Dodaj do ulubionych

Dam pracę...

27.10.06, 21:19
Witam!
Pilnie poszukuje osoby do pracy w kwiaciarni.
Najchetniej osoby z okolic Piaseczna, dyspozycyjnej, uczciwej,
odpowiedzialnej, z doswiadczeniem w handlu, wiek do 30 lat z prawem jazdy.
CV prosze kierowac na e-mail kwiaciarniapasja@o2.pl
Obserwuj wątek
    • iokepine Re: Dam pracę... 28.10.06, 13:21
      Znów?

To już 3 taz jak widzę to ogłoszenie. Która to kwiaciarnia, ciekawości pytam,
      przy jakiej ulicy?
      • alienxxx Re: Dam pracę... 28.10.06, 21:03
        albo masz cala siec kwiaciarni, albo za dlugo nie potrafisz zatrzymac
        pracownika, albo warunki pracy sa takie ze sami uciekaja, bo to chyba nie
        przypadek, ze widze to ogloszenie niemalze co miesiac...
        • lipcowa_mama Re: Dam pracę... 29.10.06, 08:34
          Tak naprawde to szukasz pracy? czy chcesz po prostu skomentowac ten post.
          Obecnie nikomu nie chce sie pracowac, a znalezc dobrego pracownika w tym fachu
          to niestety jak szukanie igly w stogu siana. Ja nie wierze w bezrobocie o
          ktorym tak sie mowi. W posredniaku w Piasecznie wisialo moje ogloszenie okolo 2
          miesiecy i nikt nie zadzwonil, to o jakim bezrobociu my mowimy??????????
          Jezeli wiesz cos o bukieciarstwie to wiesz o czym mowie, a jesli nie to nie
          dziwie sie skad te stwierdzenia.
          Pozdrawiam z nadzieja , ze ktos doswiadczony mi sie trafi.
      • lipcowa_mama Re: Dam pracę... 29.10.06, 07:49
        Niestety w dzisiejszych czasach ciezko znalezc osobe z doswiadczeniem, ktora
        chcialaby pracowac.
        Kwiaciarnia przy ul.źrólanej 10
        • adminka.a Re: Dam pracę... 29.10.06, 18:17
          Na szczęście łatwiej znaleźć szefa, który szanuje swoich pracowników i nie
          poniża ich przy klientach kwiaciarni. Po kilku "akcjach" które widziałam jako
          klientka moja noga tam więcej nie postanie.
          O.
          • lipcowa_mama Re: Dam pracę... 29.10.06, 20:29
            sorry ale ja szukam osoby do pracy, a nie komentatorów, a widzę ze tych tutaj
            sporo.
          • pp123456 Re: Dam pracę... 29.10.06, 20:32
            adminka.a napisała:

> Na szczęście łatwiej znaleźć szefa, który szanuje swoich pracowników i nie
            > poniża ich przy klientach kwiaciarni. Po kilku "akcjach" które widziałam jako
            > klientka moja noga tam więcej nie postanie.
            > O.
            Z wypowiedzi raczej wynika ze tam pracowalas.Sadze rowniez ze nie nadawalas sie
            do tej pracy i Ciebie zwolnili. Teraz chcesz w odwecie sobie podbudowac
            samopoczucie wiedz udajesz zatroskana klientke ktora martwi sie o czys
            pracownikow.
            • alienxxx Re: Dam pracę... 29.10.06, 23:33
              co za roznica czy szukam pracy czy nie?

forum jest po to aby mozna bylo wymieniac sie doswiadczeniami i opiniami na
              kazdy temat - jesli ktokolwiek widzial, ze zle traktujesz pracownikow to dobrze,
              ze o tym pisze bo moze nie kazdy szuka pracy za wszelka cene...

w kazdym razie zdziwilo mnie to, ze dajesz to ogloszenie niemalze co miesiac -
              nie dziw sie wiec, ze chce znac tego powody

swoja droga bezroobocie bezrobociem, ale jak mam podjac prace w kwiaciarni,
              chcialbym na poczatku cos o niej wiedziec - nie kazdy bierze wszystko jak leci
              bedac pracodawca jestes na wygranej pozycji bo to Ty dyktujesz warunki, ale
              skoro od kilku miesiecy nie mozesz znalezc odpowiedniego pracownika cos musi byc
              nie tak - albo proponowane przez Ciebie warunki nie odpowiadaja potencjalnym
              kandydatom, albo wszyscy juz dawno siedza w Londynie...

w kazdym razie im wiecej osob sie wypowie w temacie tym lepiej dla potencjalnego
              pracownika - dla pracodawcy w zasadzie tez (pod warunkiem, ze nie ma sie czego
              wstydzic) - nie wiem czy to co napisala adminka.a jest prawda czy nie, w kazdym
              razie gdybym mial podjac prace u Ciebie na pewno jako klient staralbym sie
              zweryfikowac te opinie, znakiem czego forum do czegos sie przydalo - prawda?
              • lipcowa_mama Re: Dam pracę... 30.10.06, 09:13
                alienxxx napisał:

> co za roznica czy szukam pracy czy nie?
                >
                > forum jest po to aby mozna bylo wymieniac sie doswiadczeniami i opiniami na
                > kazdy temat - jesli ktokolwiek widzial, ze zle traktujesz pracownikow to
                dobrze
                > ,
                > ze o tym pisze bo moze nie kazdy szuka pracy za wszelka cene...
                >
                > w kazdym razie zdziwilo mnie to, ze dajesz to ogloszenie niemalze co miesiac -
                > nie dziw sie wiec, ze chce znac tego powody
                >
                > swoja droga bezroobocie bezrobociem, ale jak mam podjac prace w kwiaciarni,
                > chcialbym na poczatku cos o niej wiedziec - nie kazdy bierze wszystko jak leci
                > bedac pracodawca jestes na wygranej pozycji bo to Ty dyktujesz warunki, ale
                > skoro od kilku miesiecy nie mozesz znalezc odpowiedniego pracownika cos musi
                by
                > c
                > nie tak - albo proponowane przez Ciebie warunki nie odpowiadaja potencjalnym
                > kandydatom, albo wszyscy juz dawno siedza w Londynie...
                >
                > w kazdym razie im wiecej osob sie wypowie w temacie tym lepiej dla
                potencjalneg
                > o
                > pracownika - dla pracodawcy w zasadzie tez (pod warunkiem, ze nie ma sie czego
                > wstydzic) - nie wiem czy to co napisala adminka.a jest prawda czy nie, w
                kazdym
                > razie gdybym mial podjac prace u Ciebie na pewno jako klient staralbym sie
                > zweryfikowac te opinie, znakiem czego forum do czegos sie przydalo - prawda

Ja nie mam nic do ukrycia i nie jest żadna tajemnica fakt, iż ostatnia moja
                pracownica odeszla sama z wlasnej woli, miala nie dokonczona prace dyplomowa,
                poza tym doszla tez moja ciaza i jej rozwiazanie na co wskazuje wyraznie moj
                nick. Przez 2 miesiace kwiaciarnie mialam zamknieta, z wiadomych już teraz
                przyczyn. Po jakimś czasie jak wydobrzałam zaczełam szukac osoby do pracy.
                Obecnie mam jedna pracownice z ktorej jestem bardzo zadowolona i ona z pracy u
                mnie tez. Szukam natomiast jeszcze jednej osoby.
                Jezeli chodzi o czeste ukazywanie sie ogloszenia to dlatego, iz ciezko w tym
                fachu znalezc kogos z doswiadczeniem, a w obecnej mojej sytaucji nie mam
                mozliwosci przyuczenia.
                Jezeli ktos chce wiedziec cos wiecej na temat pracy i warunkow to zapraszam na
                spotkanie, bo niestety to nie sa sprawy do rozmowy na forum.
                Mam nadzieje, ze zaspokoilam w koncu Twoja i innych ciekawosc.
                Pozdrawiam.
                • alienxxx Re: Dam pracę... 30.10.06, 21:07
                  bez watpienia wiem w tej chwili wiecej aczkolwiek nie moge powiedziec aby moja
                  ciekawosc zostala zaspokojona, ale mniejsza o to...
                  nie szukam pracy, a nawet gdybym szukal to nie w kwiaciarni - nie znam sie na
                  tym, a nie lubie brac sie za rzeczy, na ktorych sie nie znam

