to_ja_a 25.06.07, 17:25 - czy ktoś się może orientuje jaki jest koszt projektu i wykonania, w naszej okolicy (odległość poniżej 10m)? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kajot7 Re: przyłącze gazowe 26.06.07, 13:46 nam w Bobrowcu robił przyłącze p.Anuszewski tel. 606480545. płacilismy ok 3 tyś, rok temu. Odpowiedz Link Zgłoś
kajot7 Re: przyłącze gazowe 26.06.07, 13:50 ew tu jest tez polecany punkt www.freytag.com.pl/gaz.htm Odpowiedz Link Zgłoś
owrank Re: przyłącze gazowe 26.06.07, 14:22 a ja nie wiem czemu mam wrażenie, że tak jak energetyka, gazownia ma obowiązek doprowadzenia mediów do granicy działki (do licznika) wg stałej zryczałtowanej opłaty (oczywiście jest milion zastrzeżeń), ale jeżeli masz gaz tak blisko i sieć jest przygotowana do nowych przyłaczy ( w sensie pojemności) to ja bym zaczął od telefonu do gazowni i upewnienia się czy tak właśnie nie jest... wtedy płacisz za pociągnięcie rury do domu i po domu, ale to zupełnie inne koszty Odpowiedz Link Zgłoś