Dodaj do ulubionych

bazar na pl.Zawiszy

IP: *.astercity.net / 10.132.129.* 03.03.02, 17:15
lubicie tam robic zakupy?
Obserwuj wątek
    • Gość: 6522195 i owszem, IP: *.shell.nl 03.03.02, 18:08
      lubiłem, dość blisko i duży wybór warzyw/owoców. Ale ciężko z parkowaniem. A co?
      • Gość: marysia Re: i owszem, IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.02, 03:24
        A ja uwazam, ze takie obskurne bazary jak ten na pl. Zawiszy nie powinny
        istniec - zwlaszcza, ze to jest centrum Warszawy!!!
        • Gość: 5433212 fakt że obskurny... IP: *.shell.nl 04.03.02, 10:22
          ... i trochę mi głupio, że go lubiłem. Ale to było zdecydowanie
          bezkonkurencyjne miejsca dla warzyw/owoców w mojej okolicy. W sumie jednak
          zgadzam się, że albo powinien zniknąć w ogóle, albo powinni go znacznie
          ucywilizować.
          • Gość: grovan Re: fakt że obskurny... IP: 217.153.35.* 06.03.02, 15:30
            Gość portalu: 5433212 napisał(a):

> ... i trochę mi głupio, że go lubiłem. Ale to było zdecydowanie
            > bezkonkurencyjne miejsca dla warzyw/owoców w mojej okolicy. W sumie jednak
            > zgadzam się, że albo powinien zniknąć w ogóle, albo powinni go znacznie
            > ucywilizować.

No i zniknął zdaje się. Szkoda trochę. A jak hala, do której przeniesli się
            (ponoć) kupcy? Był ktoś?

• Gość: vinc Re: fakt że obskurny...to już jego koniec IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.03.02, 16:06
              w tej formie wiadomo było że nie ma prawa istnieć, teraz bedzie w halach, od
              srodka hale są eleganckie, hale kupieckie sa przy ulicy Kolejowej, w miejsce
              bazaru już niedługo ruszy budowa trzech hoteli i jest to pierwszy etap wielkiej
              wielkomiejskiej inwestycji przy pl. Zawiszy którą wznosi Polma
              • Gość: grovan Re: fakt że obskurny...to już jego koniec IP: *.pl 13.03.02, 21:18
                Gość portalu: vinc napisał(a):

> w tej formie wiadomo było że nie ma prawa istnieć, teraz bedzie w halach, od
                > srodka hale są eleganckie, hale kupieckie sa przy ulicy Kolejowej, w miejsce
                > bazaru już niedługo ruszy budowa trzech hoteli i jest to pierwszy etap wielkiej
                >
                > wielkomiejskiej inwestycji przy pl. Zawiszy którą wznosi Polma

Trochę zniknął, trochę został. Stoi ze 20 prowizorycznych bud z owocami i
                skarpetami. No i chodnik obstawiony do bólu. Ciekawe czy przy okazji
                wielkomiejskiej inwestycji zniknie syf w postaci rozsypujących się wiat po
                drugiej stronie ulicy?

• Gość: mnk Wiaty na przystankach i metro pod pl. Zawiszy IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.03.02, 07:28
                  Zawsze mnie zastanawialy te wiaty - daszki nad zejsciami do podziemi przy
                  przystankach tramwajowych...

Domyslam sie, ze przejscia podziemne prowadza do WKD Ochota... Dlaczego nie sa
                  wykorzystywane????? wie ktos?

Oprocz tego, slyszalem plotke, ze kilkadziesiat metrow w dol jest... metro...
                  budowane w latach 50-tych przez Rosjan... Potwierdzi ktos te rewelacje?
            • Gość: 1984 Re: fakt że obskurny... IP: 62.29.137.* 08.04.02, 17:54
              Ceny nizsze (byłam przed świętami) ale puusto w środku, za to parking duży i
              też pusty.
              Nawiasem mówiąc idiotycznie na uboczu.
    • Gość: AVIOLA Re: bazar na pl.Zawiszy IP: *.polbox.pl / *.mroczna.net.pl 19.05.02, 20:54
      Nie wiem dlaczego likwiduje sie tak urocze miejsca . Kupcy w dogonym miejscu w
      bardzo higieniczny sposob oferowali swoje towary . System sanitariatów i wywozu
      nieczystosci działal bez zazutu - bylo to czuc i widac. Zakres inwestycyjny
      kupcow Polskich jak i innych naroodwosci przekroczyl oczekiwania wszystkich w
      ciagu dnia miejsce pracy bylo lada a w nocy moglo sluzyc prokreacji .
      Ponadto bazar stanowil bardzo silne centrum pomocy socjalnej na pracownikow
      straży miesjskiej osobami udzilajacymi wsparcia byli przewaznie mieszkancy
      WPN . Mieszkancy WSP w ramach gospodarki rynkowej wspierali rynek wyrobów
      tytoniowych oraz spirytusowy . Sprzedając najwyzswzej klasy towary przyczynija
      sie godnie to rozwju naszej slużby zdrowia co pozwoli naszemu kochanemu
      ministrowi rozwinac akcje humanitarna leków refundowanych . Czyz nie prosciej
      zamiast refundować na godziwym poziomie ustawic przychody obywateli . Ale to
      juz zupelnie inna historia .
      haslo dnia kochjcie A.Lepperra i Pana Ministra od zdrowia - nie róznia sie
      niczym . Oczywiście A. L jest badziej douczony ( nie używac formy wyksztalcony -
      anahronizm.
      • Gość: xxx Re: bazar na pl.Zawiszy IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.05.02, 07:26
        Kpisz czy o drogę pytasz?
        • Gość: AVIOLA Re: bazar na pl.Zawiszy IP: *.polbox.pl / *.mroczna.net.pl 20.05.02, 22:08
          Jak mozna likwidowac miejsca ktore sa wskaznikiem poziomu kupieckiego polskiego
          kapitalizmu. Dlaczego wtlaczac ludzi do dziwacznych hal.
          Czy wiecie jakie tam niezdrowe powietrze?
          Moge ten wspanialy przybytek kupiecki porównać z bazarami w malych miescinach
          Dominikany . I po co latac na dlugich dystanasch . Moze brak troche czystej
          wody , ale przecież my kochamy pywac w metnej wodzie.
          • Gość: mnk Re: bazar na pl.Zawiszy IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.05.02, 11:17
            Sam adres, z którego piszesz mówi za siebie ;-)

mroczna.net.pl

;-)
            • Gość: iluzja Re: bazar na pl.Zawiszy IP: *.jelonki.home / 192.168.0.* 22.05.02, 20:02
              Ja tam się nie martwię przeprowadzenie tamtędy roweru, Nie mówiąc juz o
              przejechaniu na nim,zawsze było piekłem. Co gorsza nie bardzo było jak toto
              ominąć bo chodnik po drugiej stronie też jest niejezdny. Co do warzyw i owoców
              to chyba pozostaje Banacha.
              • Gość: mnk Re: bazar na pl.Zawiszy IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.05.02, 07:31
                Bazar - półpłynna mieszanina ludzi, odchodów i gnijących odpadków ;-)

Taki jest mój stosunek do bazarów w stylu tego, co był na Pl. Zawiszy.
                Natomiast juz kilkukrotnie z wielką przyjemnoscia robilem zakupy w Hali
                Polskiej na Kolejowej.
            • Gość: AVIOLA Re: bazar na pl.Zawiszy IP: *.polbox.pl / *.mroczna.net.pl 23.05.02, 23:05
              Mroczna mysl przeważnie zwycieza i ten brudny niechlujny przybytek kupiecki to
              sa nasze Mroki . Pozdrawiam i zyczę uroczego spaceru chodnikiem ,nawet jutro.
              Niech zyje PKP i byle jakoś do ?.
              • Gość: mart Re: bazar na pl.Zawiszy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.05.02, 11:54
                bahahaha aviola, nie denerwuj sie że likwidują to coś, wkurze cie jeszcze
                bardziej, tam powstaną nowoczesne wielkomiejskie inwestycje, biura, hotele itp.
                • Gość: AVIOLA Re: bazar na pl.Zawiszy IP: *.polbox.pl / *.mroczna.net.pl 24.05.02, 22:51
                  Kochasz kawał aluminium i wylanego betonu oraz fasdę szklaną . Pytanie
                  czyludzie tam w srodku tej fasady też są nowocześni
                  • Gość: iluzja Re: bazar na pl.Zawiszy IP: *.jelonki.home / 192.168.0.* 24.05.02, 23:09
                    Aviolu czyżbyś była wielbicielką "Świata dysku" Terry'ego Pratcheta? Twój opis
                    bazaru ma w sobie coś z klimatu Ankh-Morpork.
                    • Gość: AVIOLA Re: bazar na pl.Zawiszy IP: *.polbox.pl / *.mroczna.net.pl 25.05.02, 20:56
                      Raczej nie będe się bawiła w porownania literackie . Sam BAzar mi sie nie
                      podoba i nie podobał . System organizacji etc. Stona ktora była mało aktywna
                      zaczeła troszke żyć. Sama nie wiem co lubię - brak mi klimatu i atmosfery w
                      nowczesnosci bez stylu, wypełnionej jak mrowisko wysokiej a jak zawistnej
                      kultury i intergracyjnych przyjazni. Świat zmienia się i ja tego nie ruszę ,ale
                      brak mnie w Moim mieście wyrazu i taki bazar to SZOK w Centrum Europy .
                      Trzeba zmieniac takie miejsca JAK TYLKO POZWALA SIE NA ICH POWSTANIE- wSZYSTKIE
                      MIASTA MAJA SWOJE TARGI BAZARY A WARSZAWA JAK PROWINCJA III ŚWIATA MIAŁA I
                      TROCHE MA BAZAZ NA PLACU ZAWISZY . Widzę oczyma obrazni jak wesoła osoba bez
                      niebieskiego makijażu i papierosa w reku lub kaciku ust sprzedaje coś z
                      fantazją.
                      • Gość: mart Re: bazar na pl.Zawiszy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.05.02, 21:28
                        poziom umysłowy iście z bazaru, wstąp do LPR, będzie wspólnie bełgotać głupoty
                        na niskim poziomie
    • Gość: Janekos ODCZEPCIE SIE IP: *.polbox.pl / *.mroczna.net.pl 27.05.02, 11:47
      Bazar to bazar, a nie ekskluzywny sklep. Jest przynajmniej tanio i ma
      swoj "klimat". Popatrzcie na cala Warszawe, wszedzie jest syf!!!
      • Gość: mart Re: ODCZEPCIE SIE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 11:59
        Aviola pojebane dziecko o co ci chodzi, jakis kompleksy masz
        • Gość: Janekos Re: ODCZEPCIE SIE IP: *.polbox.pl / *.mroczna.net.pl 27.05.02, 12:07
          To nie Aviola matole (serio). Wyglada na to ze mieszkamy w tym samym bloku.
          • Gość: mart Re: ODCZEPCIE SIE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 13:16
            Gość portalu: Janekos napisał(a):

> To nie Aviola matole (serio). Wyglada na to ze mieszkamy w tym samym bloku.

bahahahahha

• Gość: Janekos Re: ODCZEPCIE SIE IP: *.polbox.pl / *.mroczna.net.pl 28.05.02, 11:07
              Qrwa matole. Nie rozumiesz palancie jak ci sie cos tlumaczy.
          • Gość: AVIOLA Re: ODCZEPCIE SIE IP: *.mroczna.net.pl 02.06.02, 21:59
            Muszę wam powiedzieć,ze bardzo miałam dziś silne przeżycia - Idąc koło
            zagrodzonego bazarku rozerwałam sobie o płot rajstopy. Jak był bazar to było
            niemozliwe , nidgy nie doszłam tam w rajstopach. Co o tym sądzicie i może bez
            wulgaryzmów. Po prostu bawmy się bo jutro znów zamiatanie Hali przy Kolejowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka