paulisia1128 14.11.11, 10:22 Drodzy sąsiedzi od jakiegoś czasu remontują lokal obok delikatesów. Czy wiecie jaki punkt usługowy zostanie otwarty na naszym osiedlu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bacy Re: LOKAL OBOK DELIKATESÓW 14.11.11, 10:59 Podobno ma to być pizzeria. Tak mówił jeden z robotników. Odpowiedz Link
cezary2712 Re: LOKAL OBOK DELIKATESÓW 14.11.11, 21:54 Witam sąsiadów, W lokalu zamierzam otworzyć lokal sieci pizzerii Biesiadowo. Podobne lokale są między innymi w Ząbkach, Radzyminie i na Warszawskiej Białołęce. W naszej ofercie znajdzie się pizza (także nowość- pizza rożek) , zapiekanki, kebab w dalszej perspektywie inne dania. Staram się o zgodę na sprzedaż piwa, ale to zależy od zgody większości mieszkańców na najbliższym zebraniu. Zapraszam wkrótce. Odpowiedz Link
wiking81 Re: LOKAL OBOK DELIKATESÓW 15.11.11, 16:54 A czy jest zgoda na prowadzenie takiej działalności. Ja się dowiem. Mi to się zbytnio nie podoba ponieważ mieszkam nad lokalem i nie mam zamiaru czuć zapach unoszącej się biesiady przez 24h nawet jak będzie z najlepszej półki. Proszę wspólnotę o wyjaśnienie tej kwestii. Odpowiedz Link
miki.111 Re: LOKAL OBOK DELIKATESÓW 15.11.11, 17:28 wiking81 napisał: > A czy jest zgoda na prowadzenie takiej działalności. > Ja się dowiem. > Mi to się zbytnio nie podoba ponieważ mieszkam nad lokalem i nie mam zamiaru cz > uć zapach unoszącej się biesiady przez 24h nawet jak będzie z najlepszej półki. > Proszę wspólnotę o wyjaśnienie tej kwestii. W całości popieram przedmówcę i też będe protestował przeciwko tego typu działalności wprowadzając się na osiedle liczyłem na spokój i cisze a nie na zapach jedzenia i biesiady w okolicy jest pełno lokali gastronomicznych które nam wystarczają .Przydałaby się apteka lub Bank. Odpowiedz Link
cezary2712 Re: LOKAL OBOK DELIKATESÓW 15.11.11, 20:27 Witam sąsiadów, Pozwolenie na prowadzenie lokalu od zarządu wspólnoty dostałem na piśmie. Ogródek powstanie, jeśli większość mieszkańców wyrazi na to zgodę. Co do zapachów, to postaram się odprowadzić wentylację na ścianę budynku, gdzie nie ma okien. Zanim postanowiłem otworzyć pizzerię, przez dwa miesiące próbowałem wynająć ten lokal na aptekę, bank lub przedszkole. Niestety nie było żadnych zainteresowanych. Mając zatem w perspektywie płacenie czynszu za pusty lokal postanowiłem otworzyć właśnie pizzerię, bo na tym nie muszę się specjalnie znać (franczyzodawca szkoli od podstaw). Zanim zdobyłem kredyt na remont lokalu okazało się, że po sąsiedzku otworzył się podobny lokal, niestety tryby maszyny już ruszyły, podpisałem wcześniej rozmaite umowy, z których nie łatwo się wycofać. Proszę zatem sąsiadów o wyrozumiałość, ja zaś ze swojej strony postaram się być nieuciążliwym sąsiadem. Zamierzam przygotować specjalną ofertę dla mieszkańców osiedla. CP Odpowiedz Link
kaju1234 Re: LOKAL OBOK DELIKATESÓW 15.11.11, 20:53 wszystko fajnie. ale co z uciążliwymi sąsiadami z poza osiedla ? wszyscy pamiętamy wydarzenia spod nocnego i rozbijanie samochodów. Odpowiedz Link
cezary2712 Re: LOKAL OBOK DELIKATESÓW 15.11.11, 21:12 Witam ponownie, W lokalu nie będzie sprzedawany alkohol, staram się o zgodę mieszkańców jedynie na sprzedaż piwa. Jeśli uzyskam zgodę, to będę sprzedawał piwo klasy premium w cenie 7-8 zł/0,5 L. Amatorzy ilości hurtowych zaspokoją zatem pragnienie w okolicznych barach, gdzie można nabyć piwo już za 5 zł. CP Odpowiedz Link
kasienia14 Re: LOKAL OBOK DELIKATESÓW 15.11.11, 21:19 Witam Myślę ze pomysł z piwem i ogródkiem to lekka przesada,wpuszczanie na strzeżone osiedle osób z zewnątrz ? rozumiem że będzie miał Pan tez prywatną ochronę ,która będzie pilnować swoich gości i płacił za ewentualne szkody ? z samego osiedla kokosów nie będzie ,a nie po to płacimy za ochronę aby notorycznie ktoś obcy się szwendał po osiedlu -bo w tym przypadku mieszkańcy powinni przestać płacić za ochronę bo i po co ona ,nie jest w stanie codziennie ,każdej osoby wchodzącej spisywać (bo teraz przy małej ilości osób tego nie robią ) Odpowiedz Link
dragon20024 Re: LOKAL OBOK DELIKATESÓW 16.11.11, 07:31 Zdecydowanie zgadzam się z przedmówcą. Płacimy za ochronę osiedla, a w tej sytuacji jak będzie się odbywało wejście gości baru? Kto będzie ich pilnował? Poza tym jak właściciel wyobraża sobie otwarcie ogródka? W którym miejscu? Ja jestem przeciwna tego typu inwestycji, na pewno zagłosuję na nie. Odpowiedz Link
kasienia14 Re: LOKAL OBOK DELIKATESÓW 16.11.11, 09:26 Drodzy mieszkańcy Stwórzmy pismo i zbierzmy podpisy od tych mieszkańców którzy są przeciw Odpowiedz Link
mati9957 Re: LOKAL OBOK DELIKATESÓW 16.11.11, 10:59 A mnie pomysl się podoba z pizzerią i piwkiem, bedziemy mieli gdzie wyjść wieczorkiem z sasiadami. A odnośnie ogródka tez świetna sprawa, kilka małych stoliczków na zewnątrzz. Jestem za Odpowiedz Link
mfab83.hg Re: LOKAL OBOK DELIKATESÓW 17.11.11, 11:57 Mili Państwo, czy pizzernia będzie czy też nie, po naszym "spokojnym" osiedlu i tak przemieszczają się pewne "dziwne" osoby. W szczególności do pewnego sąsiada z bloku D... wiemy, chyba o kogo chodzi. Poza tym, wpływ na to mamy także my sami, należy zgłaszać wszelkie uwagi i interwencje. Moim zdaniem, taki lokal nie powinien zaszkodzić, o ile oczywiście właściciel odpowiednio zadba o bezpieczeństwo. Odpowiedz Link
kaju1234 Re: LOKAL OBOK DELIKATESÓW 22.11.11, 12:40 pizza na pewno będzie ze świeżych warzyw i ziół zerwanych ze szklarni która powstała 20m od lokalu w bloku "F" na parterze. Odpowiedz Link
manina81 Re: LOKAL OBOK DELIKATESÓW 01.12.11, 18:21 Drodzy sąsiedzi ja mieszkam na przeciwko owego lokalu i jestem dobrej myśli. Ciężko stwierdzić czy lokal się utrzyma bo jak wiemy wszystkie punkty gastronomiczne za bramą dość szybko się zwijają ale dajmy chociaż szansę właścicielowi, a co do obcych ludzi wchodzących na osiedle prawda jest taka że i tak wchodzą do sklepu, stomatologa i fryzjera więc i tak tego nie unikniemy. Faktem jest że wolałabym osobiście aby na osiedlu powstała apteka albo jakiś klubik dla dzieci bo w zimę nie ma co z tymi biednymi dziećmi co zrobić więc drodzy sąsiedzi jeśli ktoś ma jakiś zapas gotówki to uważam że oba te pomysły u nas na osiedlu napewno by się w 100% sprawdziły Odpowiedz Link