Dodaj do ulubionych

Chyliczki niebezpieczna droga do szkoły

27.08.14, 20:09
Mieszkam w Chyliczach od strony Lasu Kabackiego. Zastanawiam się nad najbezpieczniejszą drogą do szkoły podstawowej w Chylicach. Skrzyżowanie ulicy Wschodniej z ulicą Dworską jest bardzo niebezpieczne. Nikt nie zwalnia tam do 40 km na godzinę. Od strony Piaseczna samochody nie widzą pasów, ponieważ jest tam zakręt. Do tego dojście od ulicy Moniuszki do ulicy Dworskiej poboczem do przyjemnych nie należy. Jesienią i wiosną jest błoto a zimą na poboczu zalega śnieg. Znalazłam też drogę ulicą Solną i Tujową przez mostek do Nadrzecznej. Na tym odcinku Wschodniej nie ma jednak pasów. Strach z dzieckiem na rowerze przejechać między pędzącymi samochodami. Swoją drogą dziwne, że od ulicy Moniuszki aż do ulicy Julianowskiej na drodze 721 nie ma ani jednego oznakowanego przejścia dla pieszych. Czy tylko ja mam z tym problem?
Obserwuj wątek
    • 3alfa.alfa Re: Chyliczki niebezpieczna droga do szkoły 28.08.14, 01:58
      >Czy tylko ja mam z tym problem?
      Niestety w samym Piasecznie i całej gminie nie jest lepiej. Wszędzie jest brak chodników, dróg rowerowych, przejść dla pieszych, sygnalizacji. (jeżeli już jest to nie działa albo jest źle ustawiona) Jakby tego było mało to od drugiej strony nie wygląda to lepiej. Drogi są fatalne i pełno w nich dziur. O przepraszam, dziś się dowiedziałem że pół metrowe zagłębienie w jezdni to nie dziura tylko wykruszenie, do tego koszmarne korki bo brakuje obwodnic a jedyne czego mamy pod dostatkiem to samozadowolenie władzy modernizującej nam miasto poprzez naćkanie gdzie się tylko da znaków zakazu lub nakazu.
      • mal.78 Re: Chyliczki niebezpieczna droga do szkoły 28.08.14, 08:30
        Właśnie zastanawiałam się czy można jakoś wpłynąć na nasze władze żeby przy skrzyżowaniu Wschodniej z Dworską postawili normalną sygnalizację świetlną, albo chociaż radarową kontrolę prędkości?
        • 3alfa.alfa Re: Chyliczki niebezpieczna droga do szkoły 28.08.14, 10:11
          > sygnalizację świetlną, albo c
          > hociaż radarową kontrolę prędkości?

W takich sytuacjach najlepiej sprawdza sę sygnalizacja "na żądanie"
      • kgb.xsara Re: Chyliczki niebezpieczna droga do szkoły 28.08.14, 10:31
        no i kto w tej gminie myśli? za to na Geodetów naćkali co kilka metrów(nawet przy ślepej ulicy bez nawierzchni)świateł,które do tego świecą się dłużej niż na szerokiej Puławskiej...Chyba nikt z radnych ani popleczników gminnych nie mieszka w tej okolicy.Sołtys Chyliczek też jakby ma to w d..pie.
        • mal.78 Re: Chyliczki niebezpieczna droga do szkoły 03.09.14, 13:25
          Nie przesadzajmy. Na Geodetów są światła w dwóch miejscach. Powinny być jeszcze koło Piotra i Pawła. Co do sołtysa Chyliczek to 04.09 jest zebranie- zawsze można przyjść i powiedzieć co się myśli o jego pracy.
          • kgb.xsara Re: Chyliczki niebezpieczna droga do szkoły 09.09.14, 20:45
            a może by tak sołtys o tym powiadomił jakoś mieszkańców.A wracająć do ul.Geodetów-światła są 3 z czego 2 w miejscach gdzie początkujący kierowca będzie umił skręcić natomiast nie ma ich tam gdzie naprawdę są potrzebne czyli wymienione właśnie skrzyżowanie koło Piotra i Pawła no i Geodetów-Julianowska;czeka tam się dość długo...ale cóż...kto ma siłę przebicia wygrywa.A przejście przez drogę 721 jest niebezpieczne dla dzieciaków..pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka