maam 08.09.09, 00:07 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,95193,7004359,Miazdzyca_czerwonej_fali_na_Pulawskiej.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorasia1 Re: Miazdzyca_czerwonej_fali_na_Pulaw skiej 08.09.09, 08:44 Dzisiaj od skrzyżowania Puławskiej z Okulickiego do Poleczki jechałam PONAD godzinę. Może te urzędasy ruszyłyby swoje tłuste dupska zza biurek i choć JEDEN RAZ przejechali tę trasę po siódmej rano. Do wyżej wyminionych świateł dodałabym jeszcze światła przy szkole ruchu drogowego. Tam kilkaset samochodów czeka a wyjeżdżają w tym czesie DWA glinowa. PORAŻKA. Po takiej porannej jeździe człowiek wchodzi do pracy tak wk...ony, że jedyne na co ma ochotę to rzucić tę robotę i znaleźć coś bliżej domu - co w praktyce wcale nie jest takie proste. Odpowiedz Link Zgłoś
gabryella Re: Miazdzyca_czerwonej_fali_na_Pulaw skiej 08.09.09, 08:55 Rzeczywiście coś z ich główkami musi być nie tak, skoro Puławska jest przebudowana, doszły zjazdy do marketów i jest jeszcze gorzej. Nie ważne jaki urzędnik tam siedzi i co robi, skutek jest odwrotny do zamierzonego. Mam to szczęście nie korzystać z Puławskiej ale czasem trzeba pojechać do Warszawy. Aż się boję, bo zaczynam szkolenie od października :( Odpowiedz Link Zgłoś
mezar73 Re: Miazdzyca_czerwonej_fali_na_Pulaw skiej 08.09.09, 10:09 Sprzedaj mieszkanie w Piasecznie i kup tam, gdzie nie ma korków po 7 rano.... Błonie ? Skierniewice ? Myślenie urzędników nic nie da - samochodów jest tyle, że i 6 pasów nic nie pomoże. Potrzebna są ze 2 dodatkowe drogi wpadające do Warszawy od południa. Odpowiedz Link Zgłoś
dorasia1 Re: Miazdzyca_czerwonej_fali_na_Pulaw skiej 08.09.09, 10:18 Dzięki za radę. Mieszkanie w Piasecznie sprzedałam 7 lat temu. Teraz mieszakam w Zalesiu G. Jakbym chciała mieszkać gdzie indziej, to bym tam mieszkała- ale lubię mieszkać tam gdzie mieszkam. Poza tym 7 lat temu dojeżdżało się jako-tako. A już w wakacje był luzik. Teraz też dojeżdżałoby się lepiej - gdyby nie trzymali ludzi na światłch. Kilka miesięcy temu zepsuły się światła w Katowicach. Efekt- miasto się rozkorkowało, było też mniej stłuczek niż zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
too-man Re: Miazdzyca_czerwonej_fali_na_Pulaw skiej 08.09.09, 08:56 Niedługo dojdą problemy związane z wyłączeniem jednego pasa na potrzeby budowniczych wiaduktu nad Puławską oraz osławiony już buspas, który ma pomóc autobusom miejskim. Czarno widzę naszą przyszłość. Istnieje wiele możliwości rozwiązania problemu. Dla budowlańców moznaby zbudować pas techniczny na obecnym pasie zieleni. Taka droga z płyt nie jest zbyt droga a dla koparek, wywrotek i pozostałych maszyn budowlanych wystarczyłaby z powodzeniem. A może ktoś pomyślałby o prowadzeniu prac w godzinach nocnych jak nie ma ruchu na drodze. Są pewnie jeszcze inne możliwości ale pewnie zbyt trudne do zorganizowania dla naszych drogodzierżców. O wiele łatwiej straszyć korkami i zalecać uzbrojenie sie w cierpliwość.. Odpowiedz Link Zgłoś
cojones_grandes Re: Miazdzyca_czerwonej_fali_na_Pulaw skiej 08.09.09, 21:55 Mam już dosyć tego ciągłego jęczenia, jaka ta Puławska straszna. Przestańcie wreszcie traktować Piaseczno jak sypialnię, znajdźcie sobie jakieś zajęcie w okolicy bliższej lub nieco dalszej i po kłopocie. Najpierw wszyscy rzucili się radośnie na tanie mieszkania, a teraz narzekają, że trzeba dojeżdżać i stać w korkach. Trzeba było myśleć. Czytając te wszystkie posty można by dojść do wniosku, że Piaseczno składa się z jednej ulicy prowadzącej do Warszawy i masy osad w stylu średniego i późnego multihekkizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Miazdzyca_czerwonej_fali_na_Pulaw skiej 08.09.09, 22:09 ekhm... ale ja tu mieszkam od 30 lat, a od jakichś dwudziestu dojeżdżam do Warszawy. czemu nagle mam coś zmieniać ja, a nie Galas? Odpowiedz Link Zgłoś
cojones_grandes Re: Miazdzyca_czerwonej_fali_na_Pulaw skiej 08.09.09, 22:14 A jesteś pewna, że musisz dojeżdżać? Warszawa to też piękne miasto, wszędzie blisko, no i tramwaje na ziemi i pod ziemią ;) Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Miazdzyca_czerwonej_fali_na_Pulaw skiej 08.09.09, 22:31 czy ja dobrze rozumiem, że twoim zdaniem powinnam się przeprowadzić do Warszawy, bo jakiś dupek z warszawskiego urzędu nie jest w stanie na odcinku kilkunastu kilometrów ustawić świateł? co ty, rodzina Galasa jesteś, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
cojones_grandes Re: Miazdzyca_czerwonej_fali_na_Pulaw skiej 08.09.09, 22:50 Ale co Ci ta biedna narośl z dębowego liścia zrobiła? Myślisz, że jak Galasa zastąpią jakimś Żołędziem to nagle stanie się cud? Wszędzie gdzie są sypialnie i komutersi są korki - nawet na 10-cio pasmowych hajwełach. Regulacja świateł pomoże na chwilę, zwiększy się przepustowość więc następni łąpiacy w korporacji Pana Boga za pięty zdecydują, że trzeba u nas osiąść i będzie nam znowu gorzej. Wtedy na forum pojęczymy, że jest strasznie i tak do emerytury... Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Miazdzyca_czerwonej_fali_na_Pulaw skiej 08.09.09, 23:10 niech on jednak teraz ustawi te światła jakoś porządnie. pomysł, żeby nie poprawiać dzisiaj niczego, bo się jutro i tak skiepści, to jest zdecydowanie niewłaściwe podejście. Odpowiedz Link Zgłoś
cojones_grandes Re: Miazdzyca_czerwonej_fali_na_Pulaw skie 08.09.09, 23:28 Kręcenie w kółko korbą powoduje tylko zmęczenie, a niczego nie rozwiązuje. Lepiej dopuścić do arcybolesnego i kompletnego zakorkowania Puławskiej. Tylko najbardziej zdesperowani (albo nieświadomi) będą chcieli nią jeździć. Ludziom puszczą nerwy. Jedni przesiądą się do pociągu. Inni na rowery. Ktoś znajdzie pracę niedaleko domu. Jeszcze inni wyprowadzą się z Piaseczna. Jak włodarzom spadną wpływy z podatku dochodowego, a deweloperzy będą im dodatkowo wiercić dziury w brzuchu, że niczego nie mogą sprzedać, to może dopiero wtedy coś drgnie naprawdę. A tak, poprawią Ci (Nam) te światła na chwilę. Nacieszymy się tym chwilę jak głupi z sera... A może zróbmy blokadę? Spotkamy się na środku Puławskiej w kilkaset osób i będziemy chodzić w kółko po pasach na znak protestu przeciwko korkom? Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Miazdzyca_czerwonej_fali_na_Pulaw ski 08.09.09, 23:36 jednakowoż poprzestanę przy swoim zdaniu, żeby zacząć od rzeczy najłatwiej osiągalnych - niech na razie Galas poluzuje policzki i poustawia światła. na blokady i wyprowadzki z Piaseczna zawsze będzie czas. Odpowiedz Link Zgłoś
mb75 Re: Miazdzyca_czerwonej_fali_na_Pulaw ski 09.09.09, 08:01 W Piasecznie mieszkam od urodzenia i dobrze mi tu. Mam dobrą pracę, z której jestem zadowolona i nie chcę jej zmieniać. Takich jak ja jest wielu, Piaseczno to nie tylko nowe blokowiska i przyjezdni z całej Polski. Wszyscy mają wywracać swoje życie, bo jeden idiota bawi się światłami na Puławskiej? Może się mylę, ale drogi są chyba dla użytkowników (którzy zresztą płacą na nie sporo) a nie po to, żeby się urzędnik mógł dobrze bawić i puchnąć z dumy jak to jeden jego ruch wpływa na kilkanaście tysiecy ludzi. A blokada? Owszem, ale po co blokować stojącą w korkach Puławską? Może lepiej zablokować wyjazd z parkingu pod ZDM, tak od 16 do 20? Przez tydzień np? Odpowiedz Link Zgłoś
dorasia1 Re: do cojones_grandes 09.09.09, 09:28 Ty cojones masz chyba jakiś problem. Z zainteresowaniem przeczytałam twoje posty w innych wątkach. Jednym przysrałeś, innych pouczyłeś, jeszcze innym udzieliłeś dobrych rad. Jeżeli jesteś taki pokorny i chcesz by wszyscy z pokorą i cierpliwością znosili "jazdę" w tempie 10 km/h to dlaczego proponujesz wszystkim by się "wyprowadzili" z P- na? Ludziom zarzucasz głupotę - kupili wieśniaki tanie mieszkania i jeszcze chcą mieć luksusy w postaci możliwości wydostania się z miasta. A może to nie ludzie są głupi, tylko piaseczyńscy decydenci? Kto sięga po władzę, powinien brać na siebie odpowiedzialność. Wydając pozwolenia na budowę poronionych osiedli bez wjazdu i wyjazdu, pozwalając za zabudowanie blokowiskami każdej dziury w Piasecznie powinni liczyć się z tym, że ludzie będą gdzieś musieli pracować, leczyć czy rozmnażać się (państwowe przedszkole dla zwykłego śmiertelnika w Piasecznie nie jest osiągalne). I nie proponuj ludziom wyprowadzki bądź pieszych wędrówek do W-wy bo się ośmieszasz. Wiesz co? Sam się wyprowadź. Odpowiedz Link Zgłoś
cojones_grandes Re: do cojones_grandes 09.09.09, 21:54 Miło mi, że zainteresowały Cię moje posty. Ale jeszcze raz napiszę: wkurza mnie to Wasze biadolenie i oczekiwanie, że jakiś urzędnik, albo inny cudotwórca coś zmieni. Skoro mieszkasz tak jak ja od urodzenia w Piasecznie, to chyba zauważyłaś, co się stało z naszym miastem? Sami sobie jesteśmy winni. To my wybraliśmy burmistrza z desantu (głosując na niego, albo nie głosując w ogóle). To my (albo nasi krewni) sprzedaliśmy działki pazernym deweloperom. To my dla prywatnej korzyści wynajmujemy na lewo mieszkania gastarbeiterom. A potem wszyscy jęczą, że jest źle, że ciasno, że się nie da tu żyć. Moi bliscy mieszkają tutaj. W Zaduszki odwiedzam tutejsze cmentarze. Więc nie pytaj dziewczyno, co Piaseczno może zrobić dla nas, tylko się zastanów, co TY możesz zrobić dla Piaseczna. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: do cojones_grandes 09.09.09, 23:13 no właśnie, cojones, co zamierzasz zrobić dla poprawienia ustawienia świateł na Puławskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
cojones_grandes Re: do cojones_grandes 10.09.09, 08:59 Kompletnie NIC. Bo uważam, że problem jest znacznie głębszy niż ustawienie świateł czy nawet zakorkowana Puławska jako taka. To, że nastrój Ci się poprawi przez chwilę, bo się Puławska być może na kilka tygodni stanie bardziej drożna, nic nie rozwiąże. Ci, którzy obecnie w celu ominięcia Puławskiej jeżdżą przez Powsin, albo w innych miejscach tworzą korki w Konstancinie, przyjadą korkować luźniejszą nieco Puławską. I znowu będzie biadolenie... Odpowiedz Link Zgłoś
dorasia1 Re: do cojones_grandes 10.09.09, 08:58 No więc odpowaidam co można zrobić. W 2002 roku, napisałam artukuł do "Co i Jak" na temat syfu na niby- placu zabaw przy skrzyżowaniu Wojska Polskiego i Kusocińskiego. O tym że P-no rozrasta się, powstają osiedla pełne młodych ludzi w wieku "rozrodczym" a w P-nie nie ma placu zabaw z prawdziwego zdarzenia. O tym że psy załawiają swoje potrzeby w piaskownicy a pijaczki rozpijają tam kwasy. Że pordzewiałe i zdewastowane chuśtawki mogą spowodować jakąś tragedię. I NIC. ZERO REAKCJI. W związku z tym pozostawiałam w piaseczyńskich sklepach z zabawkami listy społeczne, na których wpisywały się mamy popierające budowę miejskiego placu zabaw. Zebrało się dobrze ponad 200 podpisów. Z artykułem i listami, wraz z koleżanką poszłyśmy na sesję rady gminy. Pani Anna Płocica na naszą prośbę obczytała to na posiedzeniu. I STAŁ SIĘ CUD. Jakiś czas później ujrzałam przez okno jak po pobojowisku będącym ówczesnym placem zabaw- chodzi jakaś szacowna komisja. Jeszcze później ruszyły prace, a efektem cieszą się dziś następne roczniki maluchów. Moje dzieci nie zdążyły się już nim nacieszyć, ale co tam... UWAŻAM ŻE ZAWSZE MOŻNA COŚ ZROBIĆ, A NIE TYLKO KŁAŚĆ USZY PO SOBIE I GODZIĆ SIĘ NA KAŻDĄ BEZNADZIEJĘ. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cojones_grandes Re: do cojones_grandes 10.09.09, 09:24 Brawo! Wystartuj w wyborach, to będę na Ciebie głosował i jeszcze paru ludzi przekonam. Wreszcie słyszę coś pozytywnego, a nie tylko forumową kalkę z obrad sejmu: "Jest źle wysoka izbo, trzeba, żeby ktoś coś zrobił." Za każdym razem, gdy będę z dziećmi na jordanku, pomyślę o Tobie ciepło. Wkurzają mnie tak naprawdę ci wszyscy (taki jestem nietolerancyjny ksenofob), którzy mieszkają gdzieś tam w Polsce (czy nawet Warszawie), a tylko sypiają w Piasecznie. Nic nie dają naszemu miastu: nie płacą tu podatków, nie robią zakupów, nie korzystają z usług. Za to korzystają z publicznych szkół podstawowych, miejskiej komunikacji dotowanej przez gminę, czy nawet wywalczonego przez Ciebie placu zabaw. Tak naprawdę to my utrzymujemy ich dobre samopoczucie i wychodzimy na niezłych frajerów. Nieoficjalnie jest ok. 15 000 osób, które nie zameldowały się u nas (to taka estymacja na podstawie natężenia ruchu i liczby "oficjalnych" mieszkańców). Odpowiedz Link Zgłoś
dorasia1 Re: do cojones_grandes 10.09.09, 10:52 Aby rozliczać się w piaseczyńskim urzędzie nie trzeba być zameldowanym w gminie Piaseczno. Wystarczy to, że mieszka się na terenie gminy. ROZLICZAĆ SIĘ MOŻNA NIE TYLKO W MIEJSCU ZAMELDOWANIA ALE TEŻ W MIEJSCU FAKTYCZNEGO ZAMIESZKANIA. Problemem jest to, że nie wszyscy o tym wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
anmala Re: do cojones_grandes 10.09.09, 11:24 Sądzę , ze to jest kwestia chęci a nie wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
dorasia1 Re: do cojones_grandes 10.09.09, 11:27 No to cojones ma rację - Piaseczniaki, którzy nie lubicie Piaseczna- DO DÓMU !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dominiker Re: do cojones_grandes 10.09.09, 11:47 Jakbym słyszał znajomego z dawnej pracy, warszawiaka od pokoleń, wypowiadającego się o mieszkańcach min. Piaseczna, Konstancina, Legionowa i.t.d. Uważał, że nie powinniśmy zabierać pracy rdzennym warszawiakom i zaniżać zarobków. Jeździć po ich drogach tworząc korki ech ... Odpowiedz Link Zgłoś
dorasia1 Re: do cojones_grandes 10.09.09, 11:52 Płać podatki tu gdzie mieszkasz a nikt ci nie zarzuci, że nie jesteś u siebie. Polska to wolny kraj, zrobisz jak zechcesz, ale istnieje jakaś przyzwoitość Odpowiedz Link Zgłoś
dominiker Re: do cojones_grandes 10.09.09, 11:56 Hmmm ... pochodzę z Piaseczna i płace tu podatki. Nie wiem o co ci chodzi? Napisałem o podobnym podejściu rdzennych mieszkańców Warszawy. Niektórym z nich przeszkadza, że pracują w ich mieście ludzie spoza stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
cojones_grandes Re: do cojones_grandes 10.09.09, 12:04 A ja jestem w porządku zarówno wobec Warszawy, jak i Piaseczna. Siedziba firmy, w której mam udziały jest w Warszawie i tutaj prowadzi działalność. Więc CIT i VAT płacimy w Warszawie. Ale mieszkam w Piasecznie, więc PIT płacę w Piasecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
cojones_grandes Re: do cojones_grandes 10.09.09, 11:26 Nawet ci, którzy wiedzą, tego nie robią, bo emocjonalnie nie czują się związani z Piasecznem. Uważają, że bardziej ich kasa z podatków przyda się gdzieś tam w Polsce. Ale, że dzieje się to naszym kosztem, tego już nie zauważają. Takie pasożytnictwo jest powszechnie akceptowane i nikt na to nie zwraca uwagi. Po raz kolejny zobaczyłem gościa na warszawskich blachach wywalającego wielkie wory śmieci (jakaś pozostałość po grillu na działce) do osiedlowego śmietnika, za który ja również płacę. Zapytałem, czy zdaje sobie sprawę z tego, że mnie okrada? Patrzył na mnie takim wzrokiem, jakbym co najmniej chciał go zgwałcić. Póki będziemy udawać, że wszystko jest w porządku, że jesteśmy miłymi gospodarzami, których można dymać, póty będzie tak, jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
pminnesota Re: do cojones_grandes 10.09.09, 13:06 cojones_grandes napisał: ra > po raz > kolejny zobaczyłem gościa na warszawskich blachach wywalającego > wielkie wory śmieci (jakaś pozostałość po grillu na działce) do > osiedlowego śmietnika, za który ja również płacę. Zapytałem, czy > zdaje sobie sprawę z tego, że mnie okrada? Patrzył na mnie takim > wzrokiem, jakbym co najmniej chciał go zgwałcić. Trzeba było nie tylko zapytać, tylko wziąć te wory (Twój nick świadczy, że chyba jesteś odważny) i wrzucić mu je z powrotem do auta, żeby wywiózł do siebie do domku... Ja miałem małżeństwo delikwentów, które co tydzień wywalało śmieci do kontenerów przy osiedlu, gdzie mieszkam. Któregoś dnia z sąsiadem grzecznie za nimi poszliśmy i woreczki z powrotem wylądowały w otwartym bagażniku... Poszła wymiana zdań i ostatecznie pojechali. Sorry za małe zejście z tematu :) Pozdrawiam, Przemass Odpowiedz Link Zgłoś
cojones_grandes Re: do cojones_grandes 11.09.09, 17:22 Coś specjalnie dla Ciebie pminnesota: "Tengo cojones grandes, pero fue sin amigo." Co w wolnym tłumaczeniu znaczy tyle, że przemoc mnie brzydzi, szczególnie gdy nie ma szans, by mnie ktoś obronił ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pminnesota Re: do cojones_grandes 12.09.09, 11:04 No to już rozumiem! :) Ale mały błąd się wdarł w Twoją wypowiedź, bowiem poprawnie jest: "Tengo cojones grandes, pero que sin amigo" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cojones_grandes Re: do cojones_grandes 12.09.09, 21:33 O to miłe, że ktoś zna hiszpański. To teraz mam coś takiego: "Tienes cojones grandes, pero solo con perro tuo." Odpowiedz Link Zgłoś
pminnesota Re: do cojones_grandes 13.09.09, 11:01 1) Ja nie mam psa :) 2) Znam rosyjski w stopniu dogadania się z Rosjaninem. 3) To ostatni tego typu post w tym wątku, bowiem nie odnosi się w żaden sposób do głównego tematu! Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
cojones_grandes Re: do cojones_grandes 13.09.09, 13:59 1. Nie ja zacząłem :) 2. Kończymy OT, skoro chcesz. 3. Na terapię grupową z okazji traumatycznych korków na Puławskiej zawsze reagować będę wysypką. Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich poliglotów w to piękne niedzielne popołudnie. Odpowiedz Link Zgłoś
cojones_grandes Re: do cojones_grandes 12.09.09, 22:15 A ruski też znasz? Bo ostatnio częściej w Rosji bywałem ze 7 lat temu i chętnie bym sobie cyrylicą z kimś popisał. Tylko w tygodniu, bo w domu nie mam klawiatury z bukwami. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: do cojones_grandes 10.09.09, 11:56 rozliczyć się można wszędzie, ale przy wtórnym podziale dochodu narodowego wielkość środków, jakie dana gmina dostaje z budżetu, zależy od liczby zameldowanych mieszkańców. już było o tym na forum. co ciekawe, warszawscy radni też zauważyli ten problem. ludzie kupili mieszkanie np. na Białołęce, ale zameldowani są w Siemiątkowie Górnym. więc Siemiątkowo dostaje kaskę. trochę nieuważnie słuchałam, kiedy o tym była mowa w radiu, ale ci radni mieli jakieś propozycje, związane z ograniczeniem dostępu do czegoś tam, jeśli ktoś nie jest zameldowany w W-wie. Odpowiedz Link Zgłoś
anmala Re: do cojones_grandes 10.09.09, 12:04 W Ursusie, włodarze w paru żłobkach wykupili wszystkie miejsca i pokrywają czesne od róznicy pomiędzy żlobkiem komercyjnym a gminnym. Jest jeden warunek będa przyjmowane dzieci rodziców zameldowanych w tej gminie.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pminnesota Re: do cojones_grandes 10.09.09, 13:08 No właśnie, ograniczenia miałyby dotyczyć miejsc w przedszkolach itp. Też obiło mi się to o uszy, ale nie do końca pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
dorasia1 Re: no to może jakaś reakcja jest potrzebna... 08.09.09, 09:24 np. masowe nadsyłanie lekko(!) obraźliwych emaili na adres "zdm@zdm.waw.pl" tub telefony pod nr 022-620-10-21. Ja w każdym razie dzwonię. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorasia1 Re: no to może jakaś reakcja jest potrzebna... 08.09.09, 10:21 Dzwoniłam. Pani w biurze rzecznika b. miła. Wysłuchała, broniła też Galasa argumentami, że wszystko zgodnie z prawem. Potem zaczęła się skarżyć, że ona z Dziekanowa Leśnego 18 km jedzie też ponad godzinę. No... ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
maam Re: no to może jakaś reakcja jest potrzebna... 08.09.09, 10:25 Z prawem to może i zgodnie, a ze zwykłą przyzwoitością? Odpowiedz Link Zgłoś
aniutka07 Re: no to może jakaś reakcja jest potrzebna... 08.09.09, 14:36 Prawo podobno ma być dla ludzi, a oni ludzi najwyraźniej mają gdzieś. Czyli co, pozostają metody partyzanckie? Odpowiedz Link Zgłoś
belg2003 Re: Miazdzyca_czerwonej_fali_na_Pulaw skiej 08.09.09, 12:39 Niestety nikogo to nie obchodzi. Doda się kilka jeszcze świateł i już. Żadnej synchronizacji i to wg pana Galasa jest normalne, jest korek i będzie, to po co cos robić. Panie Galas o korek może być 500m ale nie 2 km, to chyba różnica, można stać w korku 20 minut a można jak na Puławskiej 1 godzinę. Tragedia jest już skrzyżowanie z Poleczki. 2 km korka od ul. Wałbrzyskiej a ten mądry pan Galas mówi że to nieuniknione!!! Jakoś przedtem nie było korków ale trzeba było "POPRAWIĆ" światła na Poleczki i zrobić lewoskręty jako osoben światła. A przeciez juz rok temu to zrobiono w lipcu 2008 i po kilku tygodniach sie z tego wycofano. Teraz jeszcze jakiś nie waham się powiedzieć debil zrobił lewoskręt na Ludwinowskiej nie wiadomo dla kogo. Ludzie z ZDM i innych instytucji: Zacznijcie myśleć jak poprawić a nie jak pogorszyć, światła co 150 m to nie jest rozwiązanie. To jak w Piasecznie, zrobiono 3 pasy i przez rok korki były większe niż za czasów 2 pasów bo kolejny mądry zrobił jakieś podwójne światła na skrzyżowaniu z Geodetów do jazdy na wprost, wyjazdy dla autobusów i inne takie. Po roku dopiero to poprawili i CUD, nie ma korków, a tak było jak na Poleczki 2km korka. Poza tym zrobili estakady do Auchan ale chwile dalej zrobili przejście dla pieszych, zamiast zbudować kładkę jak w cywilizowanych państwach. Jednym słowem jest źle a niestety ma byc jeszcze gorzej (budowa łącznika na wysokości Reala) i to się zacznei lada dzień i potrwa 2,5 roku. Tragedia. Zróbcie jeszcze z jednego pasa buspas, bo po co coś zbudować nowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mb75 Re: Miazdzyca_czerwonej_fali_na_Pulaw skiej 08.09.09, 14:16 Paranoja jakaś z tą Puławską. Codziennie jadę w tych samych godzinach - raz zajmuje mi to 40 min a następnego dnia 1h 20 min. I weź tu bądź mądry i zaplanuj! A czy nasze władze lokalne coś robią w tej sprawie? W sumie problem dotyczy w znacznym stopniu mieszkańców gminy Piaseczno. Odpowiedz Link Zgłoś
dorasia1 Re: Miazdzyca_czerwonej_fali_na_Pulaw skiej 08.09.09, 14:40 Obawiam się, że nasze "władze lokalne" są ponad takimi przyziemnymi sprawami. Wcześniej ważniejsze było wynajowanie dupochronów dla Pana Burmistrza, a teraz-jak szambo zaczęło chlupotać Panu pod stopami, "władze" szukają sposobu na szybką i bezbolesną operację odcięcia buzi od koryta. Problem Puławskiej istnieje już od dawna, ale to się dzieje obecnie, przechodzi ludzkie pojęcie. A będzie gorzej - studenci nie zaczęli jeszcze przecież semestru a sporo ludzi nie wróciło jeszcze z urlopów. Odpowiedz Link Zgłoś
kviatostan Re: Miazdzyca_czerwonej_fali_na_Pulaw skiej 09.09.09, 22:10 Zauważyłem coraz liczniejszą ilość osób, poruszających się pieszo w kierunku Warszawy w godzinach szczytu. Czas na zmiany? Odpowiedz Link Zgłoś
p0m0r Re: Miazdzyca_czerwonej_fali_na_Pulaw skiej 10.09.09, 11:47 Ludzie zróbmy coś z tym. To paranojua jakaś jest te światła. Odpowiedz Link Zgłoś
nea78 Re: Miazdzyca_czerwonej_fali_na_Pulaw skiej 11.09.09, 15:33 Dla mnie puławska jest fenomenem....codziennie dojeżdżam, odrazu zaznaczam, że wiedziałam o korkach kupując mieszkanie i nie biadolę, tylko zadziwia mnie fakt, że do pyr jest korek gigant, mijam pyr i ....bach korka nie ma. Jadę do skrętu do Reala w bardzo już komfortowych warunkach. Więc problemem nie jest ilości jadących aut w stronę Warszawy ale złej regulacji świateł. Jeżeli ktoś sobie mierzy natężenie ruchu w wakacje albo w godzinach gdy wszyscy już zdążyli dojechać do pracy to sorry ale korek gigant będzie trwał. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Miazdzyca_czerwonej_fali_na_Pulaw skiej 11.09.09, 16:54 możesz wysłać pozdrowienia dla warszawskiego dez-organizatora ruchu, czyli pana Galasa. może uzyskasz inną odpowiedź, niż ktoś z tego forum, kto już próbował i się dowiedział, że "...wszystko jest zgodne z prawem" Odpowiedz Link Zgłoś
anmala Trzeba by !!!! 10.09.09, 12:02 Trzeba by Dawnymi czasy, jak pewna wieść niesie, Czterech podróżnych zabłądziło w lesie, Mróz był tak mocny, noc była tak ciemną, Że chęć podróży stała się daremną. Ogień więc rozłożyli I dnia czekać uradzili. - Trzeba by - rzecze jeden i poziewa - Przynieść więcej drzewa. - Trzeba by - rzecze drugi Legając jak długi - Rozszerzyć ogniska, By wszystkich grzało z bliska. - Trzeba by - zamruczał trzeci - Czym zasłonić od zamieci. - Trzeba by nie spać - bąknął czwarty, Na łokciu oparty. Tak każdy powiedział, Co wiedział, I myśląc jeszcze o lepszym sposobie, Zasnął sobie. Cóż z tego: ogień zgasł, a nieostrożni Pomarli podróżni. - Gdzie bez czynu sama rada, Biada radźcom, dziełu biada! Aleksander Fredro No wiec może skończmy radzić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cojones_grandes Re: Trzeba by !!!! 10.09.09, 20:55 Bardzo to trafne i wciąż aktualne... Widocznie przez te bez mała 200 lat niewiele się zmieniliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejp1977 Re: Trzeba by !!!! 11.09.09, 23:24 Dziś pierwszy raz od 4 lat musiałem pojechać do Warszawy rano.Miałem być na 8 na Al. Stanów Zjednoczonych.Wyjechałem o 7.05 z Piaseczna myślałem,że spokojnie zdąże.Niestety byłem dopiero 8.40.Pojechałem od Mleczarkiej koło Orlena a tam już korek za torami.Myślałem,że to tylko do krzyżówek do Fashion.Niestety korek był aż do świateł skrzyżowania z Poleczki.Myślałem,że był jakiś wypadek na trasie ale zdziwienie mnie wzieło kiedy minełem Poleczki puściutko nawet 100 km/h jechałem.Czy to jest nowa tkzw. zielona fala? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejp1977 Re: Trzeba by !!!! 12.09.09, 10:43 Może Oni to specjalnie zrobili,żeby mieszkańcy Warszawy spokojnie jeździli do pracy (Ursynów) a mieszkańcy Piaseczna niech czekają obie w korku.Może to jest celowe. Odpowiedz Link Zgłoś