Gość: MP IP: *.fuw.edu.pl 10.09.02, 14:36 Gdzie ta karta "Jak oceniam"? 5 września napisaliście, że "dzisiaj zamieszczacie". Jest już 10 września i większość poważnych nauczycieli swoje zasady oceniania podała już uczniom. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sp 88 krakow Re: Materiały IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.02, 12:50 KIEDY ZOSTANIEMY UMIESZCZENI NA LIŚCIE SZKÓŁ ? NASZE ZGŁOSZENIE WYSŁALIŚMY W LIPCU I DO TEJ PORY NIE MA NAS NA LIŚCIE . Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.strzemieczny Re: Materiały 15.09.02, 19:16 Gość portalu: sp 88 krakow napisał(a): > KIEDY ZOSTANIEMY UMIESZCZENI NA LIŚCIE SZKÓŁ ? NASZE > ZGŁOSZENIE WYSŁALIŚMY W LIPCU I DO TEJ PORY NIE MA > NAS NA LIŚCIE . > Proszę o telefon na infolinię 22 555 55 90. Oni sprawdzą jaki jest powód. Czy otrzymali Państwo poradnik i plakat? Jeśli nie, to CEO wyśle go Państwu natychmiast. Prosimy tylko o sygnał (ceo@ceo.org.pl) z adresem szkoły. > Gdzie ta karta "Jak oceniam"? > 5 września napisaliście, że "dzisiaj zamieszczacie". > Jest już 10 września i większość poważnych nauczycieli > swoje zasady oceniania podała już uczniom. Karta "Jak oceniam" i inne materiały konieczne do wykonania zadań znajdują się na stronie www.gazeta.pl\klasa - trzeba nacisnąć klawsz "Materiały pomocnicze" (www2.gazeta.pl/klasa/0,37184,1011023.html) w menu po lewej stronie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MP Re: Materiały IP: *.fuw.edu.pl 16.09.02, 14:39 jacek.strzemieczny napisał: > Karta "Jak oceniam" i inne materiały konieczne do > wykonania zadań znajdują się na stronie > www.gazeta.pl\klasa - trzeba nacisnąć klawsz "Materiały > pomocnicze" > (<a href="http://www2.gazeta.pl/klasa/0,37184,1011023.html"target="_blank">www > 2.gazeta.pl/klasa/0,37184,1011023.html</a>) w menu > po lewej stronie. Do powyższego pozwoliłem sobie wnieść pewną poprawkę: usunąłem zamykający nawias z adresu href. Teraz już działa! Swoją drogą śmieszy mnie trochę to "harcerzykowstwo" z datami. 10 września o godz. 14:36 wysłałem komentarz do atrykułu z 5 września zapowiadającego zamieszczenie materiałów jeszcze tego samego dnia. Materiały pojawiły się z datą 10.09 między godziną 16 a 18. I to jest bardzo miła, szybka reakcja na moje "wytknięcie". Ale co ciekawsze, komentowany artykuł także zmienił datę (z 5.09 na 10.09 godz. 15:26). Wychodzi więc na to, że o 14:36 komentowałem nieistniejący jeszcze tekst! Zawsze podejrzewałem, że mam zdolności jasnowidztawa. Teraz mam tego namacalny dowód :-) Czy potrzebne były całe te manipulacje? Czy nie wystraczyło napisać "mea culpa, już jest!" Czy niektórzy z Państwa muszą się zachowywać jak niektóre panie nauczycielki, które także prędzej zapadną się pod ziemię, niż przyznają się do jakiejś, choćby najdrobniejszej słabości? Tak mi teraz przyszło do głowy, że wśród zasad szkoły z klasą powinno być zapisane, że jest to szkoła, która POTRAFI się mylić i popełniać błędy; stara się tego nie robić, ale jeśli już, to potrafi z tego wyjść z klasą. Pozdrawiam serdecznie Marek.Pawlowski@fuw.edu.pl Odpowiedz Link Zgłoś