Dodaj do ulubionych

Torbiel, laparoskopia, ciąża

23.01.11, 21:58
Na początku grudnia podczas badania okazało się, że na lewym jajniku mam torbiel wielkości 5,4 cm, po antykoncepcyjnych zmniejszyła się zaledwie o 1 centymetr. Teraz przez 10 dni mam łykać duphaston, by zmniejszyła się jeszcze bardziej. Za miesiąc okaże się więc, czy będę musiała pójść na laparoskopie. Lekarka natomiast proponuje mi jak najszybsze zajście w ciąże,
Czy któraś z Was miała laparoskopowo wycinane torbiele, czy faktycznie później trudniej zajść w ciąże?
Obserwuj wątek
    • kolanoskopia22 Re: Torbiel, laparoskopia, ciąża 24.01.11, 08:31
      JA dopiero gdy zaszłam w ciaze dowiedziałam sie ze mam torbiele na obu jajnikach, po ciazy jeden tak urósł ze zrobili mi punkcje i przebili go. torbiele ma co druga kobieta.podczas owulacji u niektorych kobiet jajeczka nie pekaja tylko osadzaja sie jedno na drugim i tak powstaja te nasze torbiele. po drugim dziecku lekarz ginekolog powiedział mi ze zeby je wysuszyc musze brac pigułki antykoncepcyjne juz do konca. rzeczywiscie torbiele wysuszyły sie i nie mam z tym problemu. cera sie poprawiła i nie mam juz tak czestych zapalen pecherza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka