23.01.07, 09:57
Chciałam zapytać Szanownych Sąsiadów czy ktoś otrzymał już fakturę za gaz za
ostatnie 2 miesiące. Nie żebym tak pragnęła wydać pieniądze, tylko trochę się
niepokoję, że być może, tak jak to miało miejsce niedawno, przesyłka nie
dotarła do mnie, tylko do innej klatki, a ja nic o tym nie wiem. Ostatnia
faktura była na początku listopada, więc wypadałoby, żeby następna była na
początku stycznia, a póki co, to styczeń już się kończy sad Pozdrawiam i z góry
dziękuję za informację!
Obserwuj wątek
    • sztywniak1965 Re: faktura 23.01.07, 10:39
      Ja otrzymałem pierwsze faktury za gaz. Jestem III etap. Czyli 4 faktury za I
      kwartał 2007r. Każda "każe" dokonać opłaty na INNE konto. Czy ktoś coś z tego
      rozumie???
      • kani998 Re: faktura 23.01.07, 13:56
        Witam
        Jest tam też napisane, że jeżeli ktoś płaci zleceniem stałym to może uiszczac
        wpłaty na jeden dowolnie wybrany numer konta.Chyba że ma Pan inne druki.Ja
        płacę cały czas na jeden numer konta.
        Pozdrawiam
      • a_t_maciej Re: faktura 04.02.07, 16:32
        czy to były na pewno faktóry za gaz a nie za prąd. Ja też jestem z III etapu i
        jak na razie to tylko dostałam faktóry za prąd
    • robercik81 Re: faktura 23.01.07, 14:28
      Witam

Ja mam odmienną sytuację. Od lipca 2006 roku nie dostałem żadnej fakturysmile)))
      Ostatnią dostałem w lipcu 2006 ale była wystawiona na byłych właścicieli, więc
      odesłałem ją do gazowni z prośbą żeby prawidłowo ją wystawili (czyli na mnie) i
      od tej pory ni widu ni słychu. Mimo wielokrotnych telefonicznych próśb nic się
      nie zmieniło... nadal czekamy..... pewnie jak rachunek urośnie do kilku tysięcy
      smile)))
      • krystek1 Re: faktura 23.01.07, 15:11
        Robercik - NIE PĘKAJ smile
      • ludz1 Faktura za gaz 24.01.07, 20:43
        Mam podobny problem. Nie dość, że sama muszę podawać stan licznika(gazem
        ogrzewam mieszkanie) to czas oczekiwania na fakturę wynsi ok. 3 miesięcy. Nie
        można przez nich zaplanować wydatków. Faktura wysłana podobnież 19 grudnia nie
        dotarła do dziś sad Wysłałam do dyrekcji w tej sprawie pismo na które brak
        odpowiedziuncertain Pani dyrektor nie ma czasu rozmawiać z klientami, bo ciągle
        uczestniczy w naradach(informacja uzyskana od sekretarki).Może razem przerwiemy
        tą ,,złą passę'' Mazowieckiej Spółki Gazowniczej? smile Może wiecie kto może nam
        pomóc aby ich zmobilizować do lepszej pracy??? Może zainteresować tym prasę?
    • mirek1955 Re: faktura 23.01.07, 20:18
      cześć.ja jestem z pierwszego etapu i też się niepokoje.ostatnią fakture
      dostałem we wrześniu.
    • robercik81 Re: faktura 23.01.07, 20:33
      KRYSTEK rozumiem że jak przyjdzie mi faktura gigant to się dokładasz jako dobry
      sąsiadwink))))
      PZDR
      • krystek1 Re: faktura 23.01.07, 20:54
        Dołożyć to ja się mogę, ale do piwa - jak się pofatygujesz piętro niżej smile
        • robercik81 Re: faktura 23.01.07, 22:09
          Ok jutro u ciebie.....smile)
    • kloss15 Re: faktura 28.01.07, 21:00
      Ja też nie dostałem faktury od września i myślę o wysłaniu pisma o rozłożeniu
      na raty sumy powyżej 400 zł proponuję by wszyscy zrobili to samo. Co MSG na to?
      • dzynu Re: faktura 31.01.07, 21:54
        Odp. do sztywniak1965 23.01.06, 11:58
        Na fakturze masz również numer klienta, więc zawsze w takiej sytuacji w tytule
        podaj kto płaci. Poza tym już nie pamiętam, czy to było w przypadku opłat za
        gaz, czy fakturę, ale występiłem z pismem do usługodawcy i podali mi jedno
        konto oczywiście zaznaczając, aby dodatkowo podawać wspomniany już wcześniej nr
        klienta.
    • maliziosa Re: faktura 01.02.07, 11:09
      do mnie dotarła z jakąś kosmiczną kwotą 300 zł. od 1 grud. do 5 stycz. tylko,
      że ja mam wyłączone ogrzewanie i najmniejszy metraż mieszkanka.....coś mi się
      to nie podoba sad((
      p.s. ale od sąsiadów słyszałam ,że sporo osób jeszcze nie ma r-ków
      • kropka1101 Re: faktura 02.02.07, 09:25
        jestem z I etapu i dostejemy faktury regularnie co 2 mies.a płacimy przez polecenie zapłaty więc odbywa się to poza nami. W tym roku i tak jest nieźle ok. 300 zł. w zeszłym to było ok. 600 w tym okresie
        • gregor_74 Re: faktura 02.02.07, 17:42
          >dostejemy faktury regularnie co 2 mies.

Witam,
          macie zatem dużo szczęściasmile
          Też jestem z I etapu i ostatnią fakturę dostałem w październiku (płatne 12
          listopada). W zeszłym roku faktury "zimowe" dostawałem co 2-3 miesiące, a z
          "letnimi" było trochę gorzej. Mam nadzieję, że gazownia nie pomyliła pór roku (z
          uwagi na nietypowe temperatury) i nie przyśle rachunku w kwietniu - portfel może
          tego nie wytrzymać, mimo wszystko ogrzewanie jest używane.
          Pozdrawiam...
    • kaka9910 Re: faktura 06.02.07, 09:05
      Witam Sąsiadów ponownie!
      Chciałam Państwa poinformować, że "operacyjnie" ustaliłam, iż w listopadzie nie
      były zczytywane u nas liczniki gazowe. Nie wiadomo dlaczego tak się stało, ale
      podobno zdarzyło się to nie po raz pierwszy. Inkasent wchodzi sobie wybiórczo do
      klatek i z jednej spisuje, a z drugiej nie. A poza tym, co mnie kompletnie
      zdziwiło, dowiedziałam się również, że to w naszym interesie jest, żeby za gaz
      płacić i jak nie przychodzi rozliczenie, to sami osobiście powinniśmy spisać
      stan licznika i w zębach zanieść to do stosownego BOK-u, gdzie łaskawie od nas
      przyjmą pieniążki. Uważam, że jest to skandal! Ale co, jak nie zapłacimy, to gaz
      odłączą...Tak oto szanują swoich klientów. No to tyle, co miałam do przekazania.
      Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka