ofiril 29.11.06, 21:17 moje dziecko rozwija sie duzo wolniej niz inne dzieci w wieku 15 miesiecy nie siedzi jeszcze sama a takze nie trzyma dobrze glowki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania19732 Re: moje dziecko 29.01.07, 13:07 Rechabilituj małą cały czas i cały czas miej nadzieję, ze przyjdzie taki dzień kiedy mała sama usiądzie i stanie na nóżki. Ja była w podobnej sytuacji. Moja córcia sama usiadła jak miała 15 miesięcy, potem zaczęła raczkować. W wieku 2 lat zaczęła chodzić na kolankach, a teraz ma 2 lata i 8 miesięcy staje przy wszystkim przy czy się tylko da :). Mam nadzieje, że na swoje 3 urodziny bedzie w końcu chodzić. Rozwój psychiczny jest również bardzo opóźniony. Mała w ogóle nic nie rozumie co się do niej mówi, ale i tak są postępy. Jak chce na ręce to się wspina po nogach, ślicznie się sama bawi, układa wieże z klocków ... Niestety nic nie mówi ( tylko po swojemu coś tam świergoli ). Mam nadzieję, ze jak zacznie chodzić, to ruszy również rozwój psychiczny. Jak postępy u WAS ? Odpowiedz Link