agromek 19.05.06, 08:02 Cze Poniewaz szum ze hej to dodam cos od siebie. A moze sie przydac. Bylem wczoraj na przedpremierze Wyszedlem w polowie ale pewnie dlatego ze wczesniej czytalem ksiazke. Nudzilem sie. AG Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rabena Re: Kod daVinci 19.05.06, 11:47 hmm a zajawy są ciekawe, może wybrali najlepsze fragmenty z filmu a na resztę nie warto iść :D Odpowiedz Link Zgłoś
celeste Re: Kod daVinci 19.05.06, 15:57 Potwierdzam. Nudny, za długi, za wolny, przegadany... Aż dziw, bo książka przynajmniej wartka była. W sumie szkoda :-( Odpowiedz Link Zgłoś
kmichal_77 Re: Kod daVinci 19.05.06, 16:17 Po obejrzeniu filmu pozostaje tylko radzić pozostanie przy słowie drukowanym… Film zdecydowanie źle zrobiony, nudny, bez akcji. Nie ratują go nawet znani aktorzy, którzy tu jakby nie potrafili grać (Tom Hanks cały czas ma taką samą minę..). W sumie szkoda 2,5 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
mahony2109 Re: Kod daVinci 19.05.06, 17:48 Moda na książkę ledwie minęła a już film jest w kinach... Tak szybko powstają tylko beznadziejne filmy. Może drogie, ale beznadziejne. Nawet klasyczne sensacyjne odksiazkowce są dłużej w produkcji. Nawet Harry Potter ma cykl od filmowania do wejścia do kin 1,5 roku...w parę miesięcy można zrobić tylko gniota :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
agromek Re: Kod daVinci 19.05.06, 20:20 mahony2109 napisał: > Moda na książkę ledwie minęła a już film jest w kinach... Tak szybko powstają > tylko beznadziejne filmy. Może drogie, ale beznadziejne. Nawet klasyczne > sensacyjne odksiazkowce są dłużej w produkcji. Nawet Harry Potter ma cykl od > filmowania do wejścia do kin 1,5 roku...w parę miesięcy można zrobić tylko > gniota :-/ Ksiazka wyszla chyba z rok temu wiec nie wiem o co chodzi .... A. Odpowiedz Link Zgłoś
mahony2109 Re: Kod daVinci 19.05.06, 21:18 Wyszła rok temu, po paru miesiącach od wyjścia okazało się, że jest na tyle sukcesem, że można nakręcić film. Więc w +/- 8 miesięcy film został nakręcony, złożony i wypuszczony do kin. To naprawdę rekordowy pośpiech! Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mo_nicka_ja Re: Kod daVinci 19.05.06, 21:45 gwoli ścisłości: Kod Leonarda da Vinci (okładka niebieska) tytuł oryginału: The Da Vinci Code wydawnictwo: Albatros/Sonia Draga, Marzec 2004 ISBN: 83-7359-167-2 Odpowiedz Link Zgłoś
tm51 Re: Kod daVinci 20.05.06, 14:31 o własnie te tytuły sa ciekawe- polski tytuł ksiązki jeszcze jakos brzmi, ale angielski i nazwa filmu sa wogole bez sesnu, przecież da Vinci to nie nazwisko tylko miejsce urodzenia- tak jak Zbyszko z Bogdańca, ale czegóż wymagac od Amerykanów co nie wiedza nie tylko gdzie jest Iran, ale nawet własnych stanów nie znaja ;p Odpowiedz Link Zgłoś
kania_marcin Re: Kod daVinci 22.05.06, 12:24 Byłem, widziałem i jestem pod wrażeniem... POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś