Dodaj do ulubionych

właściciele psów

28.02.07, 15:01
Dzisiaj rano 7.20 wychodząc z bloku zauważyłam jak jedna z mieszkanek naszego osiedla wyprowadza psa (szczeniaka ale dużych rozmiarów bo wyglądał na labradora) pod moje okno kuchenne na trawnik. Zaznaczam, że mieszkam na parterze. Jakież było moje zdziwienie, gdy na moją uwagę, że trawnik nie jest miejscem do wyprowadzania pupili pani stwierdziła, że przecież ona po swoim psie sprząta. Więc zapytałam, czy jak nasika to również, bo niestety gdy tylko zrobi się cieplej to ten pseudo nawóz zacznie parować i zrobi nam całkiem przyjemną aurę na osiedlu, szczególnie tym, którzy mieszkają na parterze. Ze swojej strony gdy tylko widzę taką sytuację zwracam uwagę ale jeśli nadal tak będzie to latem okna parterowe trzeba będzie pozamykać szczelniej niż zimą, bo zapach będzie nietuzinkowy. Pozdrawiam wszystkich mieszkańców parterów i bardzo proszę o reakcje, jeżeli ktoś jest świadkiem takich sytuacji. A jeżeli szanowni właściciele mają ochotę na wyprowadzanie psów na trawnik, to niech robią to pod swoimi oknami, bo jak na razie w klatce w której mieszkam wszyscy posiadający psy szanują obowiązujący póki co regulamin, który wyraźnie mówi o wyprowadzaniu psów poza teren osiedla.
Obserwuj wątek
    • fifi35 Re: właściciele psów 28.02.07, 15:51
      Szanowny sąsiedzie po co Pan to napisał??? Mamy kłopoty z nauczeniem mieszkańców
      naszego osiedla aby ich psy nie "srały" pod naszymi oknami a Pan wynajduje nowy
      problem.
      Myśle że psu trudno wytłumaczyć aby nie sikał na trawnik osiedlowy tylko ten
      poza terenem naszego osiedla.
      Najlepszym sposobem byłoby założyć psu cewnik i niech sika do specjalnego
      woreczka smile
      Byłbym strasznym hipokrytą gdybym nie poparł tej Pani.
      Jeżeli faktycznie sprzata kupy po swoim pupilu to dobrze Panu odpowiedziała.

Pozdrawiam

• kani998 Re: właściciele psów 28.02.07, 16:10
      I bardzo dobrze Panu/Pani odpowiedziała. Teraz niech kazdy właściciel psa
      podstawia glęboki talerz jak pupil bedzie sikał.Albo niech zrobią psom kojce w
      lesie to nikomu nie będą przeszkadzały.Szkoda słów ...
      • allure10 Re: właściciele psów 01.03.07, 10:00
        już bez przesady!!!, kupy to rozumiem trzeba sprzątać po swoich pupilach, ale
        sikania na trawniki to ich nie oduczymy!
        • kasia12327 Re: właściciele psów 01.03.07, 12:47
          to po co wybrała pani mieszkanie na parterze? Ma ono chyba więcej minusów niż
          plusów. Nie lepiej byłoby zainwestować w jednorodzinny domek z ogródkiem?
          Paranoja! Pies to tylko pies a właścicielka zachowała się spoko!
          • ania_dawid Re: właściciele psów 01.03.07, 13:10
            My równiez mieszkamy na parterze, mamy tez pieska i jakos w lato ani razu nie
            czułam unoszacych sie oparów z sików psów.
            To jakas paranoja co ten człowiek napisał.
            Nie kazdy toleruje zwierzeta, ale jesli juz takie bzdury przychodza panu do
            głowy to rzeczywiście powinien Pan sobie kupic domek jednorodzinny i najlepiej
            na odludziu gdzie zapachy zwierzat nie dotra do pana.
            • maliziosa Re: właściciele psów 01.03.07, 13:41
              Witam, ile ludzi tyle będziemy mieli opinii. Uważam, że to lekka przesada...co
              innego "siku", co innego "coś grubszego"- na to drugie są torby z szufelką(jak
              zauważyłam niektórzy mają przy sobie zwykłą reklamówkę z reala itp.) i "to"
              należy sprzątać po piesku, jednak ludzie nie przesadzajcie !!!! To tak jak z
              zakazem głośnego szczekania.... wink) piwko dla tego, którego pies zrozumie po
              wnikliwym wytłumaczeniu co można, a z czym biegniemy szybciutko za
              ogrodzenie wink)))))
    • mnich161 Re: właściciele psów 04.03.07, 17:40
      W pierwszych słowach chciałam podziękować wszystkim forumowiczon za zrozumienie.
      Ja jestem tą właścicelką psa,który jakoś nie ma ochoty latać z pełnym pęcherzem
      kolejne pięćset metrów tylko i wyłącznie dla wygody ludzi. Przyznam szczerze, że
      tamtego ranka Pani zaskoczyła mnie kompletnie swoim komentarzem. A ponieważ
      miała czas na to aby mi poświęcić parę chwil na stronach forum wydaje mi się, że
      nie powinnam pozostać dłużna.
      1. Po pierwsze gdyby się Pani uważniej przyglądała stwierdziła by Pani, że mój
      pies nie robi siku pod Pani oknami, bo nie jest w stanie dotrzeć aż tak daleko.
      2. Po drugie las owszem jest może i blisko tylko, że to blisko staje się
      pojeciem raczej względnym gdy zwierzę potrzebuje załatwić swoją potrzebę. Poza
      tym jakoś nie widzę ani siebie ani pozostałych właścicieli psów o godz.23.00 w
      naszym lesie.
      3. Tak jak wspomniałam sprzątam wszystkie grubsze sprawy po swoim zwierzaku.
      Według mnie właśnie te grubsze rzeczy pozostawione po psiakach oraz sterty
      walających się śmieci na trawnikach są dużo większym problemem niż ten opisany
      przez Panią. Rozmawiałam z sąsiadami z parteru i dla nich sikanie mojego psa pod
      naszą klatka nie stanowi problemu (bo go po prostu nie ma a przeżylismy już tu
      jedno lato). I nadmieniam, że w przeciwieństwie do Pani oni nie mają tak
      szerokiego trawnika pod oknami.
      Pozdrawiam wszystkich sąsiadów, którzy mają zdrowe podejście do otaczającej
      rzeczywistości. Dodam, że nie zamierzam ani psa cewnikować ani latać za nim z
      głębokim talerzem.
    • donleon Re: właściciele psów 31.03.07, 15:12
      Szanowna Sąsiadko,

Dzisiaj w godzinach popołudniowych przegoniła Pani nasze dziecko ze ścieżki za
      blokiem E podczas spaceru z psem. Dziecko prowadziło psa na smyczy. Pies w
      żaden sposób nie zanieczyszczał terenu wokół Pani balkonu. Poza tym nasze
      dziecko zawsze sprząta po psie. Jak widać nie jest Pani przystosowana do życia
      między ludźmi. W przypadku jakiegoś problemu prosimy o kontakt z nami a nie
      napastowanie naszego dziecka. Najwidoczniej jest Pani osobą szukającą dziury w
      całym. Najłatwiej jest przyczepić się do dziecka. Oświadczam Pani, że nie
      zaprzestaniemy spacerować z psem wokół bloku. Jeżeli się to Pani nie podoba to
      proszę sobie wybudować dom i ogrodzić się szczelnym płotem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka