17.05.07, 15:38
Witam od jakiegoś czasu przesiadłem się z samochodu na pociąg, proszę
powiedzcie jak się teraz rano jeździ puławska,dziekuję
Obserwuj wątek
    • teqilaa Re: Puławska 17.05.07, 16:20
      powiem szczerze że odkąd zaczęły sie roboty to jeździ mi się lepiej hehehehe.
      Nie wiem jak to jest ale szybciej docieram do pracy :))
      Apokaliptyczna wizja megakorków nie sprawdziła się, na szczęście :)
      • marcin-borkowski Re: Puławska 17.05.07, 16:34
        teqilaa napisała:
        > powiem szczerze że odkąd zaczęły sie roboty to jeździ mi się lepiej hehehehe.

Dlatego, że sporo osób jeździ objazdami lub przesiadły się do pociągów jak
        popi3152. Jak teraz wszyscy przeczytają, że jest OK na Puławskiej, to zobaczycie
        co się będzie działo, jak każdy będzie chciał przetestować Puławską ;)))

Pozdrawiam
        M@rtin
        www.powiat-piaseczynski.info
        • teqilaa Re: Puławska 17.05.07, 16:36
          moze aż tak dużo kierowców nie czyta tego forum ;)
          • marcin-borkowski Re: Puławska 17.05.07, 17:00
            teqilaa napisała:
            > moze aż tak dużo kierowców nie czyta tego forum

Forum czyta na pewno dużo osób. Gorzej jest z udzielaniem się na forum, ale nie
            będę kolejny raz się rozwodził. Więcej w poście:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=234&w=62476627&a=62617665
            Pozostaje mieć tylko nadzieję, ze nie zechce im się testować Puławskiej i do
            końca remontu będą jeździli dalej objazdami.

Pozdrawiam
            M@rtin
            • alienxxx Re: Puławska 17.05.07, 20:46
              wszystko zalezy od godziny, o ktorej jedziecie
              rano Pulawska jezdzi sie tragicznie - minimum 3h w korku aby dojechac do Auchan
              (prosze nie zaprzeczac - robie to w dobrze pojetym interesie nas wszystkich ...)
              • woy Re: Puławska 17.05.07, 21:07
                3h :) Pociągiem jeszcze gorzej czasem i 4h do Iwicznej. Lepiej Puławską jechać.
                A ja wreszcie znajdę miejscówkę siedząca w pkpie.
                w.
      • dani_33 Re: Puławska 18.05.07, 09:12
        Może się wypowiedzą ci, którzy nie jeżdżą tylko Puławską. Puławską rzeczywiście jeździ się niekiedy nienajgorzej, ale chyba ci skręcający z Geodetów nie mają podobnego zdania?
        • marcin-borkowski Re: Puławska 18.05.07, 09:14
          dani_33 napisał:
          > ale chyba ci skręcający z Geodetów nie mają podobnego zdania?

Ci skręcający z Geodetów teraz zaczęli jeździć przez parking Auchan, z którego
          za stacją benzynową jest wyjazd w kierunku Warszawy ;)

Pozdrawiam
          M@rtin
        • mahony2109 Re: Puławska (o Geodetów ;)) 18.05.07, 11:40
          Nie wiem jak inni, ale moim zdaniem jeździ się całkiem spoko (a mieszkam
          niedaleko Geodetów). Oczywiście mało kto się cofa do Energetycznej. Wiele ludzi
          jeździ przez parking Auchan (co sklep narazie toleruje - chyba w swoim dobrze
          pojętym interesie, bo w końcu ci ludzie to w dużej części ich klienci), część
          jeździ przez Ogrodową lub Wilanowską i Jagielską. Część ze starymi lub
          terenowymi samochodami i kompletną awersją do korków jeździ dziurawą Osiedlową
          i Kuropatwy lub Bażancią. A część (chyba najmniejsza) wraca się do
          Energetycznej. Wszędzie wyjeżdża się bez większych problemów.

Natomiast myślę, że niezadowoleni są mieszkańcy os. Patronat. Bo niby oficjalny
          objazd ich omija i wystawili znaki zakaz ruchu pojazdów, ale i tak co drugi
          objeżdżający (nie tylko lokalny) zamiast jechać Energetyczna - Geodetów, skraca
          sobie drogą przez Patronat. Ruch na osiedlu się znacznie zwiększył, a wyjazd z
          osiedla bywa trudny. No, ale cóż, co mogą zrobić. Są a dużym osiedlem żeby
          zamknąć wjazdy, zwłaszcza, że mają pełno biznesów, szkołę i pocztę. Muszą
          przeczekać.

Pzdr.
          • misiania Re: Puławska (o Geodetów ;)) 18.05.07, 13:23
            ja tam dojeżdżam do Energetycznej, mam wtedy pierwszeństwo wobec wyjeżdżających
            z Patronatu - często są to te same pojazdy, które przede mną skręcają z
            Geodetów w ulicę "przezpatronacką" :)))
            • mahony2109 Re: Puławska (o Geodetów ;)) 19.05.07, 12:28
              No właśnie wiem, ale ludzie są jacyś uparci i ciągle walą mimo znaków przez
              Patronat. Ja raczej nie jeżdżę Energetyczną (tylko Jagielską i Ogrodową) ale
              jeśli już tamtędy pojadę to zwykle przez Patronat i tylko dlatego, że muszę na
              pocztę czy do apteki. I często pomstuję na wyjazd z Patronatu. Niezła męka
              czasem bywa, zwłaszcza, że nikt nikogo nie puszcza.

Pzdr.
    • misiania Re: Puławska 18.05.07, 09:50
      a dzisiaj rano to już widziałam kilka ciężarówek, jadących w stronę W-wy. do
      tej pory ciężarówki jakoś unikały Puławskiej, ale już wracają na dostępny dla
      nich prawy pas... a tak fajowo było:(
      • woy Re: Puławska 18.05.07, 10:02
        znaczy się czytają to forum.
        w.
        • popi3152 Re: Puławska 18.05.07, 10:57
          Dzięki za odpowiedzi, jak na razie pociągiem jeździ mi się dobrze, jakby jeszcze
          nie spóźniał sie regularnie to byłaby rewelacja (nadrobię zaległości w
          czytaniu), nie planuje powrotu na Puławską, poczekam do wakacji ;-))))

• jacekglm "rano to lubię se o korkach posłuchać..." 21.05.07, 08:51
      no i wasze pisanie jak to źle jest na Puławskiej spowodowało że chyba wszyscy
      którzy mogli pojechali dziś na Konstancin ;)
      korek zaczynał się przy wyjeździe z Powsina a kończył przy Europejskiej
      ale bardziej prawdopodobną przyczyną był dzwon przy Europejskiej...

w każdym razie nieźle stanęło wszystko
      • na4 Re: "rano to lubię se o korkach posłuchać..." 21.05.07, 09:26
        na Puławskiej też było nieźle o godz 7 na skrzyżowaniu z Okulickiego. Wszystko
        pięknie stało. Pewnie wszyscy myśleli, że inni postanowili pojechać przez
        Wilanów, więc w związku z tym oni pojadą Puławska to pewnie będzie komfort
        jazda...
        • basias-ka Re: "rano to lubię se o korkach posłuchać..." 21.05.07, 09:43
          witam,
          w zwiazku z faktem iz wjeżdzam na ul. Puławskana wysojkosci jagielskiej -
          zapytuje jak posuwa sie remont?
          czy juz widac efekty?
          czy wswzystko się ciągnie jak flaki z olejem?
          ed
          • na4 Re: "rano to lubię se o korkach posłuchać..." 21.05.07, 13:39
            według mnie to jak flaki z olejem. Coś mało sprzętu i ludzi a może takie jest
            założenie i wszystko wg planu
            • m888z Re: "rano to lubię se o korkach posłuchać..." 23.05.07, 07:53
              na wysokości salonu Volvo pojawiły się stelaże do zainstalowania świateł,
              ciekawe kiedy włączą i kiedy powstanie ta tymczasowa droga przez dawne
              gospodarstwo Mysiadło
        • marcin-borkowski Re: "rano to lubię se o korkach posłuchać..." 21.05.07, 10:02
          na4 napisała:
          > na Puławskiej też było nieźle o godz 7 na skrzyżowaniu z Okulickiego. Wszystko
          > pięknie stało.

Ludzie przeczytali forum i postanowili sprawdzić jak jedzie się Puławską no i
          się zatkało, eh ta ludzka ciekawość ;)

Pozdrawiam
          M@rtin
          • misiania Re: "rano to lubię se o korkach posłuchać..." 21.05.07, 10:12
            a o ósmej było czyściutko, przepchało się :))))) ale musiałam zjechać na
            pobocze bo mi pajączek na przedniej szybie usiadł i nie chciałam, żeby go pęd
            powietrza zmiażdżył. taka dobra byłam w poniedziałek rano, ot co ;)
            • marcin-borkowski Re: "rano to lubię se o korkach posłuchać..." 21.05.07, 10:22
              misiania napisała:
              > ale musiałam zjechać na pobocze bo mi pajączek na przedniej szybie usiadł i
              nie > chciałam, żeby go pęd powietrza zmiażdżył.

WOW niezłe poświęcenie.
              Musisz bardzo lubić małe zwierzątka... :)

Pozdrawiam
              M@rtin
              • misiania Re: "rano to lubię se o korkach posłuchać..." 21.05.07, 10:58
                gupio było tak patrzeć jak mu się nóżki rozpłaszczały...
            • jacekglm Re: "rano to lubię se o korkach posłuchać..." 21.05.07, 10:36
              misiania napisała:

> a o ósmej było czyściutko, przepchało się :))))) ale musiałam zjechać na
              > pobocze bo mi pajączek na przedniej szybie usiadł i nie chciałam, żeby go pęd
              > powietrza zmiażdżył. taka dobra byłam w poniedziałek rano, ot co ;)

a ja to nawet tira na Energetycznej puściłem przed siebie :)

aha
              i zwróciłem uwagę panu który korek do Wilanowa ominął ścieżką rowerową
              żebyście widzieli jego minę jak podjeżdżam do niego na światłach w kamizelce
              odblaskowej,ciemnych okularkach i delikatnie pukając w szybkę pytam się:a znaku
              zakazu wjazdu na ścieżkę rowerową to pan nie widział??
              cwaniak...
    • kwiatek6324 Re: Puławska 23.05.07, 08:34
      Polecam lekture:

www.gddkia.gov.pl/dane/zima_html/utr_tab.htm?par=229#79
      potem ikona pierwsza z prawej dla odcinka Piaseczynskiego.

Zwracam uwage na slowa "Chandlowego".
      Prof Miodek by chyba zawalu dostal..

Pozdrawiam
      AK
      • misiania Re: Puławska 23.05.07, 13:52
        Toyota też się pewnie zdziwi, że jej nazwę spolszczono. raz - ale jednak.
        • arturcargo Re: Puławska 25.05.07, 08:59
          Jak dla kogo??? Przez tereny Eko Mysiadlo ma byc tymczasowa drga dochodzaca do
          Geodetów i dalej do AUCHAN;-)
    • teqilaa Re: Puławska 23.05.07, 11:07
      czy ja dobrze widziałam wczoraj, że montują światła na wysokości jeta?!!
      • dani_33 Re: Puławska 23.05.07, 11:27
        Taaa, wszystko, czego nam teraz trzeba, to kolejne skrzyżowanie ze światłami...
        • teqilaa Re: Puławska 23.05.07, 12:23
          a te światła to dla kogo?!!!! dla ślimaków i robaczków?!!!
          • misiania Re: Puławska 25.05.07, 08:53
            może dla tych co po półlitrę muszą na Jetta skoczyć na drugą stronę Puławskiej?
            • misiania Re: Puławska 25.05.07, 08:53
              Jeta
            • nina1000 Re: Puławska 25.05.07, 09:04
              Nie, dla całego Józefosławia, który teraz jeździ do domu Jagielską albo
              Bażancią, tym samym znacznie rozluźniając ostatni odcinek Puławskiej drogim
              sąsiadom z Piaseczna. Ot, taka dobrosąsiedzka przysługa... :)
              • teqilaa Re: Puławska 25.05.07, 10:15
                nina1000 napisała:
                Ot, taka dobrosąsiedzka przysługa... :)

myslę że jednak konieczność :)
                poza tym remont sie skończy, Józefosław nie bedzie musiał objazdem wracać do
                domu a nam zostaną durne światła co 100m. Rewela!.
                • misiania Re: Puławska 25.05.07, 11:42
                  no właśnie. bo jeśli czasowo, to ok. ale jeśli na stałe to nie ok.
          • owrank Re: Puławska 25.05.07, 09:11
            może to ma jakiś związek z estakadą z Auchan (której jeszcze nie ma) ? może tam
            będzie dochodziła do lini Puławskiej ? ale to tylko domysły i spekulacje...
            • szalona_marchewka Re: Puławska 25.05.07, 11:23
              nie nie nie - jak zobaczyłam te światła to nie mogłam uwierzyc! może ma to
              związek z remontem ale włączenie ich przy obecnym stanie Puławskiej będzie
              totalną BEZMYŚLNOŚCIĄ! no chyba, że z tych ulic wyjeżdza jakiś VIP - wtedy już
              nic mnie nie zdziwi:-(
            • misiania Re: Puławska 25.05.07, 11:44
              yyyyyyyy w sensie - światła przed estakadą? to taka nowość by była
              organizacyjna na skalę dużą. bardzo dużą ;))))
    • arturcargo Re: Puławska 25.05.07, 12:00
      Przeciez wszystko zostalo wyjasnione......swiatla tymczasowe dla ruchu ktory
      puszcza przez EKO mYSIADLO do Geodetow i AUCHAN......KONIEC TEMATU SWIATEL
      Chyba ze jeszcze ktos nieroztropny sie znajdzie.......
      • misiania Re: Puławska 25.05.07, 12:51
        czemu koniec tematu świateł? mi się ten temat podoba, korzystnie wyglądam w tym
        świetle, tak uważam, zwłaszcza lewy profil mam dobrze oświetlony :))
      • teqilaa Re: Puławska 25.05.07, 13:01
        arturcargo napisał:

> Przeciez wszystko zostalo wyjasnione......

gdzie?..

swiatla tymczasowe dla ruchu ktory
        > puszcza przez EKO mYSIADLO do Geodetow i AUCHAN......KONIEC TEMATU SWIATEL

jestem pewna że w domu pod łózkiem masz pejczyk! ;)))

> Chyba ze jeszcze ktos nieroztropny sie znajdzie.......

i bacikiem go! bacikiem! ;)))
        • misiania Re: Puławska 25.05.07, 13:40
          :DDDDDDDDDDDDDDDDD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka