Dodaj do ulubionych

kanalizacja Gołków Letnisko

20.09.04, 10:03
Czy ktoścoświe kiedy jest szansa na kanalizację w Gołkowie Letnisko?
Na jakim etapie jest ta inwestycja? Rok temu zdaje sięprojekt tech. a teraz?
w.
Obserwuj wątek
    • jacekglm u mnie jest 20.10.04, 14:54
      coś tam podobno się rusza ale ludzie są skłóceni(zwłaszcza na takiej ulicy jak
      Balladyny:)i niechcą pozwolić aby przechodziła przez ich posesję...
      Ja mam te szczęście że mieszkam w Jazgarzewie i mam to już za sobą(oczywiście
      były małe spięcia) ale ogólnie wyszło na dobre...nawet nowy asfalt nam
      położyli...tylko żeby jeszcze posesje przywrócili do poprzedniego stanu-u mnie
      zostawili górę gliniastej ziemii tak że po małych opadach robi się tragicznie...
      • woy Re: u mnie jest 20.10.04, 15:36
        Skłóceni na Balladyny??? Ups jestem blisko hehe, ale nie skłócony.
        Cisza wciąż, cierpliwie muszę czekać dając zarobek szambiarkom.
        w.
      • elo.ga Re: u mnie jest 27.10.04, 09:50
        projekty sa juz o ile pamietam gdzies tam bedzie popownia uzgadniałem te ulice
        w zespole uzgodnien sa tam jakies problemy z wlasnoscia dzialki pod pompownie
        ale to bylo dawno nie wiem dlaczego stanelo w miejscu pozdro WWL
        • woy Re: u mnie jest 27.10.04, 10:21
          Dziękuję za info.
          Gdzie ma być pompownia? Wdzięczy bedę za jakiekolwiek info w tej sprawie.
          Może tak naprawdę wszystko jest na dobrej drodze tylko mieszkańcy nic o tym nie
          wiedzą.

pozdrawiam
          w.
    • elo.ga Re: kanalizacja Gołków Letnisko 03.11.04, 10:12
      pompownia ma byc na końcu ul Balladyny na przeciwko nr58 w drodze jako obiekt
      podziemny z szafką sterowniczą w ogrodzeniu na końcu ul Balladyny Biuro
      projektowe ostro działa teraz nad tym tematem pozdro
      • woy Re: kanalizacja Gołków Letnisko 03.11.04, 11:52
        Trzymam w takim razie kciuki by biuro z sukcesem sprawę zakończyło.
        Czy orientujesz sięw jakim terminie mogą zacząć się przetargi na wykonanie
        kanalizacji itp?
        w.
        • woy Re: kanalizacja Gołków Letnisko 04.11.04, 07:48
          Info ze społecznego komitetu buowy kanalizacji - realny termin rozpoczęcia
          budowy - za 2 lata, chyba że gmina załapie się na fundusze UE sprawa może się
          przyspieszyć (rejon głównej i skrzetuskiego). Kamionka będize robiona wcześniej.
          Biuro projektowe Prokom obecnie działa w dokumentacji, na początku 2005 mają
          kończyć dokumentację.
          w.
          • agromek Re: kanalizacja Gołków Letnisko 03.01.05, 13:16
            woy napisał:

> Info ze społecznego komitetu buowy kanalizacji - realny termin rozpoczęcia
            > budowy - za 2 lata, chyba że gmina załapie się na fundusze UE sprawa może się
            > przyspieszyć (rejon głównej i skrzetuskiego).
            A to ciekawe bo ja dzwonilem do urzedu Miasta chyba i powiedzieli ze w
            najblizszych 4 latach to na pewno nie. (ja mieszkam na Beniowskiego)
            Spoleczny komitet zebral pieniadze. Czy ktos z Was wie co sie z tym dzieje?

Prokom konczy projekt. Ale to o niczym nie swiadczy. Nie ma to nic wspolnego z
            tym kiedy sie zacznie praca fizycznie.

Ktos tu powiedzial ze smutkiem ze daje dalej zarobic szambiarkom. A czy ten
            ktos wie ze jak bedzie mial kanalize to za wode zapalci tyle ze bedzie go
            ksoztowac tyle co za szambiarke ?

Ech.
            Nie ma lekko. Jeszcze kilka lat bedziemy jezdzic po rozwalonych drogach po
            kazdej ulewie.

Arek

• woy Re: kanalizacja Gołków Letnisko 04.01.05, 08:13
              Dokładnie, między projektem a rozpoczęciem robót może być znaczny poślizg,
              nawet > 4 lata (odpukać!).
              Dziwne, że komitet społeczny mówi zupełnie co innego niż UM. A kasa może na
              jakimś koncie procentuje :) A może nasze ulice są w różnych
              etapach "zakanalizowania".

Za szambiarkę (w skali roku) płacę 1600 PLN, opłaty za wodę (elmar) są w tym
              układzie niskie. Ile płacą za wodę szczęśliwcy posiadajcy już kanalizację?
              w.
              • agromek Re: kanalizacja Gołków Letnisko 04.01.05, 14:34
                Ja za szambiarke place mniej wiecej tyle samo.
                Ciekawe ile Ci zkanalizowani placa za wode i za scieki ? Bo sama woda sie nie
                zmieni ;-)

A gdzie mieszka kol woy ?

Arek
                • woy Re: kanalizacja Gołków Letnisko 04.01.05, 15:22
                  ulica główna => gołków letnisko, choć jest to piaseczno.
                  w.
                • mieczotronix Re: kanalizacja Gołków Letnisko 25.01.05, 00:05
                  Dziś powiedziała mi Pani z Lesznowoli, że płaci za wodę + kanalizację 280 zł na
                  2 miesiące. W domu mieszka ona z mężem i z synem i z psem, a może też i z kotem,
                  ale koty myją się łapką i nie zużywają wody.
                  • woy Re: kanalizacja Gołków Letnisko 25.01.05, 10:26
                    No to taka cena jest jeszcze ok, wcale nie jest to drożej jak płaci się za
                    szambo i za wodę oddzielnie.
                    Narazie śnieżek zasypał okolicę i na jakiekolwiek ruchy w temacie kanaliza
                    należy poczekać...
                    w.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka