aha72 01.07.08, 08:44 chcialabym sie dowiedziec gdzie w poblizu jest basen ozonowany z podgrzewana woda, gdzie mozna chodzic potaplac sie z maluszkiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artsg Re: basen ozonowany dla maluszka 01.07.08, 21:07 aha72 napisała: > chcialabym sie dowiedziec gdzie w poblizu jest basen ozonowany z podgrzewana wo > da, gdzie mozna chodzic potaplac sie z maluszkiem ;) Podziwiam twoją odwagę " Działanie toksyczne na organizm Ozon jest gazem drażniącym, powoduje uszkodzenie błon biologicznych przez reakcje rodnikowe z ich składnikami. Po dostaniu się do komórek może hamować działanie enzymów komórkowych, wstrzymując oddychanie wewnątrzkomórkowe. Pierwszymi objawami podrażnienia ozonem (obserwowanym w stężeniach 0,2μg/dm3) są kaszel, drapanie w gardle, senność i bóle głowy. W większych stężeniach może prowadzić do wzrostu ciśnienia tętniczego, przyspieszenia tętna i obrzęku płuc prowadzącego do zgonu ( w stężeniach 9-20μg/dm3). Najwyższe dopuszczalne stężenie ozonu w miejscu pracy wynosi 0,1mg/m3" Odpowiedz Link Zgłoś
hors24 Re: basen ozonowany dla maluszka 02.07.08, 09:35 Artsg czy piszesz o działaniu wody ozonowanej (dezynfekowanej ozonem) czy samego ozonu? bo to jest różnica. pl.wikipedia.org/wiki/Ozon_(chemia) Odpowiedz Link Zgłoś
dostatos Re: basen ozonowany dla maluszka 02.07.08, 09:44 Z tego co mi wiadomo, to najbliższy basen z ozonowaną wodą jest na Potockiej - czyli po drugiej stronie Warszawy. Dosyć przyjemny. Bywaliśmy tam kilka razy. Odpowiedz Link Zgłoś
aha72 Re: basen ozonowany dla maluszka 02.07.08, 15:45 a co z basenem z Konstancinie - CKiR? Reklamuja sie za maja podgrzewany basen z ozonowana woda Odpowiedz Link Zgłoś
kutya1 Re: basen ozonowany dla maluszka 03.07.08, 11:19 W upalne dni polecam brodzik w parku w Powsinie. Woda nie chlorowana i nie ozonowana, prosto z ujęcia głębinowegom, a do bordzika dolewają w miarę konieczności ciepłej wody. Oczywiście nie da się tam popływać bo woda dosięga do pół łydki w najgłębszym miejscu, ale miejscówka super. :) Ostatnio tam byłam i mój młody nie chciał wyjść :P Odpowiedz Link Zgłoś
hobus Re: basen ozonowany dla maluszka 03.07.08, 15:43 W którym parku? Bardzo chętnie sie wybiorę ale w Powsinie znam tylko ogórd botaniczy to nie sadze zeby tam był brodzik, i to miejsce gdzie jest amifiteatr - czy to tam? Jesli tak to jak tam dojechac autem bo byłam tam kilka razy alr tylko na rowerze przez las z Józefosławia. Odpowiedz Link Zgłoś
kutya1 Re: basen ozonowany dla maluszka 03.07.08, 21:37 Park Kultury w Powsinie, zależy z którtej strony patrząc :) od Warszawy to przed ogrodem botanicznym, a od Konstancina/ Piaseczna za :) Bliższe dane pod linkiem: www.powsin.info1.pl Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś