Gość: Pixi IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.03.02, 21:47 Konkursik specjalnie dla Natalki. Komu lub czemu poswiecona jest tablica na kamienicy w ktorej jest sklep India (na Wojska Polskiego)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Denik Re: Konkursik dla Natalki IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.03.02, 22:08 Ja nie wiem :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarodzi Re: Konkursik dla Natalki IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.03.02, 22:31 Zebym wiedzial gdzie jest sklep Indian to bym sam chetnie sprawdzil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy_sz Re: Konkursik dla Natalki IP: *.dialin.buffalo.edu 12.03.02, 22:32 a czy ja moge odpowiedziec. Co prawda tylko sie domyslam gdzie jest ten sklep, ale chyba wiem o jaka teblice chodzilo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Denik Re: Konkursik dla Natalki IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.03.02, 22:49 Ciekawe czemu tylko dla Natalki ? Inni też chca sie wykazać ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Konkursik dla Natalki IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 19:55 Andy, odpowiedz! (I przy okazji podaj gdzie ten sklep). A Nataliaa gdzie jestes? Zaczynamy sie martwic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy_sz Re: Konkursik dla Natalki IP: *.dialin.buffalo.edu 15.03.02, 00:49 To chyba bedzie ten budynek kolo przystanku przy dworcu na Wojska Polskiego. Tam jest tablica upamietniajaca kolejarzy, bo to byl budynek PKP. ale nie jestem pewny na 100% czy o ten budynek chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pixi Re: Konkursik dla Natalki IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 15.03.02, 16:56 No tu niestety pudelko... :-) Sklep India jest na rogu Wojska Polskiego i Wilenskiej (po tej samej stronie co wspomniana przez Ciebie kamienica). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy_sz Re: Konkursik dla Natalki IP: *.pubsites.buffalo.edu 15.03.02, 17:27 Dobrze ze chociaz ze szkolami nie spudlowalem :-) Nie pamietam tego budynku i nie wiem jaka tam jest tablica. A co sie dzieje z Nataliaa, cos dawno jej nie widac :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pamela Re: Konkursik dla Natalki IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 15.03.02, 18:43 Dzisiaj mialam ambicje sprawdzic ta tablice ale zapomnialam jaki to sklep mial byc i dalam spokoj. No wlasnie Andy, juz sie balam ze tylko ja nic nie wiem o Natalii. Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Konkursik dla Natalki 15.03.02, 20:57 Pixi, a czy to nie jest ten stary sklep miesny, gdzie jest taki bardzo ciekawy wystroj, taka murowana lada z zielonymi kafelkami? Podobno ten sklep jest w spisie zabytkow i nie wolno nikomu nic robic z ta lada i z calym wnetrzem. Ale dalej nie wiem co za tablica tam mogla byc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Konkursik dla Natalki IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.03.02, 14:49 Z tego co ja wiem to sklep India jest odziezowy. Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Konkursik dla Natalki 16.03.02, 19:49 :-)) wuem, ale napisalem stary miesny majac na uwadze ze kiedys byl tam sklep miesny... Odpowiedz Link Zgłoś
nataliaa_ Re: Konkursik dla Natalki 16.03.02, 20:26 Pixi,wybacz.dziś nie odpowiem.Ale ostatnio specjalnie tamtędy przechodziłam i wiem gdzie jest ta tabliczka,tylko,że było już ciemno i nie widziałam co na niej jest napisane. Ps.A może Czarodziej nam odpowie?Bo wiadomo już,gdzie jest ten sklep. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pixi Re: Konkursik dla Natalki IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.03.02, 13:06 Andy, tam nie bylo miesnego bo ten sklepik jest po schodkach w dol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beki Re: Konkursik dla Natalki IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 02:26 Odswiezam watek zeby Nataliaa nie przeoczyla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nataliaa Re: Konkursik dla Natalki IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 16:12 Dzięki Beki. :) Nie przegapię,na Czarodzieja liczę. :) Poczekam jeszcze parę dni.Jak nie będzie odpowiedzi,to ja napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarodzi Re: Konkursik dla Natalki IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 20.03.02, 17:39 Nie bede tam w najblizszym czasie wiec paleczka nadal pozostaje u Ciebie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nataliaa Re: Rozwiązanie konkursu IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 21.03.02, 14:17 Oj Czarodziejku!Najpierw piszesz,że chętnie byś sprawdził,a teraz co? ;) No to piszę: w tej kamienicy mieszkał poeta Anatoliusz Juren(1927-1978,jeżeli się nie mylę).No i ten pan był organizatorem grupy literackiej Meduza,która powstała w 1957 r. Pozdrowienia dla Madzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pamela Re: Rozwiązanie konkursu IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 21.03.02, 17:47 Teraz jeszcze trzeba wyznaczyc osobe ktora dowie sie cos o Panu Anatoliuszu. A kto to jest Madzia? Czyzby partycypowala w informacji na jego temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nataliaa Re: Rozwiązanie konkursu IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 21.03.02, 17:50 Madzia,to osoba,która ze mną stała przed ta tabliczką i razem sobie czytałyśmy co tam jest napisane. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarodzi Re: Rozwiązanie konkursu IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 22.03.02, 06:40 Ciekawe ile osob rocznie czyta ta tabliczke. Chyba wyczytalyscie cale roczne zapotrzebowanie . W naszym miescie jest duzo takich tablic al;e w wiekszosci sa nie do odczytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pixi Re: Rozwiązanie konkursu IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 22.03.02, 18:59 Myslalam ze znajde cos o tym Panu w necie, ale niestety ni ma! Takie tablice sa jeszcze m.in. w MDK-u, na Szkole Podstawowej nr 3 (dawnej), na Armii Krajowej (tam gdzie szec). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nataliaa Re: Rozwiązanie konkursu IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.03.02, 19:52 Pixi,o ten wątek chodziło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pixi Re: Rozwiązanie konkursu IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.03.02, 20:06 Tak Natalka. Andy, co ja mam tu odpowiadac skoro juz jest odpowiedziane? Odczaruje Cie jutro (moze)... :-) Odpowiedz Link Zgłoś