Dodaj do ulubionych

Tramwaje nowy wątek

IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 09:08
A może zrobic inczaej. Zamknąć dla ruchu ulice wokół Straego rynku i w tym
kwartale ulic wprowadzić tylko komunikację tramwajową. Po pierwsze dla
turystów, a po drugie nie byłoby tyle spalin w centrum. Pogadajcie z Sanpidem
już teraz odradzają kupowanie mieszkań w centrum.

Myślę, że to byłby super -czad. Odrestaurowane kamieniczki i tramwaj jeżdzący
wokół Rynku.Dla turystów i zmęczonych zakupami- Co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: umk__historia Nie dla Słupska ale .... IP: 192.168.1.* 10.04.02, 12:22
      Wypowiem się w swoim imieniu co sądzę o Twoim pomyśle.
      1. Pisząc w Wątku o Tramwajach podałem swoją propozycję która jest 99% pewna do
      zrealizowania w warunkach słupskich.
      2. Słupsk i cały region jeżeli chce część dochodów uzyskiwać z turystyki musi
      przyjąć odpowiedni plan który trzeba zrealizować ( gdyż w Polsce w większości
      się tylko planuje ). Oczywiście zawarte w nim cele do propagowania i
      przyciągania turystów muszą być najlepiej związane z regionem, chodź nie
      koniecznie. Oczywiście mogło by powstać COŚ jeszcze......
      2. Uruchomienie tramwaju dla ruchu turystycznego mija się z celem ponieważ
      koszta pokryte na jego realizację NIGDY by się nie zwróciły ! A po drugie po
      jakich ulicach miałby kurować, gdzie znajdowałaby sie zajezdnia, warsztaty itd.
      Czy np. Turysta z Warszawy, Krakowa, Wrocławia, Gdańska czy GOPu lub innego
      miasta ( Mam tutaj na myśli również Niemców ) skorzystałby z takiej ofery -
      NIE. Lepiej byłoby....ups. nie podam:) ale tą propozycje zwiazaną z
      tramwajami "sprzedam" do Grudziądza :) gdyż oni mają cudowną sieć i mogą nawet
      ją zrealizować :)
      Zapraszam do wątku Południowy Słupsk !!!
      • Gość: Damian Re: Nie dla Słupska ale .... IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 16:13
        Przyznaje ze pomysl UMK jest bardziej realny ale Olo masz bardzo ciekawy
        pomysl. Jak mowi jedna Pani z telewizji. Gdyby marzenia byly karalne, to ona
        dostalaby dozywocie. Ja chyba tez i dlatego ten pomysl Ola tak mki sie podoba!
        Pomysl UMK tez jest fajny ale tez dla mnie nie do osiagniecia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka