osmag Re: Nie potrafi wchodzic po schodach ani podskaki 28.10.08, 22:52 A badał dziecko neurolog? Może powinien dziecko zobaczyć również psycholog? Odpowiedz Link
fabianekk Re: Nie potrafi wchodzic po schodach ani podskaki 30.10.08, 12:22 Neurolog po konsultacji powiedział że ewidentnie do ortopedy (bo wg niego cos z bioderkiem) natomiast ortopeda że to problem neurologiczny, psycholog i terapeuta SI twierdzą że coś z bioderkiem dziś idę juz do 3 ortopedy a czas ucieka a mały utyka na nóżkę,,,:-( Odpowiedz Link
izabela140205 Re: Nie potrafi wchodzic po schodach ani podskaki 30.10.08, 21:06 Kiedyś pisałaś na forum "dystrofia Duchenne'a" i czy zrobiłaś swojemu synkowi badania Aspat, Alat i CPK tak jak ci radziliśmy? Pozdrawiam Iza Odpowiedz Link
fabianekk Re: do Izabeli140205 01.11.08, 18:59 Droga Izabelo, pediatra Fabianka nie dał skierowania bo powiedział że wymyslam, czy normalnie prywatnie też zrobia mu te badania? Odpowiedz Link
izabela140205 Re: do Izabeli140205 01.11.08, 21:37 Nie obrażając nikogo, ale wielu pediatrów to id.... Ja bym na Twoim miejscu poszła i zrobiła te badania prywatnie (koszt nie większy niż 50 zł). Wyniki tych badań mówią między innymi o tym czy mieśnie prawidłowo pracują. Myślę, że warto je zrobić i być pewnym, że się niczego nie przegapiło. U nas pediatra i neurolog nie widzieli nic niepokojacego, a mój syn nie podskakiwał, słabo wchodził po schodach (tylko przy poręczy). Lekarze twierdzili, że jeszcze się tego nauczy. Jak bym słuchała lekarzy to zrobiłabym mojemu dziecku ogromną krzywdę. Mam nadzieję, że u Was badania wyjdą OK. Trzymam kciuki. Pozdrawiam Izabela Odpowiedz Link
fabianekk Re: do Izabeli140205 02.11.08, 13:18 Czy mały musi byc na czczo? czy to badanie z krwi i w kazdym ambulatorium, jescze w tym tygodniu się z nim wybiorę, bo byłam u ortopedy przedwczoraj prywatnie i powiedział że wszystko dobrze, mówiłam że utyka, słabo wchodzi po schodach jak juz to za rączkę lub przy poręczy, i jak podskakuje to ma sztywne nózki i tylko na centymetr, Ortopeda mówił że nie widzi nic niepokojacego i że mały z tego wyjdzie :-), ale mu pomarudziłam to dał mi skierowanie do szpitala na diagnozę, Wogóle ciekawostka jest że mały jak siedzi na podłodze bawiąc się zabawkami to nie siedzi po turecku jak wszystkie dzieci znajomych moich tylko ma sztywne nózki, nawet jak zaczynał chodzić to tez nie na szerokiej podstawie tylko na bacznosć, a po kilku miesiącach chodzenia zaczał sie garbic i ma koslawe kolanka, nie mam czasem siły ponieważpewnie jak przeczytasz wszystkie moje posty to w każdej dziedzinie mały ma jakis problem, Od roku boję się nocy, ponieważ często kaszle po nocach pomimo że w dzień jest ok, mlaska i straszliwie sie ślini, ta ślina wpada my do krtani i jak lezy na wznak to kaszle, albo co 5 minut ja przełyka, mały bardzo się wierci lub kładzie na brzuszku i narzeka że boli go pupa i brzuszek, wszystko jest tak stresujace bardzo chce mu pomóc, www.gronkowiec.pl/glista_ludzka.htmlPrzeczytaj cały ten artykuł i powiedz co o tym sadzisz, Pozdrawiam Odpowiedz Link
izabela140205 Re: do Izabeli140205 04.11.08, 22:09 Nie mały nie musi być na czczo. Życzę powodzenia i pozdrawiam Izabela Odpowiedz Link