Dodaj do ulubionych

Budowa CEiS

24.03.11, 14:22
Budowa CEiS napawa coraz większym niepokojem. Proste porównanie, dokładnie obok chyba Falbruk wykonuje ul. Kwiatową doliczyłem się 10 pracowników, oraz wielki wykop za płotem i jeden tylko nie wiem pracownik czy stróż?
30 kwietnia ma być zakończony pierwszy etap prac. Co się dzieje w takim razie skoro słyszymy już że będzie opóźnienie w oddaniu. Konkretnie co się dzieje jakie zostały podjęte kroki lub działania monitujące budowę CEiS?

Zdrówka
Obserwuj wątek
    • polwilu Re: Budowa CEiS 24.03.11, 15:35
      W dniu 16 grudnia 2010r, podczas posiedzenia Komisji Polityki Gospodarczej, zadałem pytanie dotyczące finansów związanych z CEiS w Mysiadle. Moją uwagę zwrócił poniższy paragraf

b) informacji z Mazowieckiej Jednostki Wdrażania Programów Unijnych,
      iż wniosek został umieszczony na liście spełniających minimum punktowe
      na zadanie pn. „Projekt i budowa Centrum Edukacji i Sportu w Mysiadle”
      w 2011r.– 10.000.000,-zł, w 2012r.– 9.000.000,-zł i w 2013r. 15.000.000,-zł.

Pytanie było, co się stanie jak UE nie wypłaci w 2010, środków niezbędnych do realizacji I etapu CEiS. (mirekwilusz.pl/acrobat/AKTUALN_2010_12.pdf ).
      W moich pierwszych działaniach, jako Radny, dążyłem do tego, aby upewnić się czy jest zaplecze finansowe. I tutaj wiadomości były optymistyczne. Drugim etapem był miesięczny monitoring przebiegu samej inwestycji, o czy piszę poniżej.

W dniu 8 marca 2011r, wystąpiłem z pisemnym wnioskiem o wprowadzenie do Planu Pracy Komisji Polityki Gospodarczej na rok 2011, zapisu o informowaniu KPG na temat postępów w pracach budowlanych przy Centrum Edukacji i Sportu w Mysiadle.
      (mirekwilusz.pl/acrobat/wniosekCEiS_KPG_01.pdf ).

Oczywiście w między czasie byłem w kontakcie z Referatem Realizacji Inwestycji, który cały czas zapewniał, że prace ruszą jak tylko odmarznie ziemia.” Wszyscy Radni z Mysiadła byli zapewniani o tym tak samo.

Na razie tyle tylko wiadomo, że wykonawca CEiS ma kłopoty finansowe, ale uważam że nie należy spekulować, tylko poczekać na pisemny raport w tej sprawie, który powinien pojawić się za kilka dni.

plocek.pl/pl,84,237,vectra-na-niebezpiecznym-wirazu,,news,4540,,,plock
      www.plocek.pl/pl,84,237,vectra-chce-upasc-ale-i-ukladac-sie-z-wierzycielami,,news,4665,,,plock
      Szczególnie polecam drugi link o firmie Vectra.

Pozdrawiam
      M.W

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka