podobne: www.cerkiew.szczecin.pl po prawej stronie pozdrawiam Odpowiedz Link
darino POLECAM!!!!!! 01.03.06, 20:46 Bardzo ciekawe - przydałaby się taka baza z zdjęciami cerkwi i innych budowli ... Odpowiedz Link