zycze powodzenia w poszukiwaniach
    • viki0 Re: Dam pracę... 01.11.06, 10:57
      A mi się wydaje drogi pracodawco, że ciężko ci znaleźć pracownika z
      doświadczeniem bo zapewne pensja jaką proponujesz jest stanowczo za niska. Jak
      chce się mieć dobrego fachowca i jeszcze go u siebie na dłużej zatrzymać to
      niestety trzeba mu odpowiednio zapłacić - na całe szczęści nadchodzą czasy
      pracownika a czasy pracowdawcy pomału odchodzą :) Pozdrowienia dla wszystkich
      ceniących się pracowników!
      • lipcowa_mama Re: Dam pracę... 01.11.06, 11:05
        viki0 napisała:

> A mi się wydaje drogi pracodawco, że ciężko ci znaleźć pracownika z
        > doświadczeniem bo zapewne pensja jaką proponujesz jest stanowczo za niska.
        Jak
        > chce się mieć dobrego fachowca i jeszcze go u siebie na dłużej zatrzymać to
        > niestety trzeba mu odpowiednio zapłacić - na całe szczęści nadchodzą czasy
        > pracownika a czasy pracowdawcy pomału odchodzą :) Pozdrowienia dla wszystkich
        > ceniących się pracowników!

a skad Ty wiesz jakie ja proponuje wynagrodzenie i warunki pracy? nie
        doczytalam sie rowniez czy dzialasz w tym zawodzie? chetnie poslucham
        propozycji.
        pozdrowienia dla pracodawcow.
        • anka000001 Re: Dam pracę... 01.11.06, 14:22
          a tak swoja roga to Twoje ogloszenie jest lekko mowiac traci dyskryminacja co
          to za ustalanie wieku od kiedy to wolno takie ogloszenia dawac a po 40 to juz
          niema dobrych pracownikow
        • viki0 Re: Dam pracę... 01.11.06, 19:44
          Gdybyś płaciła dobrze to byś tyle czasu pracownika nie szukała.... nie
          oszukujmy się wszyscy wiemy ile moze zarobić sprzedawca w kwiaciarni...
          specjalista ds układania bukietów... haha... każda osoba która ma choć trochę
          dobrego gustu nie miała by z tym żadnego problemu... tyko, że za psie pieniądze
          pewnie nikt nie chce... a do tego użerać się z takim pracodawcą...
      • schwinn1 Re: Dam pracę... 02.11.06, 22:13
        > A mi się wydaje drogi pracodawco, że ciężko ci znaleźć pracownika z
        > doświadczeniem bo zapewne pensja jaką proponujesz jest stanowczo za niska

a skąd ci sie tak wydaje? ciekawe to co piszesz.. rzucasz oskarżenia bez
        żadnych posdtaw.. żenada..
        • rabena Re: Dam pracę... 03.11.06, 08:53
          Oglądałam kiedyś program w telewizji ile szkolenia w różnych kierunkach musi
          odbyć osoba na bukieciarstwo, jest to czasochłonne i wcale nie takie tanie. Z
          jednej strony to sztuka a z drugiej praktyka i relacje z klientem. Bardzo
          trudno pogodzić w sobie takie cechy a do tego podporządkowanie pracodawcy,
          dlatego przeważnie takie osoby zakładają swoje kwiaciarnie itp. Może poszukaj
          takich młodych osób na targach branżowych, co chcą zdobyć praktykę w zawodzie.
          Moja koleżnaka tak znalazła 2 praktykantki do salonu kosmetycznego. Życzę
          powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka