zielonamysz 06.02.10, 19:21 Zapraszamy do lektury... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zielonamysz Re: gazeta Zalesie Dolne 06.02.10, 19:21 zalesie-dolne.pl/wp-content/uploads/2010/02/zalesie-dolne-nr-1.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: gazeta Zalesie Dolne 08.02.10, 09:55 bocznica kolejowa w Zalesiu? Pierwsze słyszę. Czyj to był genialny pomysł? Ciekawi mnie co dalej z bałaganem na Górkach. No i kiedy nastąpi to wpisanie do rejestru zabytków. OBY! Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: gazeta Zalesie Dolne 08.02.10, 10:03 Od lat ciekawi mnie też do kogo należy teren przed sklepem z farbami? Ten przy przystanku. Wystarczyłoby posadzic kilka tujek i postawić ze dwie ławki żeby teren wyglądał w miarę przyzwoicie. A tak leży zachwaszczone, ogrodzone barierkami chroniącymi nie wiadomo co? Odpowiedz Link Zgłoś
maranka Re: gazeta Zalesie Dolne 08.02.10, 12:31 A teren naprzeciwko szkoły ? ani to parking ani droga ,brak parkingu powoduje w dniach zebrań rozjeżdżanie Al. Kasztanów i ul. Bukowej w poszukiwaniu miejsca dla samochodu apel do szkoły o otwieranie bramy i w dniach zebrań umożliwienie parkowania na boisku Odpowiedz Link Zgłoś
tomig1976 Re: gazeta Zalesie Dolne 08.02.10, 14:03 maranka napisała: apel do szkoły o otwieranie bramy i w dniach zebrań umożliwienie parkowania na boisku A to już chyba lekka przesada i aż się nasuwa apel do rodziców - "ZOSTAWCIE CZASEM SWOJE AUTA I ZRÓBCIE SOBIE SPACER DO SZKOŁY". Zgadzam się, ze pod szkołą brakuje większego parkingu, ale widzę też, że niektórzy zatroskani rodzice nieco przesadzają podwożąc swoje naprawdę już duże pociechy niemal pod same drzwi szkoły (pewnie gdyby się dało wwieźli by swoje maleństwa do klasy). Później pod drzwiami ortopedów aż roi się od rodziców załamanych bólem kręgosłupa swojego dziecka w tak wczesnym wieku, a wystarczy przecież odrobina ruchu.... Skoro jednak sami rodzice nawet najmniejszą odległość, ot choćby na zebranie do szkoły, pokonują swoim ukochanym autem, to jaki to przykład dla młodego pokolenia :(((( A dla przypomnienia droga maranko, boisko szkolne to takie miejsce, na którym uprawia się sporty a nie parkuje samochody!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
horre Re: gazeta Zalesie Dolne 08.02.10, 16:01 Pomysł bocznicy itp. to pomysł planistów sprzed 12 lat. Teraz mamy niezły plan, ale nie wiadomo, czy ktoś znowu nie będzie próbował go zmienić. Ani gmina, ani powiat nie są zainteresowani ochroną Zalesia, a w dodatku uporządkowanie Górek Szymona?! Gmina zapłaciła inwestorom kupę kasy tytułem odszkodowania ( za to, ze wydała niezgodne z prawem warunki zabudowy i potem zezwolenie na budowę, ale nie zmusiła ich do przywrócenia stanu poprzedniego! Radni ani gmina nic nie robią w tej sprawie co widać od tylu lat. Ale, cóż skoro mieszkańcy wybrali takich radnych jak np. Panowie Podlaski czy Mizerski( popierany przez miejscowego proboszcza), który prowadzi hurtownię materiałów budowlanych na ul. Pod Bateriami i zdewastował kilka działek wycinając wszystkie drzewa i betonując teren pod firmę. I on ma decydować jakie będzie Zalesie? Procedura wpisywania Zalesia do rejestru trwa. Wielu jest przeciwników, buntowanych przez ludzi, którzy mają w tym swoje interesy. 11 lutego o 12.30 w UG na temat spotkanie z Konserwatorem Odpowiedz Link Zgłoś
len_y Re: gazeta Zalesie Dolne 08.02.10, 15:11 A czy gazeta jest dostępna w wersji papierowej. Jeśli tak to gdzie można ją znaleźć? Odpowiedz Link Zgłoś
horre Re: gazeta Zalesie Dolne 08.02.10, 15:40 Gazeta była rozpowszechniona wśród mieszkańców Zalesia, którzy mieszkają na terenie będącym przedmiotem wpisu. Niewielka ilość(600 egz.) wynikała z odmowy finansowania przez UG i świadomego braku reklam. Wersja elektroniczna na stronie www.zalesie-dolne.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ek1111 Re: gazeta Zalesie Dolne 08.02.10, 15:53 Gazetę owszem, przeczytałam z zainteresowaniem. Do tego stopnia mnie zaciekawiła, że aż wygrzebałam w internecie taką oto ciekawostkę: www.piaseczno.eu/images/stories/pdf/zalesie%20dolne.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
len_y Re: gazeta Zalesie Dolne 08.02.10, 16:21 ek1111 napisała: > Gazetę owszem, przeczytałam z zainteresowaniem. > Do tego stopnia mnie zaciekawiła, że aż wygrzebałam w internecie taką oto > ciekawostkę: > www.piaseczno.eu/images/stories/pdf/zalesie%20dolne.pdf super, na stronie tytułowej jest napisane że to zeszyt II, znalazłaś może zeszyt I?? Odpowiedz Link Zgłoś
ek1111 Re: gazeta Zalesie Dolne 08.02.10, 16:28 Nie, nie znalazłam, robotę mam dużą... Odpowiedz Link Zgłoś
horre Re: gazeta Zalesie Dolne 08.02.10, 16:38 część I jest chyba tylko w bibliotekach Odpowiedz Link Zgłoś
len_y Re: gazeta Zalesie Dolne 08.02.10, 19:39 horre napisała: > część I jest chyba tylko w bibliotekach Ok, dzięki za podpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
maranka Re: do tomig 1976 09.02.10, 14:45 dzięki, teraz juz wiem do czego służy boisko !!!! właśnie ta część jest wewnątrz wydzielona metalowym ogrodzeniem , mnie chodzi o parking wewn. przy ścianie budynku , samochody rozjeżdżają pobocza , wjeżdżają między drzewa- chyba można to ucywilizować - miałam nadzieję , że podczas prac na Bukowej coś z tym zrobia ale niestety .... co do gazetki to fajny pomysł, gratulacje za wytrwałość , chociaż kilka z tych artykułów było już w Kurierze Odpowiedz Link Zgłoś
len_y Re: do tomig 1976 10.02.10, 15:26 Czy jest w Zalesiu Dolnym biblioteka? Jeśli tak, to przy jakiej ulicy? Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz biblioteka 10.02.10, 17:13 Jest. W szkole - ale dla dorosłych. W suterynie. Aleja Kasztanow. Odpowiedz Link Zgłoś