Gość: gosiak IP: *.astercity.net / 10.132.129.* 03.03.02, 17:15 lubicie tam robic zakupy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 6522195 i owszem, IP: *.shell.nl 03.03.02, 18:08 lubiłem, dość blisko i duży wybór warzyw/owoców. Ale ciężko z parkowaniem. A co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia Re: i owszem, IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.02, 03:24 A ja uwazam, ze takie obskurne bazary jak ten na pl. Zawiszy nie powinny istniec - zwlaszcza, ze to jest centrum Warszawy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5433212 fakt że obskurny... IP: *.shell.nl 04.03.02, 10:22 ... i trochę mi głupio, że go lubiłem. Ale to było zdecydowanie bezkonkurencyjne miejsca dla warzyw/owoców w mojej okolicy. W sumie jednak zgadzam się, że albo powinien zniknąć w ogóle, albo powinni go znacznie ucywilizować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grovan Re: fakt że obskurny... IP: 217.153.35.* 06.03.02, 15:30 Gość portalu: 5433212 napisał(a): > ... i trochę mi głupio, że go lubiłem. Ale to było zdecydowanie > bezkonkurencyjne miejsca dla warzyw/owoców w mojej okolicy. W sumie jednak > zgadzam się, że albo powinien zniknąć w ogóle, albo powinni go znacznie > ucywilizować. No i zniknął zdaje się. Szkoda trochę. A jak hala, do której przeniesli się (ponoć) kupcy? Był ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: fakt że obskurny...to już jego koniec IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.03.02, 16:06 w tej formie wiadomo było że nie ma prawa istnieć, teraz bedzie w halach, od srodka hale są eleganckie, hale kupieckie sa przy ulicy Kolejowej, w miejsce bazaru już niedługo ruszy budowa trzech hoteli i jest to pierwszy etap wielkiej wielkomiejskiej inwestycji przy pl. Zawiszy którą wznosi Polma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grovan Re: fakt że obskurny...to już jego koniec IP: *.pl 13.03.02, 21:18 Gość portalu: vinc napisał(a): > w tej formie wiadomo było że nie ma prawa istnieć, teraz bedzie w halach, od > srodka hale są eleganckie, hale kupieckie sa przy ulicy Kolejowej, w miejsce > bazaru już niedługo ruszy budowa trzech hoteli i jest to pierwszy etap wielkiej > > wielkomiejskiej inwestycji przy pl. Zawiszy którą wznosi Polma Trochę zniknął, trochę został. Stoi ze 20 prowizorycznych bud z owocami i skarpetami. No i chodnik obstawiony do bólu. Ciekawe czy przy okazji wielkomiejskiej inwestycji zniknie syf w postaci rozsypujących się wiat po drugiej stronie ulicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnk Wiaty na przystankach i metro pod pl. Zawiszy IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.03.02, 07:28 Zawsze mnie zastanawialy te wiaty - daszki nad zejsciami do podziemi przy przystankach tramwajowych... Domyslam sie, ze przejscia podziemne prowadza do WKD Ochota... Dlaczego nie sa wykorzystywane????? wie ktos? Oprocz tego, slyszalem plotke, ze kilkadziesiat metrow w dol jest... metro... budowane w latach 50-tych przez Rosjan... Potwierdzi ktos te rewelacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1984 Re: fakt że obskurny... IP: 62.29.137.* 08.04.02, 17:54 Ceny nizsze (byłam przed świętami) ale puusto w środku, za to parking duży i też pusty. Nawiasem mówiąc idiotycznie na uboczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AVIOLA Re: bazar na pl.Zawiszy IP: *.polbox.pl / *.mroczna.net.pl 19.05.02, 20:54 Nie wiem dlaczego likwiduje sie tak urocze miejsca . Kupcy w dogonym miejscu w bardzo higieniczny sposob oferowali swoje towary . System sanitariatów i wywozu nieczystosci działal bez zazutu - bylo to czuc i widac. Zakres inwestycyjny kupcow Polskich jak i innych naroodwosci przekroczyl oczekiwania wszystkich w ciagu dnia miejsce pracy bylo lada a w nocy moglo sluzyc prokreacji . Ponadto bazar stanowil bardzo silne centrum pomocy socjalnej na pracownikow straży miesjskiej osobami udzilajacymi wsparcia byli przewaznie mieszkancy WPN . Mieszkancy WSP w ramach gospodarki rynkowej wspierali rynek wyrobów tytoniowych oraz spirytusowy . Sprzedając najwyzswzej klasy towary przyczynija sie godnie to rozwju naszej slużby zdrowia co pozwoli naszemu kochanemu ministrowi rozwinac akcje humanitarna leków refundowanych . Czyz nie prosciej zamiast refundować na godziwym poziomie ustawic przychody obywateli . Ale to juz zupelnie inna historia . haslo dnia kochjcie A.Lepperra i Pana Ministra od zdrowia - nie róznia sie niczym . Oczywiście A. L jest badziej douczony ( nie używac formy wyksztalcony - anahronizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: bazar na pl.Zawiszy IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.05.02, 07:26 Kpisz czy o drogę pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AVIOLA Re: bazar na pl.Zawiszy IP: *.polbox.pl / *.mroczna.net.pl 20.05.02, 22:08 Jak mozna likwidowac miejsca ktore sa wskaznikiem poziomu kupieckiego polskiego kapitalizmu. Dlaczego wtlaczac ludzi do dziwacznych hal. Czy wiecie jakie tam niezdrowe powietrze? Moge ten wspanialy przybytek kupiecki porównać z bazarami w malych miescinach Dominikany . I po co latac na dlugich dystanasch . Moze brak troche czystej wody , ale przecież my kochamy pywac w metnej wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnk Re: bazar na pl.Zawiszy IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.05.02, 11:17 Sam adres, z którego piszesz mówi za siebie ;-) mroczna.net.pl ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iluzja Re: bazar na pl.Zawiszy IP: *.jelonki.home / 192.168.0.* 22.05.02, 20:02 Ja tam się nie martwię przeprowadzenie tamtędy roweru, Nie mówiąc juz o przejechaniu na nim,zawsze było piekłem. Co gorsza nie bardzo było jak toto ominąć bo chodnik po drugiej stronie też jest niejezdny. Co do warzyw i owoców to chyba pozostaje Banacha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnk Re: bazar na pl.Zawiszy IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.05.02, 07:31 Bazar - półpłynna mieszanina ludzi, odchodów i gnijących odpadków ;-) Taki jest mój stosunek do bazarów w stylu tego, co był na Pl. Zawiszy. Natomiast juz kilkukrotnie z wielką przyjemnoscia robilem zakupy w Hali Polskiej na Kolejowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AVIOLA Re: bazar na pl.Zawiszy IP: *.polbox.pl / *.mroczna.net.pl 23.05.02, 23:05 Mroczna mysl przeważnie zwycieza i ten brudny niechlujny przybytek kupiecki to sa nasze Mroki . Pozdrawiam i zyczę uroczego spaceru chodnikiem ,nawet jutro. Niech zyje PKP i byle jakoś do ?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mart Re: bazar na pl.Zawiszy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.05.02, 11:54 bahahaha aviola, nie denerwuj sie że likwidują to coś, wkurze cie jeszcze bardziej, tam powstaną nowoczesne wielkomiejskie inwestycje, biura, hotele itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AVIOLA Re: bazar na pl.Zawiszy IP: *.polbox.pl / *.mroczna.net.pl 24.05.02, 22:51 Kochasz kawał aluminium i wylanego betonu oraz fasdę szklaną . Pytanie czyludzie tam w srodku tej fasady też są nowocześni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iluzja Re: bazar na pl.Zawiszy IP: *.jelonki.home / 192.168.0.* 24.05.02, 23:09 Aviolu czyżbyś była wielbicielką "Świata dysku" Terry'ego Pratcheta? Twój opis bazaru ma w sobie coś z klimatu Ankh-Morpork. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AVIOLA Re: bazar na pl.Zawiszy IP: *.polbox.pl / *.mroczna.net.pl 25.05.02, 20:56 Raczej nie będe się bawiła w porownania literackie . Sam BAzar mi sie nie podoba i nie podobał . System organizacji etc. Stona ktora była mało aktywna zaczeła troszke żyć. Sama nie wiem co lubię - brak mi klimatu i atmosfery w nowczesnosci bez stylu, wypełnionej jak mrowisko wysokiej a jak zawistnej kultury i intergracyjnych przyjazni. Świat zmienia się i ja tego nie ruszę ,ale brak mnie w Moim mieście wyrazu i taki bazar to SZOK w Centrum Europy . Trzeba zmieniac takie miejsca JAK TYLKO POZWALA SIE NA ICH POWSTANIE- wSZYSTKIE MIASTA MAJA SWOJE TARGI BAZARY A WARSZAWA JAK PROWINCJA III ŚWIATA MIAŁA I TROCHE MA BAZAZ NA PLACU ZAWISZY . Widzę oczyma obrazni jak wesoła osoba bez niebieskiego makijażu i papierosa w reku lub kaciku ust sprzedaje coś z fantazją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mart Re: bazar na pl.Zawiszy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.05.02, 21:28 poziom umysłowy iście z bazaru, wstąp do LPR, będzie wspólnie bełgotać głupoty na niskim poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janekos ODCZEPCIE SIE IP: *.polbox.pl / *.mroczna.net.pl 27.05.02, 11:47 Bazar to bazar, a nie ekskluzywny sklep. Jest przynajmniej tanio i ma swoj "klimat". Popatrzcie na cala Warszawe, wszedzie jest syf!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mart Re: ODCZEPCIE SIE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 11:59 Aviola pojebane dziecko o co ci chodzi, jakis kompleksy masz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janekos Re: ODCZEPCIE SIE IP: *.polbox.pl / *.mroczna.net.pl 27.05.02, 12:07 To nie Aviola matole (serio). Wyglada na to ze mieszkamy w tym samym bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mart Re: ODCZEPCIE SIE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 13:16 Gość portalu: Janekos napisał(a): > To nie Aviola matole (serio). Wyglada na to ze mieszkamy w tym samym bloku. bahahahahha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janekos Re: ODCZEPCIE SIE IP: *.polbox.pl / *.mroczna.net.pl 28.05.02, 11:07 Qrwa matole. Nie rozumiesz palancie jak ci sie cos tlumaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AVIOLA Re: ODCZEPCIE SIE IP: *.mroczna.net.pl 02.06.02, 21:59 Muszę wam powiedzieć,ze bardzo miałam dziś silne przeżycia - Idąc koło zagrodzonego bazarku rozerwałam sobie o płot rajstopy. Jak był bazar to było niemozliwe , nidgy nie doszłam tam w rajstopach. Co o tym sądzicie i może bez wulgaryzmów. Po prostu bawmy się bo jutro znów zamiatanie Hali przy Kolejowej. Odpowiedz Link Zgłoś