darino 25.01.07, 10:15 Pamiętam, że były tam piwnice na węgiel. Można by je wyremontować i wykorzystać albo na pomieszczenia dla gminy (na przykład archiwum, jeśli to potrzebne), albo na lokale użytkowe przeznaczone do wynajęcia ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sirpumpernikiel Re: czy gmina wykorzystuje sutereny pod Urzędem ? 25.01.07, 10:59 A jeśli już jesteśmy na temacie lokali to czy ktoś się orientuje czy te lokale w budynku, gdzie znajduje się księgarnia i sklep Państwa Mirek są do wynajęcia? Czy są one własnością Gminy czy prywatnych właścicieli? Odpowiedz Link
jozefzydownik Re: czy gmina wykorzystuje sutereny pod Urzędem ? 25.01.07, 18:37 Są to lokale prywatne .Odnośnie pomieszczeń pod budynkiem Urzędu Gminy to w jednym jest kotłownia , a drugi jest wynajęty jako komórka na opał dla mieszkańca bloku z Birczy . O tym lokalu też myślałem by wykorzystać go na archiwum .Podejmę działania w tym kierunku . Przyglądajac sie lokalom w Birczy stwierdziłem ,że w piwnicach dawnej restauracji w Birczy istnieje duży lokal , który może być zaadaptowany na piękną kawiarnię lub inne cele . Mam spotkanie 6 lutego br. z przedsiebiorcami z terenu całej Gminy dot. pomocy przedsiebiorcom w opracowaniu i przygotowywaniu wniosków o środki unijne . Na tym spotkaniu przedstawię im propozycję zagospodarowania tych pomieszczeń . Jeżeli znajdzie się przedsiębiorca lub inna osoba , która będzie zainteresowana zagospodarować lokal w dobrym stylu i rozpocząć działalność gospodarczą -lokal ten mogę wydzierżawić od zaraz . Odpowiedz Link
darino lokal 26.01.07, 01:37 Chodzi o piwnice przedwojennej restauracji - przy schodkach ? Rzeczywiście lokal jest duży, ale jeśli chodzi o gastronomię, to za niski, trzeba by się trochę wkopać. Brakuje też światła dziennego, co można by rozwiązać, wstawiając szkło na całej ścianie. Poza tym lokal OK. Odpowiedz Link