jacekglm 17.04.07, 15:18 Autobus widziany dziś przed PKP Piaseczno około 9 fotoforum.gazeta.pl/photo/8/qe/pe/yoqd/5Fs3ZbobW9Lo2DZqNB.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
keramb2 Re: Nowy tabor Expressu Piaseczno 17.04.07, 15:23 Jeszcze na zagranicznych numerach. Biznes przewozowy jak widać kwitnie. Ale to dobrze, są potrzebni w Piasecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mahony2109 Pożyczony :-/ 17.04.07, 22:05 > Jeszcze na zagranicznych numerach. I na takich pozostanie. One są tylko testowe wg. strony Przegubowiec.com. Gazowy (egzemplarz testowy firmy Tedom) jeździ na linii do Janek a diesel (egzemplarz należący do firmy z Liberca) jeździ na linii Expressu. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: Nowy tabor Expressu Piaseczno 17.04.07, 15:32 To jest czeski autobus TEDOM. bus.tedom.eu/ Ciekawe dlaczego jeżdżą na czeskich tablicach rejestracyjnych. Może mają je tylko na testy? Inny TEDOM Mobilisu napędzany gazem ziemnym obsługuje linię do Janek. przegubowiec.com/galeria/displayimage.php?album=search&cat=0&pos=0 Ten też ma czeskie tablice rejestracyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: Nowy tabor Expressu Piaseczno 17.04.07, 15:44 Jeżeli wymienią autobusy to będę musiał odszczekać ten temat: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=234&w=56661584 Ciekawe czy te TEDOMy mają "miejskie" wnętrze, czy może coś w stylu obecnych autobusów ExP, czyli takie raczej "turystyczne". Odpowiedz Link Zgłoś
szalona_marchewka Re: Nowy tabor Expressu Piaseczno 17.04.07, 17:02 no i bardzo dobrze :-) niech im się powodzi, zarabiają kupę kasy, kupują wypasione autobusy - bo gdyby nie oni to pewnie transport do piaseczna leżałby i kwiczał:-( Odpowiedz Link Zgłoś
grelka_butelka Re: Nowy tabor Expressu Piaseczno 17.04.07, 17:29 o świetnie :) mam nadzieję ze to autobus niskopodłogowy bo szczerze mówiąc wszystkie autobusy pksów i prywatnych przewoźników, jeżeli chodzi o standardy przewozu osób niepełnosprawnych oraz rodziców z wózkami, przerażają mnie biorąc pod uwagę, ze jest 2007 rok i jesteśmy w Unii. pod tym względem ZTM jednak rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Nowy tabor Expressu Piaseczno 17.04.07, 22:19 jacekglm napisał: > Autobus widziany dziś przed PKP Piaseczno około 9 > > fotoforum.gazeta.pl/photo/8/qe/pe/yoqd/5Fs3ZbobW9Lo2DZqNB.jpg One są piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
katie3001 Re: Nowy tabor Expressu Piaseczno - Janki 18.04.07, 04:39 Piszecie o jakies linii do Janek....Gdzie można znalesć na ten temat informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: Nowy tabor Expressu Piaseczno - Janki 18.04.07, 07:47 Na dole tej strony: www.chjanki.pl/i.php?i=5 znajdziesz rozkłady jazdy. Żadna z tych linii nie kursuje przez Piaseczno. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm dziś jeździ... 18.04.07, 08:44 widziałem dziś około 7.30 w Iwicznej jak jechał w stronę Warszawy dziwne bo miał niedomknięte tylne drzwi a aż takiego tłoku chyba nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
cafesito Re: Nowy tabor Expressu Piaseczno 18.04.07, 15:31 wracałam o 16 z wawy tym zoltym busikiem i srednio mi sie podobalo. w srodku malo miejsc siedzacych(16-godziny szczytu), twrde siedzenia- jak w busach miejskich- za twarde jak na ponad godzinna jazde. ale to jest moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: Nowy tabor Expressu Piaseczno 18.04.07, 15:38 A więc jednak miejskie wnętrze. Wydaje mi się że Mobilis przygotowuje się do zakupu nowych autobusów do obsługi linii dla ZTMu i będzie testował różne rozwiązania. Gdyby miał je testować na liniach ZTMu to musiałby zamontować trochę sprzętu (np. kasowniki), który nie jest do niczego potrzebny w ExP i liniach do Janek. Tak więc może jeszcze inne autobusy typowo miejskie będą okresowo obsługiwały ExP. Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś