izak31
29.10.10, 09:58
Chciałabym przestrzeć osoby posiadające taką usługę lub planujaca ją wykupic. Od 10 sierpnia mam te usługe. po pwrocie z urlopu na poczatku wrzesnia zauwazylam,ze internet chodzi dość wolno. moja wina,ze dopiero pod koniec sieprnia zaczełam obserwowac i mierzyc transfer. miałam 4,5 mb/s, 5 w porywach do 7,5 mb/s. Na początku pazdziernika zgłosiłam awarię i tyle. Niedawno, po telefonie na infolinię dowiedziałam się,ze rozbudowywana jest centrala i do momentu jej ukończenia nie mogę osiagać pełnego transferu> przy czym termin nie jest jeszcze znany. Na infolinii się dowiedziałam,ze od reki mogę dostać rekompensatę kosztów tylko od momentu zgłoszenia awarii przeze mnie. a jesli chce od 10 sierpnia to musze złozyc pisemną reklamację i wtedy technicy zbadają czy w okresie od 10 sierpnia do zgłoszenia awarii miałam swiadczoną usługę.
Jeśli ktos ma wykupione usługi w netii niech sprawdzi sobie predkosc transferu oraz parametry routera (na infolinii mowia jak). Jak miałam wykupione 4mb/s było w miare ok wiec problem chyba dotyczy wyższych prędkości.