Dodaj do ulubionych

Netia 20mb/s - Uwaga

29.10.10, 09:58
Chciałabym przestrzeć osoby posiadające taką usługę lub planujaca ją wykupic. Od 10 sierpnia mam te usługe. po pwrocie z urlopu na poczatku wrzesnia zauwazylam,ze internet chodzi dość wolno. moja wina,ze dopiero pod koniec sieprnia zaczełam obserwowac i mierzyc transfer. miałam 4,5 mb/s, 5 w porywach do 7,5 mb/s. Na początku pazdziernika zgłosiłam awarię i tyle. Niedawno, po telefonie na infolinię dowiedziałam się,ze rozbudowywana jest centrala i do momentu jej ukończenia nie mogę osiagać pełnego transferu> przy czym termin nie jest jeszcze znany. Na infolinii się dowiedziałam,ze od reki mogę dostać rekompensatę kosztów tylko od momentu zgłoszenia awarii przeze mnie. a jesli chce od 10 sierpnia to musze złozyc pisemną reklamację i wtedy technicy zbadają czy w okresie od 10 sierpnia do zgłoszenia awarii miałam swiadczoną usługę.
Jeśli ktos ma wykupione usługi w netii niech sprawdzi sobie predkosc transferu oraz parametry routera (na infolinii mowia jak). Jak miałam wykupione 4mb/s było w miare ok wiec problem chyba dotyczy wyższych prędkości.
Obserwuj wątek
    • darro80 Re: Netia 20mb/s - Uwaga 29.10.10, 10:15
      Też mam ostatnio problemy z Netią,a przez kilka lat był spokój...Czy ustawiając parametry routera mówili o zmianie kanałów częstotliwości?Mi właśnie to po wielkich bólach problem rozwiązało.Pozdrawiam
      • izak31 Re: Netia 20mb/s - Uwaga 29.10.10, 10:35
        Nic takiego. wpisałam podany adres, zapytano mnie o konkrenty parametr i stweirdzono,ze rzeczywiscie jest nieprawidlowosć gdyz jest on za niski.
      • teoatino Re: Netia 20mb/s - Uwaga 29.10.10, 14:52
        Witam.
        Także dałem się nabrać na to oszustwo :-(. Przedłużyłem umowę na 20 MB, nowy router, i takie tam dodatki. Przed zamówieniem konsultanci zapewniali, że przesył będzie na 100% (mam linię Netii). Dwa miesiące walki z operatorem. Każdy konsultant mówił co innego (dosłownie), wysłany technik stwierdził, że faktycznie, nie działa i będą rozbudowywali. Dziś już jestem po rozwiązaniu umowy (byłem w Netii 6 lat...). Przy okazji rozmowy z jednym z konsultantów okazało się, że on sam ZMIENIŁ nam abonament telefoniczny (z ok. 10 zł - mam dość stary - na taki za 59 zł). A tak. Może użytkownik nie zauważy...? Tak, że przestrzegam przed różnymi cudami. Ale przyznam, że kiedyś tak nie było: profesjonalna i życzliwa obsługa, bonusy w trakcie trwania umowy itp., itd. A dzisiaj to po prostu litość i trwoga...

p.s.
        Ciekawostka, nam też umowa kończyła się bodajże 10 sierpnia...

Pozdrawiam
        • izak31 Re: Netia 20mb/s - Uwaga 30.10.10, 12:53
          A jak rozwiązałes umowę z Netią? Skąd masz teraz internet?
          • teoatino Re: Netia 20mb/s - Uwaga 31.10.10, 21:03
            Przyczyny i sposób rozwiązania umowy z Netią:

1. Nie zapewnili przesyłu :-)
            2. Nie dostarczyli zamówionego routera (któryś z konsultantów wyjawił przypadkiem, że najprawdopodobniej nie było ich już w momencie zamawiania) :-)
            3. Pracownik sam zmienił nam umowę, bez naszej wiedzy ani prośby :-)
            4. Nie otrzymaliśmy do tej pory pisemnego potwierdzenia zawartej umowy :-)

Zarówno niespełnienie warunków technicznych jak i niedostarczenie pisemnej umowy zawarcia umowy ma swoje własne paragrafy o które trzeba pytać konsultantów.
            Obecnie przymierzam się do Aster (pakietu z TV, Internetem i telefonem). Negocjuję warunki :-). Zmawiając przez laboratorium.aster.pl można uzyskać znacznie lepsze warunki niż te z "cennika"
            Pozdrawiam
            • izak31 Re: Netia 20mb/s - Uwaga 01.11.10, 07:13
              Niestety moj blok nie jest okablowany przez aster. Mogę wybierac miedzy netią a mgsystem....
              • teoatino Re: Netia 20mb/s - Uwaga 01.11.10, 17:42
                Może trzeba chwycić się ostatniej deski ratunku i spytać o dostępność usług TP (u lokalnego przedstawiciela - u nas przy Kościuszki 33) :-))). 20 Mb teraz jest taniej w TP niż Netii (taka ciekawostka), a cyrograf można podpisać na rok (wtedy ciut drożej).
                Pozdrawiam
    • vym3 Re: Netia 20mb/s - Uwaga 30.10.10, 07:50
      Przed momentem miałem 32,7 mb/s
    • vym3 Re: Netia 20mb/s - Uwaga 30.10.10, 19:40
      g.19.39 19773mb/s
      • photozoner Re: Netia 20mb/s - Uwaga 31.10.10, 10:12
        Nikomu nie polecam tej pseudo firmy. Bujam się z nimi od czerwca, bo nie potrafią zrealizować umowy w całości. Internetu mam faktycznie połowę tego co w umowie. Telefonu do dzisiaj nie potrafią podłączyć. Tragedia.
        Nie będę dłużej czekał, w przyszłym tygodniu rezygnuję z tego badziewia.
        Przestrzegam wszystkich przed Netią, dawno nie spotkałem się z takim bałaganem i nieodpowiedzialnością.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka