Dodaj do ulubionych

ZADASZENIA BALKONÓW/TARASÓW

01.04.10, 10:44
Witam, czy mógłby mi ktoś z mieszkańców podać namiary do firmy, która zajmuje
się zadaszeniem tarasów?

Mieszkamy na parterze i niestety dość uciążliwe jest padanie deszczu oraz
pranie sąsiadów mieszkających wyżej (nasz taras to poprostu non stop jeden
wielki syf)

Czy ewentualnie możecie podać orientacyjną cenę wykonania takiego malutkiego
zadaszenia?

Z góry dziękuję.

Pozdrawiam,
AP
Obserwuj wątek
    • beryllus Re: ZADASZENIA BALKONÓW/TARASÓW 01.04.10, 20:08
      nie polecam samodzielnego zadaszenia balkonow poniewaz jest to
      samowola budowlana. Balkony i elewacja naleza do czesci wspolnej i
      wszelkiego rodzaju anteny , zadaszenia i inne takie wynalazki
      slamsujace osiedle sa zakazane i beda rozbierane. Albo bedzie
      doliczana do czynszu kara .
      • ania_dawid Re: ZADASZENIA BALKONÓW/TARASÓW 03.04.10, 15:21
        Samodzielne? Czyli co Pan ma na myśli?
        Ja osobiście nie będę tego robiła, a widziałam na osiedlu, że sporo ludzi taki
        daszek posiada i chciałam zorientować się , która firma to im robiła, bo z tego
        co wiem na posiedzeniu Zarządu były jakieś oferty na przetarg i w naszym
        serwisie umieszczone są oferty 3 różnych firm.

p.s. gdyby architetkt od razu pomyslał i zrobił odpowiednie zadaszenie tarasów,
        nikt nie robiłby według Pana nazwy slamsujących zadaszeń.Jak narazie to slamsy
        sa na naszych tarasach i jakos ten problem trzeba rozwiazac i nie interesuje
        mnie ze komus sie to nie bedzie podobało, tylko interesuje mnie moja estetyka
        tarasu, czyli porzadek, którego niestety nie da sie zachować przy wiecznym
        błocie, które spływa z wyższych kondygnacji..

Koszty takich daszków powinien pokryc wykonawca
        • marian_xx Re: ZADASZENIA BALKONÓW/TARASÓW 06.04.10, 08:51
          Jeszcze parę innych bubli projektanta by się znalazło.
          Każdy taki projektant powinien zamieszkać przez trochę czasu w tych swoich
          projektach - zobaczyłby, co źle robi.
          A tak... ma głęboko gdzieś.

• ania_dawid Re: ZADASZENIA BALKONÓW/TARASÓW 06.04.10, 11:39
            Zgadzam się z Panem - powinni pomieszkać sobie w tych swoich bublach.
            Jak kończyli szkoły na ściągach to niestety potem w ich projektach wychodzą
            takie bezsensowne pomyłki.
            A my z tymi ich pomyłkami niejednokrotnie mieszkamy całe życie.

Pozdrawiam Sąsiadów i czekam na informacje w sprawie zadaszenia od Sąsiadów,
            którzy takie zadaszenie sobie sprezentowali.
        • nadal123 Re: ZADASZENIA BALKONÓW/TARASÓW 06.04.10, 11:59
          Niestety, jak się mieszka we wspólnocie mieszkaniowej, to trzeba
          przestrzegać obowiązujących w niej zasad.
          A zasady są takie, że nie można samowolnie wprowadzać żadnych zmian
          w częściach wspólnych budynku - zaś elewacja jest częścią wspólną.
          Że nie wspomnę, iż architektowi - projektantowi osiedla, przysługują
          do jego projektu prawa autorskie, i teoretycznie bez jego zgody nie
          można wprowadzać żadnych znmian w tym, co on zaprojektował...
          A że komuś takie czy inne rozwiązanie na osiedlu się nie podoba?
          Trudno, widziały gały, co brały, jak kupowały mieszkanie...
          • ania_dawid Re: ZADASZENIA BALKONÓW/TARASÓW 06.04.10, 12:40
            nadal123 napisał:

> Niestety, jak się mieszka we wspólnocie mieszkaniowej, to trzeba
            > przestrzegać obowiązujących w niej zasad.
            > A zasady są takie, że nie można samowolnie wprowadzać żadnych zmian
            > w częściach wspólnych budynku - zaś elewacja jest częścią wspólną.
            > Że nie wspomnę, iż architektowi - projektantowi osiedla, przysługują
            > do jego projektu prawa autorskie, i teoretycznie bez jego zgody nie
            > można wprowadzać żadnych znmian w tym, co on zaprojektował...
            > A że komuś takie czy inne rozwiązanie na osiedlu się nie podoba?
            > Trudno, widziały gały, co brały, jak kupowały mieszkanie...

Oczywiście, zgadzam się że mieszkając we wspólnocie trzeba na wszystko otrzymac
            akceptację, ale kolego juz kolejny nie doczytałeś wątku dokładnie.
            Nikt nie zamierza samowolnie niczego montować, dlatego pytanie padło o pomoc w
            zlokalizowaniu firmy, której oferty są umieszczone na naszej stronie Osiedla i
            podanie szacunkowych kosztów montażu.

A ze stwierdzeniem Pana "widziały gały co brały" się nie zgodzę, gdyż dopóki się
            nie zamieszka w nowym mieszkaniu to niestety nie da się wykryć od razu
            wszystkich wad architekta.
            • nadal123 Re: ZADASZENIA BALKONÓW/TARASÓW 06.04.10, 14:11
              Po pierwsze - brak zadaszeń nad częścią balkonów nie jest "wadą",
              ale świadomym - jak sądzę - zamierzeniem projektanta, które da się
              zauważyć "gołym okiem" przy pierwszej wizycie na osiedlu.
              Po drugie - jeśli zarząd lub administracja osiedla zamieściła jakieś
              oferty na swojej stronie internetowej, to na pewno jest w stanie
              podać na ten temat więcej szczegółowych informacji i dlatego do
              zarządu lub administratora należy się o te informacje zwrócić,a nie
              pytać na forum współmieszkańców, którzy w większości są zapewne tak
              samo niedoinformowani jak autorka zapytania.
              • marcogallo26 Re: ZADASZENIA BALKONÓW/TARASÓW 06.04.10, 16:33
                Ty nadal, nadal jesteś chyba ułomny, świadomie takie zadaszenie balkonów to moze
                zrobic tylko ktos kto się kompletnie nie zna na robocie. I zamiast się czepiać
                ludzi którzy grzecznie pytają zajmij się czyms pozytywnym, jak mnie takie matoły
                jak ty denerwują. Pewnie wprowadziłeś się na te osiedle z jakiejs wsi zabitej
                dechami i panisko wielkie i przemądrzałe sie znalazło. Doradzam bycie milszym
                dla ludzi bo Cie spotka kiedys cos niemiłego. Zrozumieliśmy się wyszczekancu jeden?
                • ania_dawid Re: ZADASZENIA BALKONÓW/TARASÓW 06.04.10, 16:51
                  Po to powstało to forum, aby móc czegoś dowiedziec sie od swoich sąsiadów,
                  którzy służa radą.
                  Ty "nadal" jesteś chyba wyrzutkiem zamknietym w domu, którego sąsiedzi nie lubią
                  i jedyną rzeczą, a byc może atrakcją którą sobie zapewniasz w domu to anonimowe
                  złośliwości na forum.

• beryllus Re: ZADASZENIA BALKONÓW/TARASÓW 06.04.10, 21:32
                    a wiec rada brzmi nie rob altany z balkonu bo na to nie ma zgody
                    zarzadu. To ze ktos dal reklame , albo sam zrobil samowolke nic nie
                    znaczy. Pieniadze wyrzucone w bloto , beda rozbierac albo placic
                    kare w czynszu. Archtekt nie przewidywal ze balkony beda
                    wykorzystywane do magazynowania rupieci i ziemniakow przywiezionych
                    od mamy.
                  • nadal123 Re: ZADASZENIA BALKONÓW/TARASÓW 07.04.10, 00:40
                    No i czego się dowiedziałaś "aniu_dawidzie" z dotychczasowych wpisów
                    na tym forum?
                    Bo ja wpisałem hasło "zadaszenia balkonów Warszawa" w Google i
                    wyskoczyło mi ponad 30 000 odnośników - z opisami, zdjęciami,
                    cennikami...
                    A jaką informację uzyskałaś od swoich sąsiadów?
                    • ania_dawid Re: ZADASZENIA BALKONÓW/TARASÓW 07.04.10, 10:13
                      ale ty naprawde jestes mało inteligentny..

przede wszystkim nie obchodza mnie ceny rynku warszawskiego, interesowała mnie
                      konkretna firma i konkretna cena zadaszenia u nas na osiedlu a nie ogolna.

Stwierdziłam ze jesli jest oferta na naszej stronie to jest to legalne, skoro
                      widziałam to w wiekszosci parterowych mieszkan. Do zarzadu i administracji nie
                      poszłam, gdyz przyjmuja raz w tyg na godzine albo i tez nie, wiec poprosiłam o
                      rade sasiadów "NORMALNYCH"

nie sadziłam ze jakis czepliwy, mało inteligentny koles bedzie ciagnał ten temat
                      jak tasiemiec i czepiał sie i madralował bezsensownie.

Forum powstało,po to aby słuzyc rada Sąsiedzi "doinformowani" moga poinformowac
                      tych "niedoinformowanych".
                      ja w przeciwieństwie do Ciebie człowieku nie zyje zyciem osiedla, mam swoje
                      zycie i swoje zainteresowania, nie muszę wiedziec wszystkiego co jest ustalane
                      przez Zarzad a co nie.
                      Stad załozony został przeze mnie ten wątek.

Jesli masz zamiast być złośliwym rzepem na dupie to załóz sobie sam swój watek i
                      tam sobie dawaj sam do pieca..

nadal123 napisał:

> No i czego się dowiedziałaś "aniu_dawidzie" z dotychczasowych wpisów
                      > na tym forum?
                      > Bo ja wpisałem hasło "zadaszenia balkonów Warszawa" w Google i
                      > wyskoczyło mi ponad 30 000 odnośników - z opisami, zdjęciami,
                      > cennikami...
                      > A jaką informację uzyskałaś od swoich sąsiadów?
                      • nadal123 Re: ZADASZENIA BALKONÓW/TARASÓW 07.04.10, 12:27
                        Jeżeli ktoś tu jest mało inteligentny, to raczej nie ja...
                        Z tego, co mi wiadomo, i czego łatwo można się dowiedzieć w
                        administracji nie tylko osobiście, ale na przykład telefonicznie,
                        istniejące zadaszenia wykonane zostały przed inicjatywą zarządu,
                        indywidualnie, przez różne firmy i z różnych materiałów, dlatego
                        sąsiedzi nie podadzą jednej konkretnej firmy i konkretnej ceny.
                        Każdy zamawiał sobie daszek według swoich potrzeb i możliwości
                        finansowych.
                        Starałem się dać Ci to do zrozumienia, ale widzę, że jesteś
                        inteligentna inaczej - dlatego dość o tym, zamykam temat i życzę
                        powodzenia w zbieraniu informacji od "normalnych" sąsiadów...
                        • ania_dawid Re: ZADASZENIA BALKONÓW/TARASÓW 07.04.10, 13:13
                          inteligentny inaczej to chyba ty jestes...

widze ze jestes niezła baza osiedlowa skoro tak wszystko wiesz.
                          tylko w racjonalny sposób nie potrafisz przedstawic istotnych informacji, tylko
                          prowokujesz płytkie ze swojej strony gadki.

ja równiez nie mam ochoty dalej z Toba korespondować gdzyz nie bede znizała sie
                          do Twojego niskiego poziomu i prowadziła gadek na Twoim poziomie. I wypraszam
                          sobie abys zabierał głos w rozpoczetych przeze mnie watkach, gdyz nie potrzebuje
                          beszczelnych wypowiedzi internetowych amatorów

nadal123 napisał:

> Jeżeli ktoś tu jest mało inteligentny, to raczej nie ja...
                          > Z tego, co mi wiadomo, i czego łatwo można się dowiedzieć w
                          > administracji nie tylko osobiście, ale na przykład telefonicznie,
                          > istniejące zadaszenia wykonane zostały przed inicjatywą zarządu,
                          > indywidualnie, przez różne firmy i z różnych materiałów, dlatego
                          > sąsiedzi nie podadzą jednej konkretnej firmy i konkretnej ceny.
                          > Każdy zamawiał sobie daszek według swoich potrzeb i możliwości
                          > finansowych.
                          > Starałem się dać Ci to do zrozumienia, ale widzę, że jesteś
                          > inteligentna inaczej - dlatego dość o tym, zamykam temat i życzę
                          > powodzenia w zbieraniu informacji od "normalnych" sąsiadów...
                          >
                • nadal123 Re: ZADASZENIA BALKONÓW/TARASÓW 07.04.10, 00:34
                  Jeżeli mój wpis jest niemiły, to jak określić twoje wypociny,
                  popaprańcu?
                  • karczmarz68 Re: ZADASZENIA BALKONÓW/TARASÓW 07.04.10, 08:29
                    sad!sad!sad! smile!!!!!!!
                  • marcogallo26 Re: ZADASZENIA BALKONÓW/TARASÓW 07.04.10, 16:36
                    nie bede z toba pajacu dyskutował, mogę ci tylko w ryja obić jak masz ochote!!!
                    • rozowa89 Re: ZADASZENIA BALKONÓW/TARASÓW 07.04.10, 21:59
                      Mmm jestem pod wrażeniem...Ależ tu przyjemnie, od zadaszenia do
                      walenia po mordzie=)
    • 5791k Re: ZADASZENIA BALKONÓW/TARASÓW 08.04.10, 15:55
      Droga Aniu,
      Najlepiej będzie jak poprostu pójdziesz do sąsiada, który zainstalował sobie
      zadaszenie i poprosisz o namiary. Bo naprawdę szkoda słów i pisania na
      "życzliwych" sąsiadów.
      • ania_dawid Re: ZADASZENIA BALKONÓW/TARASÓW 08.04.10, 22:29
        5791k bardzo Ci dziękuję za radę - masz racje poprostu sie przejde do naszych
        sąsiadów i zapytam co i jak.

pozdrawiam Cię wiosennie.

5791k napisała:

> Droga Aniu,
        > Najlepiej będzie jak poprostu pójdziesz do sąsiada, który zainstalował sobie
        > zadaszenie i poprosisz o namiary. Bo naprawdę szkoda słów i pisania na
        > "życzliwych" sąsiadów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka