Dodaj do ulubionych

Powrót BLOKAD na Albatrosów

05.10.10, 11:39
Witam dzisiaj rano zobaczyłam że wróciło blokowanie aut nieprawidłowo zaparkowanych na ul.Albatrosów ktoś może coś wie coś na ten temat? co to za nowy pomysł naszego kochanego zarządu. Przyczynili się do zlikwidowania parkingu strzeżonego a teraz znowu blokady wróciły i są zgodne z przepisami ?
To może zakładać też blokady tym co parkują na "trawniku" koło Albatrosów 1 czyżby tamtym mieszkańcom nie przeszkadzały parkujące w błocie albo kurzu tam samochody.
A na porządnie zagospodarowanym strzeżonym parkingu przeszkadzały i zarząd wystąpił o zlikwidowanie jedynego porządnego i rozwiązującego problem parkowani na naszym osiedlu parkingu.
Nic z tego po prostu nie rozumiem co dziennie jadę ul. Słowiczą i patrze jak by było cudnie luźno wewnątrz osiedla jak by na cały tym terenie był zrobiony parking.
ale widać to tylko moje marzenia.
Ciekawe gdzie będą parkowali ludzie z dzikiego parkingu przy albatrosów 1 jak sie znajdzie właściciel tego terenu i go ogrodzi.
Po prostu dla mnie to jest jakaś niezrozumiała sytuacja z zabronieniem otworzenia parkingów przy słowiczej.
Obserwuj wątek
    • mo_nicka_ja Re: Powrót BLOKAD na Albatrosów 05.10.10, 15:19
      dlaczego zaraz zarządu?
      zastanawiam się czy jakiś zirytowany mieszkaniec nie zadzwonił na policję... chyba się nie mylę, że zmienione miesiąc temu przepisy zezwalają już policji na wlepianie mandatów itp. na obszarach dróg prywatnych? czyli na Albatrosów czy na parkingach pod centrami handlowymi też

rozumiem niezadowolenie kierowców ale sama miałam ochotę sięgnąć po telefon gdy jakis cymbał zaparkował W BRAMIE - tam gdzie są jednokierunkowe przejazdy przez bramy na Misiu
      widziałam jak się osobowy ledwo przeczołgiwał obok, a co dopiero byłoby z karetka czy strażą???

no i nie wydaje mi się że to od wspólnot zależało zamknięcie parkingów - niestety to chyba inicjatywa naszych urzędników, który dopatrzyli sie że jakies tam uchybienia są, czy tez że użytkowanie niezgodne z planem?
      ostatnio widze tam jednak ruch, jakies naprawy - może jednak przed zima parking znowu ruszy? oby
      o Jarząbka lepiej nie mówić - zero widoczności przy wyjeżdżaniu z Czyżyków... czyli od Strusiej i Albatrosów :) i przeciskanie się wieczorem i rano gdy wszystko zastawione po obu stronach - piesi cisna się na chodnikach a kierowcy na jezdni...
    • zawsze-meander Re: Powrót BLOKAD na Albatrosów 06.10.10, 02:07
      Winę ponosi Multi-Hekk, który za przyzwoleniem naszych dalej panujących urzędników samorządowych, ograbił nas ze wszystkich zaplanowanych miejsc parkingowych.
      Oszukał przy okazji właścicieli przyległych działek obiecując im złoto i zostawiając błoto,
      a właściwie bagienko. Doprowadzenie tego terenu do względnie cywilizowanych warunków będzie trudne i czasochłonne. Możliwości jest niewiele i trzeba je wszystkie maksymalnie wykorzystać. Pierwszy krok to listopadowe wybory samorządowe, w których trzeba się mocno zmobilizować aby zaczęto nas traktować poważnie.
      Generalnie temat rzeka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka