IP: 217.153.220.* 08.06.05, 16:17
Kurcze -miało być tyle hipermarketów ,a tutaj cisza ! Podobno Leclerc dostał już zgodę ,ale nie pali się do budowy !
Szkoda tylko że Mediamarkt powstanie w Koszalinku a nie u nas !!
Może macie jakies wieści o Leclercu ,albo Obi ?
Obserwuj wątek
    • andre3b Re: Leclerc 08.06.05, 16:44
      Pierwszy raz słysze że Media maja otwierać w Koszalinie! Skąd te informace?
      • Gość: Firefly Re: Leclerc IP: 217.153.220.* 08.06.05, 18:34
        "...- Do tej pory skupialiśmy się przede wszystkim na aglomeracjach powyżej 200 tys. mieszkańców - mówi Tomasz Niedziela, dyrektor ds. inwestycji Media Markt (elektronika użytkowa). - Dokładnie przeanalizowaliśmy rynek i okazało się, że również w mniejszych miastach znacznie wzrosła siła nabywcza. Dlatego w ciągu najbliższych lat planujemy wejście do 10 takich ośrodków, m.in. Zielonej Góry, Gorzowa Wlkp., Koszalina, Płocka i Włocławka..."
        Z dzisiejszej GW

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,2752373.html
        • Gość: Andrzej Re: Leclerc IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 08.06.05, 19:32
          Fajnie!!! Zawsze to bliżej niż do gdańska
          • zuzanna6 Re: Leclerc 08.06.05, 19:56
            a ja nie wiem czy potrzebujemy kolejne sklepowe molochy...
            • Gość: Firefly Re: Leclerc IP: 217.153.220.* 09.06.05, 07:57
              A dlaczego nie ?-dla nas konsumentów im więcej sklepów tym lepiej !
              Gdyby nie wielkie sklepy typu Real lub Kaufland lokalni włąściciele sklepów puściliby nas z torbami !
              Był straszny krzyk w Słupsku przeciw Hiper i co? okazuje się że mimo ze Real w Kobylnicy jest jednym z bardziej rentownych w Polsce to i tak Manhatan pęka w szwach -ja jakoś nie widzę spadku zainteresowania słupszczan prywatnym handlem .
              Prawda jest taka że prywaciarze chcąc pozbyć się konkurencji liczą na większe zyski-wcale nie chodzi im o kupujących ,a tylko o włąsą kasę,dlatego śmieszą są te apele -"kupuj u swojego !"-a może niech klienci powywieszają apele -"Spuść na cenie swojemu!".Ja jako konsument jestem za otwarciem jeszcze paru wielkich sklepów ,bo jak ich nie bedzie to stanie sie tak jak na moim osiedlu -prywatny sklep ma wszystko droższe o 15-20 % jak w innych sklepach -włąściciel wie że bliżej nie ma innych sklepów i wali ceny jak mu się podoba -nawet głupi pączek kosztuje u niego nie 1 zł tak jak wszędzie a 1.50 -brak konkurencji winduje ceny i taka jest prawda !
              • andre3b Re: Leclerc 09.06.05, 09:04
                Masz rację. Wiem coś o tym bo mieszkam w Koszalinie gdzie mafia złożona z
                drobnych kupców i właścicieli sieci SANO i Torg skutecznie blokuje od co
                najmniej 10 lat wejście hipermarketów(zablokowali nawet Castorame, która
                przecież nie jest spożywcza). Efekt jest taki że Koszalin jest najdroższym
                miastem tej wielkości. Dzisiaj kolejna batalia na sesji w ratuszu! Radni
                opozycji( SLD i Samobrona) juz zapowiedzieli głosowanie na NIE. Mam nadzieje że
                tym razem pójdzie dobrze i w Koszalinie( takie są plany) powstaną trzy
                hipermarkety tradycyjne i dwa budowlane no i może MediaMarkt. Pozdrawiam
                • andy_sz Re: Leclerc 09.06.05, 09:20
                  Ja rowniez jestem za tym zeby hipermarkety powstawaly...
                  Niedawno czytalem, ze statystycznie w Polsce i tak tych hipermarketow nie
                  przybylo tyle, co w Czechach, na Wegrzech i w innych panstawch "Nowej Unii".
                  Polacy mimo tego ze kupuja w wielkopowierzchniowych sklepach, to jednak maja
                  zbyt mocno zakorzenione przyzwyczajenia do niewielkich sklepow, gdzie na ogol
                  nabywaja podstawowe artykuly. Kowalski woli skoczyc do znajomej pani Kasi po
                  chlebek i piwko, zamiast telepac sie do ulokowanego za miastem hipermarketu i
                  tak pozostanie, bo jesli pani Kasia potrafi sprowadzic towar dobry i
                  odpowiednio go sprzedac, to klienta nie straci. Wiadomo, ze przez markety czesc
                  drobnego kupiectwa pasc musi, ale padna ci gorsi, naprawde dobrzy utrzymaja
                  sie, wiec korzysc pozostaje jedynie dla konsumenta. A czasy, kiedy w piwnicy na
                  15m kw powstawaly sklepiki, ktore utrzymywaly cala rodzine juz niestety sie
                  skonczyly, trzeba miec pomysl i zapal do handlowania.
                  A Leclerc podobno ma sie budowac, bo juz wszystkie formalnosci pozalatwiali,
                  tylko jeszcze z czyms zwlekaja...
                  • zuzanna6 Re: Leclerc 09.06.05, 16:15
                    yhy, dobra, przekonaliście mnie

Właściwie i trak kupuje w małych sklepikach hi hi hi chlebek i piwko, bo
                    blisko, bo po drodze, ale pani Kasia nie zawsze ma drożej z jej własnej winy,
                    wiecie o tym ze małe sklepiki nie stac na promocje

no, ale lubię tez od czasu do czasu pojechac na rodzinną wycieczkę do Rala hi
                    hi hi

chyba najwazniejsze, zeby kazdy miał wybór
    • Gość: Madzia z Lublińca Re: Leclerc IP: 80.51.222.* 10.06.05, 23:04
      Uuu ale czym jest Real, Kaufland czy cos tam w porónaniu z E.Leclerc`iem...
      Wierzcie mi. Ten w Lublińcu jest zajefajny, więc wasz ten bedzie git!
      • zuzanna6 Re: Leclerc 11.06.05, 08:55
        o, no proszę, to juz sie nie moge doczekac :)
        • Gość: Firefly Re: Leclerc IP: 217.153.220.* 11.06.05, 09:37
          No bez przesady ! -byłem w Leclercu i wcale nie jest to takie cudo !
          Zwykły hipermarket na poziomie Reala,tyle że Real jest chyba nieco tańszy,ale to jest kwestia tego co się akurat kupuje !
    • Gość: Madzia z Lublińca Re: Leclerc IP: 80.51.222.* 11.06.05, 13:41
      No nie wiem, E.Leclerc w Lublińcu jest b.duży. Co do cen to są rózne, ale w
      Lublińcu jest tez m.in. Kaufland, Tesco itp lecz E.Leclerc jest największy i
      ludziska najbardziej go lubią. Mówie wam jest suuper, niech u was tez go
      postawią. Moze bedzie piętrowy. U nas na dole jest hipermarket a na górze
      sklepy. I tak przewaznie wyglądaja market Leclerc.
      • Gość: Firefly Re: Leclerc IP: 217.153.220.* 11.06.05, 14:38
        Pewnie zbudują bo już dawno temu kupili kawał ziemi w Słupsku-tylko trwały przepychanki z miejscowymi kupcami.Teraz już nawet dołozyli się do budowy ronda które ułatwi komunikację w okolicy marketu.Budowa miała się rozpocząć podobno w Maju ,ale jak do dzisiaj nic się nie dzieje.
        A tak na marginesie to mam rodinę blisko Lublińca w Zawierciu !
        Pozdr.
    • Gość: Madzia z Lublińca Re: Leclerc IP: 80.51.222.* 11.06.05, 14:43
      Aaa to 3mam kciuki, bo to naprawde jedno z lepszych centrów handlowych które są
      w Polsce.
      To wpadnij kiedyś do Lubka jak masz familie blisko, Buźka ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka