Dodaj do ulubionych

Sklep ze zdrową żywnością

28.02.07, 12:53
Czy jest w Józefosławiu, Piasecznie lub okolicy sklep gdzie można kupić
zdrową żywności? Jeśli nie, to czy warto byłoby coś takiego otworzyć? Jak
myślicie?
Pozdrawiam
Nadia
Obserwuj wątek
    • misiania Re: Sklep ze zdrową żywnością 28.02.07, 13:04
      na bazarku jest coś takiego, przed barem Sajgonek. no i troszkę w Auchan.
      • alienxxx Re: Sklep ze zdrową żywnością 28.02.07, 15:59
        w Konstancinie w Starej Papierni tez jest
        • jagusik Re: Sklep ze zdrową żywnością 28.02.07, 17:31
          sporo w "almie" , sojowe, domowe, bez chemicznych doadatków - tylko w różnych
          miejscach - trzeba poszperać
          • gulcia73 Re: Sklep ze zdrową żywnością 01.03.07, 10:58
            jest jeszcze w Zalesiu (tzn. to jeszcze chyba Piaseczno) za restauracją Corner,
            chyba to ulica Zielona ale zaopatrzenie słabe, są ekologiczne warzywa, czasem
            jakaś wędlina, kasze, mąki róznego rodzaju, mozna zamówić ekologiczne mięso,
            jajka itp, O ile dobrze pamiętam nazywa się Biolandia.
            • nadiativoli Re: Sklep ze zdrową żywnością 02.03.07, 16:13
              A kupujecie w tych sklepach? Co najczęściej, a czego właśnie Wam brakuje?
              Pozdrwiam
              Nadia
              • gulcia73 Re: Sklep ze zdrową żywnością 05.03.07, 14:55
                ze względu na słabe zaopatrzenie w "rodzimych" sklepikach jeźdzę do "smaku
                natury" przy al. ken na kabatach albo do cesarza na bruna. Duzy wybór:
                wszelkiego rodzaju ziarna, kasze, ryż, mąka, ksmetyki naturalne itp, itd. Ani
                na bazarku ani w biolandii nie udało mi sie ani razu kupic np. ryzu okrągłego,
                który kupuję dość często - więc przestałam do tych sklepów zaglądac. Co prawda
                pan z biolandii moze mi zamówić ale ja chcę tu i teraz i mieć wybór. Ale pewnie
                te sklepiki tak wyglądają bo takie jest widocznie zapotrzebowanie w
                Piasecznie :) rozumiem, ze zastanwiasz się nad otworzeniem czegoś takiego?
                • forumromanum Re: Sklep ze zdrową żywnością 05.03.07, 15:02
                  ad 1
                  -w Almie
                  -na targowisku przy szkolnej
                  -w Zalesiu Dolnym za Cornerem
                  -w Zalesiu Górnym, przy głownej ul.
                  -w Auchanie
                  -w Kauflandzie
                  -przy rynku, trochę ( tam gdzie zioła)

najlepszy jest ten przy szkolnej

ad 2
                  olej rzepakowy ciemny- u mnie idzie jak woda! jest tylko przy szkolnej!
                  najbardziej brakuje ...chleba PRAWDZIWEGO , na zakwasie, bez polepszaczy!
                • malila Re: Sklep ze zdrową żywnością 05.03.07, 15:14
                  gulcia73 napisała:

> ze względu na słabe zaopatrzenie w "rodzimych" sklepikach jeźdzę do "smaku
                  > natury" przy al. ken na kabatach albo do cesarza na bruna. Duzy wybór:
                  > wszelkiego rodzaju ziarna, kasze, ryż, mąka, ksmetyki naturalne itp, itd. Ani
                  > na bazarku ani w biolandii nie udało mi sie ani razu kupic np. ryzu
                  okrągłego,
                  > który kupuję dość często - więc przestałam do tych sklepów zaglądac. Co
                  prawda
                  > pan z biolandii moze mi zamówić ale ja chcę tu i teraz i mieć wybór.

Mogę się pod tym podpisać. Przestałam odwiedzać sklepiki w Piasecznie ze
                  względu na maleńki wybór i konieczność zamawiania niemal wszystkiego. Jeśli
                  muszę czekać dzień czy dwa i ileś tam razy fatygować się po zakupy, to wolę raz
                  pojechać do Warszawy. W sklepach Piaseczyńskich był tylko ten towar, który
                  został zamówiony przez klientów. A ponieważ coraz mniej klientów zamawiało, to
                  coraz mniej sklepy zamawiały. I tak się kończył ten biznes.
                • nadiativoli Re: Sklep ze zdrową żywnością 05.03.07, 15:46
                  Dokładnie tak! Poważnie zastanawiam się na otwarciem takiego sklepu, bo sama
                  widzę niszę rynkową. Chętnie kupowałabym żywność z pewnego źródła (zboczenie
                  zawodowe ;))ale nie mam czasu jeździć do W-wy, a tym bardziej po kilku
                  sklepach. Dlatego pytam o wasze potrzeby, preferencje - pomoże mi to zrobić
                  dokładniejszy biznesplan i oszacowć czy to ma sens?
                  dzięki wszystkim za uwagi i czekam na więcej!
                  pozdrawiam
                  Nadia
                  • justek20 Re: Sklep ze zdrową żywnością 07.03.07, 18:06
                    na osiedlu slowicza tez jest. :)
                    • forumromanum Re: Sklep ze zdrową żywnością 07.03.07, 18:13
                      a moze sklep internetowy?
                      jest w warszawie, był na żurawiej teraz nie wiem gdzie, bo sie przenosili.
                      poza tym pierońsko tam drogo!

z dostawą do domu..ech..marzenie...
                      :P
                      • richo Re: Sklep ze zdrową żywnością 07.03.07, 18:39
                        forumromanum napisał:

> z dostawą do domu..ech..marzenie...

Pewnie się znajdzie paru chętnych, którzy dostarczą Ci towar do domu... ekologicznie na rowerze :-)
                      • schwinn1 Re: Sklep ze zdrową żywnością 07.03.07, 23:52
                        > z dostawą do domu..ech..marzenie...

ta i co jeszcze?.. już w ogóle ludzie by nie wychodzili ze swoich czterech
                        ścian.. telwizor, komputer, dividi... ;-/ bo jak się nie ruszą po zakupy to
                        co?.. na basen pójdą?, na rower (śmiech na sali)?.. a może do lasu na spacer?
                        nie!.. kategorycznie nie dla internetowego sklepu ze zdrową żywnością.. niech
                        każdy ruszy swoje cztery litery i się przejdzie.. a właściwie co to mnie kurna
                        obchodzi ;-)))
                        • artsg Re: Sklep ze zdrową żywnością 13.03.07, 19:11
                          schwinn1 napisała:

> > z dostawą do domu..ech..marzenie...
                          >
                          > ta i co jeszcze?.. już w ogóle ludzie by nie wychodzili ze swoich czterech
                          > ścian.. telwizor, komputer, dividi... ;-/ bo jak się nie ruszą po zakupy to
                          > co?.. na basen pójdą?, na rower (śmiech na sali)?.. a może do lasu na spacer?
                          > nie!.. kategorycznie nie dla internetowego sklepu ze zdrową żywnością.. niech
                          > każdy ruszy swoje cztery litery i się przejdzie.. a właściwie co to mnie kurna
                          > obchodzi ;-)))

Obserwując niektórych przed supermarketami to widzę że najchętniej to by do
                          sklepu wjechali, bo się nie chce przejść parę kroków.
                          • forumromanum Re: Sklep ze zdrową żywnością 14.03.07, 15:37
                            artsg napisał:

> schwinn1 napisała:
                            >
                            > > > z dostawą do domu..ech..marzenie...
                            > >
                            > > ta i co jeszcze?.. już w ogóle ludzie by nie wychodzili ze swoich czterec
                            > h
                            > > ścian.. telwizor, komputer, dividi... ;-/ bo jak się nie ruszą po zakupy
                            > to
                            > > co?.. na basen pójdą?, na rower (śmiech na sali)?..
                            >
                            >

gorzej jak ktoś jest INWALIDĄ
                            i zdany jest na łaskę sąsiadów !
                            :-[
    • magdary Re: Sklep ze zdrową żywnością 07.03.07, 21:10
      koło millenium w sklepie z pieczywem.
      mąki róznych rodzajów, fruktoza, kasze (?), soki,
      • anka000001 Re: Sklep ze zdrową żywnością 08.03.07, 21:57
        mi brakuje miesa i wedlin bez chemii oraz jagnieciny
        • anjalaa Re: Sklep ze zdrową żywnością 09.03.07, 12:56
          w sklepie na bazarku- Eureka, mozna kupic w srody chleb bez ulepszaczy na
          zakwasie. jest naprawde smaczy, ja zazwyczaj kupuje 3 i mroze- starcza do
          nastepnej srody;). maja taki zytni czysty- bez ziaren i zytni z pestkami dyni.
          sa naprawde samczne. tylko ze popoludniu juz ich raczej nie ma, wiec warto
          przejsc sie po nie w srode rano
          • artsg Re: Sklep ze zdrową żywnością 13.03.07, 19:07
            anjalaa napisała:

> w sklepie na bazarku- Eureka, mozna kupic w srody chleb bez ulepszaczy na
            > zakwasie. jest naprawde smaczy, ja zazwyczaj kupuje 3 i mroze- starcza do
            > nastepnej srody;). maja taki zytni czysty- bez ziaren i zytni z pestkami dyni.
            > sa naprawde samczne. tylko ze popoludniu juz ich raczej nie ma, wiec warto
            > przejsc sie po nie w srode rano

A próbowałyście chlebka domowego z własnego wypieku? Odkąd mam maszynkę, do
            wypieku chleba nawet bułki sklepowe u mnie w domu nie idą
            • woy Re: Sklep ze zdrową żywnością 13.03.07, 22:00
              A co to za maszynka?
              w.
              • artsg Re: Sklep ze zdrową żywnością 13.03.07, 22:56
                www.allegro.pl/search.php?string=chleba&category=8816&category=8817
    • kasia_mam Re: Sklep ze zdrową żywnością 13.03.07, 12:21
      Jest taki sklep w Józefosławiu na Geodetów, taki malutki czerwony, jest tam
      chleb na naturalnym zakwasie i na lisciu chrzanu, wszystko zawsze swieze, maja
      tez wedliny bez konserwantow i domowe wyroby.
      • malila Re: Sklep ze zdrową żywnością 13.03.07, 18:39
        Mogłabyś napisać dokładniej w którym miejscu?
        • anka000001 Re: a jagniecine ktos widzial 15.03.07, 13:40
          pwenie nudze ale bardzo lubie i nie moge znalesc , widzialam tylko w sadybie
          bestmall ale strasznie droga.
          • misiania Re: a jagniecine ktos widzial 15.03.07, 13:58
            mam wrażenie, że widziałam w Auchan. ale to było wieki temu. tak ze 2-3 lata
            temu konkretnie.
            • nadiativoli Re: a jagniecine ktos widzial 15.03.07, 14:09
              Tak, w Auchan ja też widziałam ale zupełnie bez wyboru...dosłownie 4 tacki!
              Poza tym amatorów na jagnięcine faktycznie chyba nie ma wielu bo to mięso nie
              wydawało się pierwszej świeżości.
              • artsg Re: a jagniecine ktos widzial 15.03.07, 14:31
                W Starej Papierni kiedyś kupowałem, ale na zamówienie. Po zamówieniu następnego
                dnia było to co chciałem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka