Dodaj do ulubionych

Jakość a NWW

22.11.06, 21:57
Szanowni Sąsiedzi,
proszę o podzielenie się opiniami/uwagami dot. usuwania usterek przez naszego
developera. Czy piszecie na adres gwarancja itd? Co z tego wynika? Jak
przebiegają prace i jaka jest ich jakość?
Chyba zaczynam rozumieć o czym pisał "grabowski".
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • incanta Re: Jakość a NWW 24.11.06, 22:45
      Witam.
      Pisałem wcześniej o szergu usterek które umiemożliwiły odbiór mieszkania we
      wrześniu. Minęły 2 miesiące.., gyż własnie tyle czasu NW potrzebowała na
      ich "usunięcie". Piszę w ten sposób gdyż wg mojej oceny NW poszła po
      najmniejszej lini oporu. Poprawki robili na dzień lub dwa przed kolejnym
      terminem, gdyż tynk był jeszcze mokry i nie zdążono go dotrzeć (2 miesiące).
      Wzieli nas na przetrzymanie i udało się im się!!!
      Piszę to dla tych, którzy odbiory mają przed sobą, by nie spodziewali się cudów.
      Większość usterek i tak trzeba poprawić za własne pieniądze, albo upierać się i
      czekać kolejne 2 miesiące...
      Myślę, że gdybym był na miejscu NW byłoby mi po prostu wstyd...
      Nie polecę NW nikomu i gratuluję dobrego samopoczucia i nie pozdrawiam NW gdyż
      wiem, że to czytacie...
      • listewka Re: Jakość a NWW 26.11.06, 10:52
        a mialam nadzieje, ze Was potraktuja lepiej...,ze jakosc zdecydowanie sie
        poprawi. wszak czlowiek uczy sie na bledach. w Mysiadle wciaz dziesiatki
        nieusunietych usterek /przeciekajace dachy, popekane sciany i sufity, popekane
        elewacje, wciaz zepsute furtki, zapadajace sie po raz kolejny podjazdy/, a NW
        robi uniki...trzymamy kciuki za Wasze kolejne odbiory. oby bez usterek.
        pozdrawiam.
        • diveliusz Re: Jakość a NWW 27.11.06, 12:33
          Na podstawie własnych doswiadczeń mogę tylko doradzić - WSZELKIE usterki, nawet
          te pozornie błache, starajcie się usunąć przed Aktem Notarialnym (a jeszcze
          lepiej przed odbiorem). Gwarancja NW to fikcja. Po części wynika to pewnie ze
          specyficznego podejścia do klienta a po części z ogólnego niedoboru kadry
          budowlanej.

Pozdrawiam,
          Olek
          • anika36 Re: Jakość a NWW 27.11.06, 22:25
            Dzięki za wszelkie uwagi, które niestety nie napawają optymizmem. Nasze
            usterki, które zostały "usunięte" przez NWW przyjęliśmy, bo nie mamy siły i
            czasu walczyć z nimi. To co się da zrobimy sami, powiększając tym samym
            niestety znacznie koszty remontu. Jest to jakiś pomysł NWW pt. jak zmęczyć i
            zniechęcić klienta. Mam nadzieję, że nie będzie naprawdę poważnych problemów
            typu kłopoty z dachem itp.
            Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka