06.07.07, 20:25
Drodzy rodzcie, ktoś wysłuchał naszych próśb i powstają miejsca opieki dla
najmłodszych! Bebiland, Mały Miś we wrześniu i chyba Klub Maluszka. Co
myślicie o cenach i oferowanym standardzie? Dla mnie drogo! Czy są szanse na
tańszą przyzwoitą ofertę? Co myślicie?
mama maluszka

Obserwuj wątek
    • marcin-borkowski Re: Żłobki 06.07.07, 21:02
      Żłobki z tego co wiem są droższe od przedszkoli. Opieka nad malutkim dzieckiem
      to wielka odpowiedzialność i sporo pracy, zresztą wszystkie mamy to wiedzą... W
      wieku przedszkolnym dzieci są już bardziej samodzielne.

Po opisaniu nowego żłobka Bebiland w moim serwisie:
      www.powiat-piaseczynski.info/informacja-bebiland-prywatny-zlobek-w-piasecznie-dzien-otwarty,433.html
      Pojawiły się w komentarzach opinie o tym, że jest drogo... Właścicielka żłobka
      poinformowała mnie, że w ich żłobku jest monitoring przez Internet dzięki czemu
      możesz śledzić co robi Twoje dziecko siedząc w pracy. Monitoring kosztuje.
      Oprócz tego, w tym żłobku jedna opiekunka zajmuje się 3 dzieci. Tak więc im
      będzie więcej dzieci, tym więcej osób będzie musiało być zatrudnionych w żłobku.
      Więcej osób, to także wynagrodzenie pracowników, którzy zapewne chcą godziwie
      zarabiać. Wszystko wpływa na wysokość opłaty. Oczywiście każdy chciałby płacić
      jak najmniej, jednak każda kobieta i mężczyzna wie ile jest pracy przy malutkich
      dzieciach. Sam coś o tym wiem z doświadczenia...

O pozostałych żłobkach, które opisujesz nic nie słyszałem... Może jeszcze usłyszę ;)

Pozdrawiam
      Martin
      • alienxxx Re: Żłobki 07.07.07, 00:37
        cena 1200 pln za zlobek jest standardem
        ani drogo, ani tanio
        • danielrabisz Re: Żłobki 12.07.07, 19:24
          fajne foty, jak nasz mały nieco podrośnie może zdecydujemy się na taka forme opieki dla niego, bo w sumie to chyba lepsze od opiekunki. Monitoring - jestem nieźle zaskoczony, ze na cos takiego bebiland wpadl, pozytywnie rzecz jasna, jesli ktos to czyta z zalogi bebilandu to gratuluje pomyslu naprawde, szacunek

Pozdrowienia for all
          • e-milia44 Re: Żłobki 13.07.07, 00:55
            Dla malucha lepsza opiekunka, im dłużej w domu tym lepiej. Niemowlak nie ma
            jeszcze potrzeby kontaktu z rówiesnikami, nie skorzysta na tym. A ceny chore.
            • bartek721 Re: Żłobki 13.07.07, 08:02
              pewnie...lepiej wynajac nianie, ktora wyssie z budzetu cala pensje, nie bedzie
              nic przy dziecku robila i jeszcze bedzie prosila o podwyzke :] powodzenia
              • e-milia44 Re: Żłobki 13.07.07, 12:18
                Jak chcesz miec taka nianie, to tobie powodzenia - mnie twojego nie potrzeba.
                • bartek721 Re: Żłobki 13.07.07, 12:39
                  prawda w oczy kole
                  • alanokot Re: Żłobki 13.07.07, 20:28
                    Sama nie wiem.. o nianie ciężko i faktycznie się cenią. Poza tym obca osoba
                    tyle godzin w moim domu.. Żłobek poza chorobami no i ceną wydaje się sensownym
                    rozwiązaniem. Mała ma rok i lgnie do dzieci i innych. Córa koleżanki (1,2)
                    dobrze sobie radzi, współczesny żłobek to już nie rząd nocników pod ścianą.
                    Taka opieka musi kosztować. Proszę żłobkowych rodziców o wymianę doświadczeń.
                    pozdrawiam
                    mama maluszka
                    • marcin-borkowski Re: Żłobki 13.07.07, 20:49
                      Przeczytaj sobie artykuły i zobacz książkę:
                      www.edziecko.pl/male_dziecko/1,79340,2816545.html
                      www.edziecko.pl/male_dziecko/1,79340,3871889.html
                      www.lideria.pl/sklep/opis?nr=89758
                      W internecie jest sporo informacji na ten temat. Oprócz tego polecam internetowe
                      fora dyskusyjne, które są przeznaczone przede wszystkim dla matek małych dzieci.
                      Jest ich naprawdę bardzo dużo.

Pozdrawiam
                      Martin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka