Dodaj do ulubionych

czy gmina wykorzystuje sutereny pod Urzędem ?

25.01.07, 10:15
Pamiętam, że były tam piwnice na węgiel. Można by je wyremontować i
wykorzystać albo na pomieszczenia dla gminy (na przykład archiwum, jeśli to
potrzebne), albo na lokale użytkowe przeznaczone do wynajęcia ?
Obserwuj wątek
    • sirpumpernikiel Re: czy gmina wykorzystuje sutereny pod Urzędem ? 25.01.07, 10:59
      A jeśli już jesteśmy na temacie lokali to czy ktoś się orientuje czy te lokale w
      budynku, gdzie znajduje się księgarnia i sklep Państwa Mirek są do wynajęcia?
      Czy są one własnością Gminy czy prywatnych właścicieli?
      • jozefzydownik Re: czy gmina wykorzystuje sutereny pod Urzędem ? 25.01.07, 18:37
        Są to lokale prywatne .Odnośnie pomieszczeń pod budynkiem Urzędu Gminy to w
        jednym jest kotłownia , a drugi jest wynajęty jako komórka na opał dla
        mieszkańca bloku z Birczy . O tym lokalu też myślałem by wykorzystać go na
        archiwum .Podejmę działania w tym kierunku . Przyglądajac sie lokalom w
        Birczy stwierdziłem ,że w piwnicach dawnej restauracji w Birczy istnieje duży
        lokal , który może być zaadaptowany na piękną kawiarnię lub inne cele . Mam
        spotkanie 6 lutego br. z przedsiebiorcami z terenu całej Gminy dot. pomocy
        przedsiebiorcom w opracowaniu i przygotowywaniu wniosków o środki unijne . Na
        tym spotkaniu przedstawię im propozycję zagospodarowania tych pomieszczeń .
        Jeżeli znajdzie się przedsiębiorca lub inna osoba , która będzie
        zainteresowana zagospodarować lokal w dobrym stylu i rozpocząć działalność
        gospodarczą -lokal ten mogę wydzierżawić od zaraz .
        • darino lokal 26.01.07, 01:37
          Chodzi o piwnice przedwojennej restauracji - przy schodkach ?
          Rzeczywiście lokal jest duży, ale jeśli chodzi o gastronomię, to za niski,
          trzeba by się trochę wkopać. Brakuje też światła dziennego, co można by
          rozwiązać, wstawiając szkło na całej ścianie.
          Poza tym lokal OK.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka