Dodaj do ulubionych

decyzja środowiskowa w sprawie Galerii Piaseczno?

04.10.10, 11:11
forum.gazeta.pl/forum/w,95469,112907184,117045740,wydano_decyzje_srodowiskowa.html
czy może ktoś z Was się orientuje czy to jest decyzja środowiskowa w sprawie galerii z multikinem czy kolejnej galerii, która ma być wybudowana przez Auchan?
Pozdrawiam
a
Obserwuj wątek
    • tux54 Re: decyzja środowiskowa w sprawie Galerii Piasec 05.10.10, 17:18
      czyli nikt się nie orientuje?:)
      • phoenix_mike Re: decyzja środowiskowa w sprawie Galerii Piasec 05.10.10, 19:07
        Chodzi o to co ma powstać koło Outletu, nie o Auchan.
        • tux54 Re: decyzja środowiskowa w sprawie Galerii Piasec 05.10.10, 20:04
          Witaj
          Czyli Galeria Piaseczno realizowana przez Headland Centre-irlandzkiego inwestora? Czyli coraz mamy bliżej do budowy mulipleksu i nie trzeba będzie jezdzić do multipleków na Ursynów czy do Galerii Mokotów:-)
          Pozdrawiam
          ab
          • phoenix_mike Re: decyzja środowiskowa w sprawie Galerii Piasec 05.10.10, 21:44
            Nie wiem przez kogo realizowane, wiem, że tak konkretna decyzja nie dotyczy Auchan, ale czegoś koło Outletu. Więcej informacji brak.
            • tux54 Re: decyzja środowiskowa w sprawie Galerii Piasec 06.10.10, 16:02
              dziękuję za info.
              • tux54 Re: decyzja środowiskowa w sprawie Galerii Piasec 09.12.10, 14:20
                Czy macie jakieś nowe niusy o Galerii Piaseczno?
                Pozdrawiam
                Tux54
                • tux54 Lis za multipleksem 19.12.10, 18:13
                  forum.gazeta.pl/forum/w,95469,112907184,120047703,Lis_jest_przychylny_Galerii_Piaseczno.html
                  • len_y Re: Lis za multipleksem 20.12.10, 01:25
                    Mi galerii i sklepów na terenie Piaseczna styknie. Nie chcę nic więcej, nie potrzebuję kina. Nie potrzebuję większej liczby sklepów, multipleksów i galerii. Przez kilka ostatnich lat moje miasto, w którym mieszkam od urodzenia zarasta jak dziki busz, betonowymi osiedlami i mega sklepami. Czuję się w tym mieście jak małpa. Pokażcie mi inne miasto wielkości Piaseczna i nieco większe, gdzie jest tyle super i hipermarketów i tyle osiedli mieszkalnych. Jeszcze 10-12 lat temu wychodząc "na miasto" widziałem sporo zieleni, dużo przestrzeni. Nie było dnia kiedy bym nie spotkał znajome twarze. Były fajne koncerty z okazji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy na stadionie przy Chyliczkowskiej. A teraz co? Koncert WOŚP w Ośrodku Kultury na 50-100 osób? Przecież to śmiech na sali. Dlaczego kilkanaście lat temu dało się, dało się zrobić koncert, na który przyszło kilkaset osób, a teraz się nie da? Piaseczno? Jedna z bogatszych gmin? Przecież to śmiech na sali.
                    Trochę przykre patrzeć, w którą stronę rozwija się to miasto.
                    • babazzamiedzy Re: do len_y'ego 20.12.10, 10:16
                      Mam identyczne odczucia
                      • phoenix_mike Re: do len_y'ego i baby 20.12.10, 21:03
                        Też mi się nie podoba kierunek, ale uważam, że zachowujecie się trochę egoistycznie. Nie wiem w jakim wieku Wy jesteście, ale ja jestem w takim, że czasem lubię pójść ze znajomymi do kina i uważam, że kuriozalne jest, że muszę w tym celu jechać samochodem na Ursynów. Nie zapominajcie, że w idyllicznym Piasecznie które wspominacie było kino - teraz od dawna zamknięte. Rozumiem, że Multipleks nie każdemu odpowiada jako kino, ale z jednej strony obrona kultury raz do roku (koncerty WOŚP) a z drugiej niechęć do tego, żeby P-no wreszcie znów miało kino.
                        • len_y Re: do phoenix_mike 21.12.10, 23:13
                          Jeśli chodzi o kino to miałem na myśli duży multiplex. Małe klimatyczne kino w stylu Mewy jak najbardziej.
                          • phoenix_mike do len_y 23.12.10, 21:49
                            > Jeśli chodzi o kino to miałem na myśli duży multiplex. Małe klimatyczne kino w
                            > stylu Mewy jak najbardziej.

Czasów nie zmienisz. W tych - przynajmniej w Polsce, wydaje się, że jest multiplex albo nic. Małe kina bankrutują, albo są na krawędzi bankructwa - i na żenującym poziomie. Jeśli jest multiplex lub nic to ja wolę multiplex. Zawsze jakaś kultura. Poza tym nie musi to od razu być coś na kształt ursynowskiego multikina. Kinoteka w PKiNie (bodajże 4 sale) to też oficjalnie multiplex, ale mało sal i ambitniejszy repretuar.
                    • pawel.lach Re: Lis za multipleksem 20.12.10, 22:07
                      len_y napisał:

> Były fajne koncerty z okazji Wielkiej Or kiestry Świątecznej Pomocy na stadionie przy Chyliczkowskiej. A teraz co? Konce
                      > rt WOŚP w Ośrodku Kultury na 50-100 osób? Przecież to śmiech na sali. Dlaczego
                      > kilkanaście lat temu dało się, dało się zrobić koncert, na który przyszło kilka
                      > set osób, a teraz się nie da?

Cudowny pomysł wydać 50tys żeby zebrac 100tys. Gatuluje, ale chyba wam się cel WOSPu pomylił. Poza tym zamiast narzekać proponuje ruszyć się na final w Piasecznie bo koncerty w Osrodku były jakies 4 lata temu ostatnio. a na koncerty które są od przynajmniej 3 finałów (w tym roku kolejnny) przychodzi po kilkaset osób... Ale lepiej narzekac nie wiedzac co sie dzieje.
                      • len_y Re: Lis za multipleksem 21.12.10, 23:11
                        pawel.lach napisał:

> Cudowny pomysł wydać 50tys żeby zebrac 100tys. Gatuluje, ale chyba wam się cel
                        > WOSPu pomylił. Poza tym zamiast narzekać proponuje ruszyć się na final w Piasec
                        > znie bo koncerty w Osrodku były jakies 4 lata temu ostatnio. a na koncerty któr
                        > e są od przynajmniej 3 finałów (w tym roku kolejnny) przychodzi po kilkaset os
                        > ób... Ale lepiej narzekac nie wiedzac co sie dzieje.

Jakoś kilka lat wstecz koncert były w Piasecznie i pewnie w kilku innych miastach w naszej okolicy. Zapraszane były fajne zespoły. I się dało?
                        Może mylę teraz imprezy, ale przy jakiejś tego typu akcji, gdzie zbierano pieniądze na szczytny cel, może był to WOŚP lub coś innego, "gwiazdy TV" brały grubą kasę za występ i nawet przez pewien czas było o tym dość głośno. Ładnie podsumował wtedy to zachowanie Zbigniew Hołdys. Nie wiem czy takie coś ma miejsce teraz, może właśnie to takie koszty nabija?
                        Nie wiem czy się nie opłaca przez kilka godzin zebrać 50 tysięcy. Posiadasz jakieś dane że wychodzi 50 tys. ze zbiórki? Czy tak strzeliłeś sobie?
                        Koncerty są chyba charytatywne i zespoły uczestniczące w akcji grają za darmo. Więc o jakie koszty chodzi? Zbudowanie sceny, oświetlenie i wynajęcie ochrony na kilka godzin tyle kasy nabija?
                        Od kiedy skończyły się koncerty na stadionie przy Chyliczkowskiej przestałem się interesować całym przedsięwzięciem WOŚP-u. Oczywiście wspieram akcję dając pieniądze do puszki, ale koncerty (w budynku) średnio mnie interesują.
                        • pawel.lach wosp w Piasecznie 23.12.10, 18:23
                          len_y napisał:

> Jakoś kilka lat wstecz koncert były w Piasecznie i pewnie w kilku innych miasta
                          > ch w naszej okolicy. Zapraszane były fajne zespoły. I się dało?

Parę (troche więcej) lat temu był jeden finał Powiatowy czyli te słynne koncerty z Panem Japą.
                          teraz oddzielne finały robią Piaseczno, K-J oraz GK. Wiesz pisałe wczesniej że dalej się da tylko nie na tym to polega... WOśP jest w celu zbierania kasy dla dzieci a nie wydawanie ich na koncert dla mieszkańców.

> Może mylę teraz imprezy, ale przy jakiejś tego typu akcji, gdzie zbierano pieni
                          > ądze na szczytny cel, może był to WOŚP lub coś innego, "gwiazdy TV" brały grubą
                          > kasę za występ i nawet przez pewien czas było o tym dość głośno. Ładnie podsum
                          > ował wtedy to zachowanie Zbigniew Hołdys. Nie wiem czy takie coś ma miejsce ter
                          > az, może właśnie to takie koszty nabija?

Zespoły wg. regulaminu WOŚP moga odebrac sobie tylko koszty dojazu.

> Nie wiem czy się nie opłaca przez kilka godzin zebrać 50 tysięcy. Posiadasz jak
                          > ieś dane że wychodzi 50 tys. ze zbiórki? Czy tak strzeliłeś sobie?

Wyobraź sobie że jestem współorganizatorem finałów w Piasecznie od 2000 roku.
                          Robiąc mniejsze koncerty przy nizszych kosztach przebiliśmy pułap 100tys w Piasecznie, a dochodzi jeszcze K-J i Góra.

> Koncerty są chyba charytatywne i zespoły uczestniczące w akcji grają za darmo.
                          > Więc o jakie koszty chodzi? Zbudowanie sceny, oświetlenie i wynajęcie ochrony n
                          > a kilka godzin tyle kasy nabija?

Smiech mnie ogarnia jak czytam o tym za darmo.
                          Koszty imprezy plenerowej to między innymi: scena, garderoby, ochrona, zabezpieczenie imprezy masowej.
                          Jesli chodzi o "nabijanie kasy" to tak jak pisałem powyzej. ostatnie finaly zbierają wiecej pieniedzy niż tamte koncerty.

> Od kiedy skończyły się koncerty na stadionie przy Chyliczkowskiej przestałem si
                          > ę interesować całym przedsięwzięciem WOŚP-u. Oczywiście wspieram akcję dając pi
                          > eniądze do puszki, ale koncerty (w budynku) średnio mnie interesują.

Więc po co komentujesz skoro nie wiesz co sie dzieje? Może rusz się i zobacz?
                          mam za sobą koncerty pod chmurka, czasy koncertow w Osrodku oraz teraz w szkole. Widze cały czas te same twarze pomagających i słysze ciągle malkontentow mowiacych "DAJ". Proponuje ruszyc się sprzed komputera, spróbowac pomóc i może wtedy docenisz.
                          4 stycznia o 19.00 spotkanie wolontariuszy w Osrodku Kultury, przyjdź, pomoz, postaraj się zrobić lepiej.
                          Narzekać umie kazdy.

Paweł Lach
                  • babazzamiedzy Re: Lis niech się zacznie łasić do Bufetowej 20.12.10, 10:15
                    W jakiejś gazecie przed wyborami była duża fotka z popierającą Lisa Bufetową, która obiecała Piasecznu, że jak wybierzemy Lisa to ona poprawi komunikację P-no - W-wa. Prędzej zobaczymy chyba tuskowe cuda, po póki co stawiają na Puławskiej kolejne światła.
                    A Tusk obiecał, że zrobi z Polski drugą Irlandię i wszystko wskazuje na to, że faktycznie mu się to uda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka