woy 20.09.04, 10:03 Czy ktoścoświe kiedy jest szansa na kanalizację w Gołkowie Letnisko? Na jakim etapie jest ta inwestycja? Rok temu zdaje sięprojekt tech. a teraz? w. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacekglm u mnie jest 20.10.04, 14:54 coś tam podobno się rusza ale ludzie są skłóceni(zwłaszcza na takiej ulicy jak Balladyny:)i niechcą pozwolić aby przechodziła przez ich posesję... Ja mam te szczęście że mieszkam w Jazgarzewie i mam to już za sobą(oczywiście były małe spięcia) ale ogólnie wyszło na dobre...nawet nowy asfalt nam położyli...tylko żeby jeszcze posesje przywrócili do poprzedniego stanu-u mnie zostawili górę gliniastej ziemii tak że po małych opadach robi się tragicznie... Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: u mnie jest 20.10.04, 15:36 Skłóceni na Balladyny??? Ups jestem blisko hehe, ale nie skłócony. Cisza wciąż, cierpliwie muszę czekać dając zarobek szambiarkom. w. Odpowiedz Link Zgłoś
elo.ga Re: u mnie jest 27.10.04, 09:50 projekty sa juz o ile pamietam gdzies tam bedzie popownia uzgadniałem te ulice w zespole uzgodnien sa tam jakies problemy z wlasnoscia dzialki pod pompownie ale to bylo dawno nie wiem dlaczego stanelo w miejscu pozdro WWL Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: u mnie jest 27.10.04, 10:21 Dziękuję za info. Gdzie ma być pompownia? Wdzięczy bedę za jakiekolwiek info w tej sprawie. Może tak naprawdę wszystko jest na dobrej drodze tylko mieszkańcy nic o tym nie wiedzą. pozdrawiam w. Odpowiedz Link Zgłoś
elo.ga Re: kanalizacja Gołków Letnisko 03.11.04, 10:12 pompownia ma byc na końcu ul Balladyny na przeciwko nr58 w drodze jako obiekt podziemny z szafką sterowniczą w ogrodzeniu na końcu ul Balladyny Biuro projektowe ostro działa teraz nad tym tematem pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: kanalizacja Gołków Letnisko 03.11.04, 11:52 Trzymam w takim razie kciuki by biuro z sukcesem sprawę zakończyło. Czy orientujesz sięw jakim terminie mogą zacząć się przetargi na wykonanie kanalizacji itp? w. Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: kanalizacja Gołków Letnisko 04.11.04, 07:48 Info ze społecznego komitetu buowy kanalizacji - realny termin rozpoczęcia budowy - za 2 lata, chyba że gmina załapie się na fundusze UE sprawa może się przyspieszyć (rejon głównej i skrzetuskiego). Kamionka będize robiona wcześniej. Biuro projektowe Prokom obecnie działa w dokumentacji, na początku 2005 mają kończyć dokumentację. w. Odpowiedz Link Zgłoś
agromek Re: kanalizacja Gołków Letnisko 03.01.05, 13:16 woy napisał: > Info ze społecznego komitetu buowy kanalizacji - realny termin rozpoczęcia > budowy - za 2 lata, chyba że gmina załapie się na fundusze UE sprawa może się > przyspieszyć (rejon głównej i skrzetuskiego). A to ciekawe bo ja dzwonilem do urzedu Miasta chyba i powiedzieli ze w najblizszych 4 latach to na pewno nie. (ja mieszkam na Beniowskiego) Spoleczny komitet zebral pieniadze. Czy ktos z Was wie co sie z tym dzieje? Prokom konczy projekt. Ale to o niczym nie swiadczy. Nie ma to nic wspolnego z tym kiedy sie zacznie praca fizycznie. Ktos tu powiedzial ze smutkiem ze daje dalej zarobic szambiarkom. A czy ten ktos wie ze jak bedzie mial kanalize to za wode zapalci tyle ze bedzie go ksoztowac tyle co za szambiarke ? Ech. Nie ma lekko. Jeszcze kilka lat bedziemy jezdzic po rozwalonych drogach po kazdej ulewie. Arek Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: kanalizacja Gołków Letnisko 04.01.05, 08:13 Dokładnie, między projektem a rozpoczęciem robót może być znaczny poślizg, nawet > 4 lata (odpukać!). Dziwne, że komitet społeczny mówi zupełnie co innego niż UM. A kasa może na jakimś koncie procentuje :) A może nasze ulice są w różnych etapach "zakanalizowania". Za szambiarkę (w skali roku) płacę 1600 PLN, opłaty za wodę (elmar) są w tym układzie niskie. Ile płacą za wodę szczęśliwcy posiadajcy już kanalizację? w. Odpowiedz Link Zgłoś
agromek Re: kanalizacja Gołków Letnisko 04.01.05, 14:34 Ja za szambiarke place mniej wiecej tyle samo. Ciekawe ile Ci zkanalizowani placa za wode i za scieki ? Bo sama woda sie nie zmieni ;-) A gdzie mieszka kol woy ? Arek Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: kanalizacja Gołków Letnisko 04.01.05, 15:22 ulica główna => gołków letnisko, choć jest to piaseczno. w. Odpowiedz Link Zgłoś
mieczotronix Re: kanalizacja Gołków Letnisko 25.01.05, 00:05 Dziś powiedziała mi Pani z Lesznowoli, że płaci za wodę + kanalizację 280 zł na 2 miesiące. W domu mieszka ona z mężem i z synem i z psem, a może też i z kotem, ale koty myją się łapką i nie zużywają wody. Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: kanalizacja Gołków Letnisko 25.01.05, 10:26 No to taka cena jest jeszcze ok, wcale nie jest to drożej jak płaci się za szambo i za wodę oddzielnie. Narazie śnieżek zasypał okolicę i na jakiekolwiek ruchy w temacie kanaliza należy poczekać... w. Odpowiedz Link Zgłoś