01.03.07, 09:45
Na przelomie marca i kwietnia prawdopodobnie odbedzie sie pierwsze zebranie
wspolnoty. Bedziemy dyskutowac czy udzielic mandat zaufania dla obecnego
administratora ale mamy tez zamiar poruszyc nastepujace sprawy
1. bezpieczenstwo
2. obnizenie kosztow administracji
3. obnizenie kosztow ochrony
4. uregulowania spraw zwiazanych z zanieczyszczaniem osiedla ( pieski , gruz
itd) czyli egzekucja .
5. usuwanie usterek i realizacja napraw gwarancyjnych.
6. wybor wladz
zachecamy do aktywnego udzalu i zglaszanie swoich postulatow . Jest nas
coraz wiecej.
Obserwuj wątek
    • abramczyki Re: zebranie 01.03.07, 11:32
      7. wentylacja,
      8. sposób wyłaniania przez administrację firm usługowych(np. sprzątającej,
      wyworzącej śmieci, ochrony)
      • maliziosa Re: zebranie 01.03.07, 13:25
        Czekamy więc na konkretną datę i godzinę!!
      • cucciolo Re: zebranie 01.03.07, 13:30
        9. sposob wpuszczania aut bez kart na teren osiedla

bo ja rozumiem, ze czasem ktos moze zapomniec z domu karty wjazdowej, ale w
        takiej sytuacji ktos z ochrony powinien spytac o numer posiadanego miejsca
        parkingowego i ustalic, czy rzeczywiscie nalezy ono do wlasciciela pojazdu a
        nie "na gebe" otwierac szlaban, a ja potem widze jak taka osoba parkuje na
        miejscu ktore zdecydownai nie jest oznaczone jako miejsce parkingowe......

ech, szkoda gadac...
        • krystek1 Re: zebranie 01.03.07, 17:28
          Sprawy samochodowe
          1) Według mnie "...kto nie ma w głowie - ten ma w nogach". Jeśli ktoś zapomni
          karty z domu, to niech zaparkuje na 3 minuty pod osiedlem, żwawym krokiem
          podejdzie do domu po kartę i wjedzie jak inni.
          2) Drugi problem to parkowanie wzdłuż uliczek na ternie osiedla. Poniektórzy,
          jako usprawiedliwienie twierdzą, że parkują tylko na czas rozładunku, a cała
          masa samochodów i tak stoi w ten sposób całą noc (m.in. biała Toyota Corolla na
          zakręcie przy bloku D, która parkuje tam cały czas - czyżby swoje miejsce
          parkingowe właściciel komuś wynajął zarobkowo?). Proste rozwiązanie – na czas
          rozładunku włączajmy światła awaryjne. Wszyscy będziemy wiedzieli kto cwaniaczy.
          3) Nie rozumiem, jak ktoś może wjechać „na zderzaku” innego samochodu a ochrona
          nie reaguje. Powinna spisać numery, zlokalizować delikwenta i założyć choćby
          jakąś blokadę na koła – w końcu ktoś wjechał bez karty – czyli nielegalnie na
          teren prywatny. Ochrona nie powinna siedzą z założonymi rękoma tylko reagować-
          do skutku.
          Znalazło by się jeszcze kilka nurtujących nas problemów, ale naprawdę na
          wszystko znajdzie się sposób na ludzi nie szanujących większości współlokatorów.
          Pozdrawiam,
          • marian_xx Re: zebranie 05.03.07, 12:23
            A co jeśli tą kartę gdzieś się zagubi? Ja swoją gdzieś posiałem (pewnie leżała
            sobie koło samochodu, ale nie udało jej się odzyskać - pewnie ktoś ma teraz dwie
            - chociaż nie wiem po co, jak jest zablokowana - przynajmniej tak ochrona mówi).
            Zgłosiłem swoje dane do ochrony (na czas wyrobienia nowej karty) i wjeżdżam albo
            na zderzaku, albo podjeżdżam pod szlaban.
            Dlatego ochrona nie reaguje - przynajmniej na mnie.
            Kiedyś myślałem tak jak wy - też nie mogłem tego zrozumieć. Teraz już wiem, że
            takie przypadki się zdarzają. Skandalem jest, że trzeba tyle czekać na nową
            kartę - powinna na drugi dzień być już gotowa.
            Ale cóż - wiele rzeczy powinno być....
            • krystek1 Re: zebranie 05.03.07, 14:52
              Bez przesady!
              Jeśli ktoś zgubi kartę to powinni byc przygotowani na jakieś zastępcze do czasu
              wyrobienia następnej. Ale faktem jest, że jeśli ktoś wjeżdza "na zderzaku" z
              powodu wyżej opisanego, to daje znać innym, że jest taka możliwaość a ochrona
              nie reaguje. Czy problemem jest zatrzymać się przed szlabanem i poczekać na
              wyjście ochrony?
              • marian_xx Re: zebranie 05.03.07, 17:06
                Powinni - ale nie są.
                Teraz to nawet jak podjeżdżam do szlabanu to i tak nikt nie wychodzi - widzą
                chyba nr. rej., mają je zapisane, to bez wychodzenia podnoszą szlaban - wiedzą,
                że JESTEM Z OSIEDLA.
                W przypadku braku takiej pewności - wtedy faktycznie powinni za tym samochodem i
                wyprowadzić go poza teren.
                Tylko trzeba takie postępowanie chyba w jakiś sposób usankcjonować (może na
                zebraniu)???
    • aksaa Re: zebranie 04.03.07, 14:04
      10. obowiązkowa opłata za 7 kanałów darmowej telewizji (zwłasza, że odbiór ww.
      jest nieszczególny)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka