Dodaj do ulubionych

3 lata za szkalowanie Narodu Polskiego

18.01.07, 16:36
wiadomosci.onet.pl/1467368,11,1,0,120,686,item.html
Wygląda na to, ze PiS czerpie wzorce prawne imperium Dżingis-Chana, a nie z
Rzymu ...
Obserwuj wątek
    • sosna2008 Re: 3 lata za szkalowanie Narodu Polskiego 30.01.07, 22:31
      A ty darino skąd czerpiesz swoje wzorce? Może nas uświadomisz, bo mnie, po
      przeczytani niektórych twoich wypowiedzi, wydaje się, że swoją "mądrość
      życiową" opierasz jedynie na tak zwanych dziesięciu przykazaniach ukraińskich
      nacjonalistów.
      • darino moim idolem jest pan premier Andrzej Lepper ! 30.01.07, 22:46
        Jest to prawdziwy Polak i katolik, człowiek, który startował od stanowiska
        kierownika POM i szeregowego działacza PZPR w gminie, a doszedł do wyżyn
        politycznych.
    • ciekawy344 Re: 3 lata za szkalowanie Narodu Polskiego 31.01.07, 09:17
      mam mieszane uczucia, bo jestem zwolennikiem wolności słowa i wypowiedzi... ale
      z drugiej strony jak słysze o " polskich obozach koncentracyjnych", o cynicznym
      domaganiu się przeprosin za akcje Wisła nie bespośrednio pokrzywdzonych tylko,
      " środowisk pobanderowskich ", które jakoś do przepraszania się nie kwapią, a
      przeprosin oczekują :) że już o Związku wypędzonych zza Odry nie wspomnę to
      zaczynam to rozumieć...Zresztą zwrócie uwagę na postawę Darino...:) pisze na
      polskim forum, linkuje bajkopisy UPA i pisze Polska z małej litery...ciekaw
      jestem gdyby przyszło do jakieś zawieruchy...komu by służył i na czyim sznurku
      chodził...:)
      • darino Re: 3 lata za szkalowanie Narodu Polskiego 31.01.07, 10:37
        Nie sądzę, aby tak ustawa coś dała - na przykład o "polskich obozach" pisze się
        głównie w Ameryce i Zachodniej Europie, a tam macki Kaczyńskich nie sięgają.

Nie wiem jakiej "zawieruchy" oczekujesz. Chyba jesteś jeszcze z wojennego
        pokolenia. Najbliższa zawierucha - w Iraku :)))

Jeszcze chciałbym wspomnieć o stanowieniu prawa przez Kaczory:
        wiadomosci.onet.pl/1476180,11,item.html
        To najlepiej określa ich intencje i poglądy na prawo ...
        • ciekawy344 Re: 3 lata za szkalowanie Narodu Polskiego 31.01.07, 15:43
          napisałęś tak :

> Takie jest moje określenie tego, co państwo polskie zrobiło z majątkiem osób
          > wysiedlonych w czasie akcji "Wisła" - było to zupełnie bezprawne.
          > Jeszcze bardziej bezprawne było obiecywanie osobom wysiedlanym do ZSRR, że tam
          > dostaną majątek równy pozostawionemu w polsce (postanowiłem pisać małą literą).
          > Mam nadzieję, że za kilka lat rozpoczną się procesy dotyczące odszkodowań.
          > Zresztą podobnie okradziono w polsce Żydów.

więc skoro Ci Twoje polskie obywatelstwo ciąży to się zrzeknij i po sprawie...co
          do zawieruchy trzeba dmuchać na zimne...w 1939 roku wielu też nie wierzyło w
          wybuch wojny...Twoi pobratymcy przypomne ( podobnie jak Ty obywatele Polski )
          poszli z Hitlerem lub do lasu w jednym i drugim wypadku....znienawidzili
          Polskę...do czasu aż sowieci chcieli się im do doopy dobrać...szybko
          przypomnieli sobie o polskim obywatelstwie...:))) i zdaje się gen.Szandruk
          przypomniał sobie o Andersie....podobnie " bohaterzy " z UPA niszczyli wszystko
          co polskie....co później wcale nie przeszkadzało im załatwiać polskich
          dokumentów, używać polskich imion i nazwisk.
          Ty działasz podobnie tyle że w innych warunkach...pasuje Ci język polski, pasuje
          Ci swoboda wypowiedzi na polskim forum po polsku..., życie w Polsce a z drugiej
          strony opluwasz te polskość. Więc się określ zmień język, obywatelstwo wyjedź na
          Ukrainę lub do Kanady...nie będziemy tęsknić... to wolny kraj jest nikt Cię siłą
          nie trzyma masz wybór.
          Do dziś zza oceanu spadkobierczy owych " bohaterów" próbują coś ugrać, ściemnić
          jakieś odszkodowania...oni w doopie mają Łemka....któremu zdrowie UB odebrało,
          czy kobietę której mężą zapakowano do Jaworzna. Mało tego nawet nie próbują
          powiązać akcji "Wisła " ze swoimi wyczynami...bo ów Łemko być może dalej by
          sobie żył spokojnie w Bieszczadach jakby nie ich kolaboracja z Niemcami...czy
          też niesławny udział w faszystowsko-szowinistycznej OUN-UPA.
          • darino nic bardziej błędnego :))) 31.01.07, 15:57
            Bardzo sobie cenię polskie obywatelstwo, i zrzeknę się go tylko na rzecz
            obywatelstwa Unii Europejskiej (jeśli takowe powstanie) :))
            Ale dziękuję Ci za daną mi możliwośc wyboru :)))
            • ciekawy344 Re: nic bardziej błędnego :))) 31.01.07, 16:19
              no więc pisz nazwę swojej ojczyzny po ludzku zgodnie z zasadami znaczy z dużej
              litery...bo póki co nie masz nic lepszego...
    • ktos1001 [...] 09.02.07, 10:14
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
      • darino co za przebogate słownictwo ... 09.02.07, 10:29
        Za to słownictwo usuwam ten post. Co do świętego spokoju, którego tak łakniesz -
        znajdziesz go na oficjalnym forum ...
        • krouk Re: co za przebogate słownictwo ... 09.02.07, 12:10
          "....Za to słownictwo usuwam...." (darino)

Za słownictwo, czy za krytykę administratora ??
          Jeśli za słownictwo, to nie trzeba było usuwać całego wpisu - udało mi się
          przeczytac go przed wykasowaniem i pamiętam, że było tam tylko jedno wulgarne
          słowo.
          Razem z tym słowem wykasowałeś też resztę wpisu "ktosia", czyli:
          1) jego stwierdzenie, że fakt, iż jestes twórcą tego forum nie oznacza, że
          możesz tu pisać co chcesz a inni mają to bezkrytycznie akceptować
          2)jego stwierdzenie, żebyś przestał już "z tym przepraszaniem za akcję Wisła",
          bo chce mu się już z tego powodu rzygać (może nie bardzo eleganckie określenie,
          ale pozostawiałeś bez reakcji o wiele gorsze - jeśli pisali je popierający cię
          forumowicze)
          • darino Re: co za przebogate słownictwo ... 09.02.07, 12:18
            Niestety nie ma technicznej możliwości ocenzurowania wpisu - albo się go usuwa,
            albo nie. Krytyka wcale mi nie przeszkadza, i potwierdzam, że taka była treść
            wpisu. Poszło o to jedno jedyne słóweczko ...
            • krouk Re: co za przebogate słownictwo ... 09.02.07, 13:45
              "....Poszło o to jedno jedyne słóweczko ..." (darino)

Jeśli się prowokuje, to należy się liczyć z tym, iż "w odpowiedzi" otrzyma się
              m.in. takie "słóweczka" - jest to prosty skutek twojego zachowania na tym forum.

• ciekawy344 Re: co za przebogate słownictwo ... 11.02.07, 10:59
              jasne...:) nie ma jest prosta metoda...wystarczyło mości adminie poniżej
              zacytować owy post usuwając niecenzuralne słowo...
              • darino no może ... 11.02.07, 16:52
                Ale tu już Krouk mnie wyręczył :))
                • krouk Re: no może ... 12.02.07, 09:11
                  Ja nie cytowałem tylko „odtworzyłem” z pamięci (zapewne nie idealnie).
                  Ponadto nie odtworzyłem wszystkiego. Na końcu wpisu „ktosia” były jeszcze
                  zamieszczone pozdrowienia skierowane „do wszystkich normalnych” – jeśli dobrze
                  odczytałem intencje autora, to darina raczej te pozdrowienia nie
                  dotyczyły .........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka