chuda_w-w 05.10.04, 12:18 Nie wiem jak długo przetrwa to forum, może nikt nawet nie zajrzy ale mimo wszystko WITAM :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polaquinha Re: Parę słow 05.10.04, 15:40 Heja,ja z sąsiedzctwa-Forum Portugalii:-) Z całego serca życzę powodzenia! Trzymaj się ciepło. Odpowiedz Link
margheritta Re: Parę słow 07.10.04, 10:02 hej hej :) fajnie ze powstalo takie forum :) A swoja droga to co laczy Cie z jezykiem hiszpanskim i tym tematem, bo pewnie sporo skoro zalozylas forum. pozdrawiam Odpowiedz Link
chuda_w-w Re: Parę słow 07.10.04, 11:52 Dlaczego załozyłam to forum? Powodów było kilka... wkrótce powinno się to wyjasnic ;) Odpowiedz Link
tawananna Re: Parę słow 09.10.04, 21:24 Bardzo cieszę się z powodu tego forum, na pewno będę tu często zaglądać. Swoją drogą, takie forum już było, połączyło się z "Viva Espana!" (teraz chyba "Forum hiszpańskie Viva Espana"), ale tematyka językowa znajduje się tam na drugim planie. Odpowiedz Link
chuda_w-w Re: Parę słow 09.10.04, 22:44 tawananna napisała: > Bardzo cieszę się z powodu tego forum, na pewno będę tu często zaglądać. Swoją > drogą, takie forum już było, połączyło się z "Viva Espana!" (teraz chyba "Forum > > hiszpańskie Viva Espana"), ale tematyka językowa znajduje się tam na drugim > planie. Hmm... szczerze mówiąc nie wiedziałam ze istnieje takie "coś" ;) jak "Forum hiszpańskie Viva Espana"... no ale cóż... Moje chyba poniesie porażke, zmiażdzone przez konkurencje ;) Odpowiedz Link
z-o-s-i-a Re: Parę słow 12.11.04, 14:07 chuda_w-w napisała: > Hmm... szczerze mówiąc nie wiedziałam ze istnieje takie "coś" ;) jak "Forum > hiszpańskie Viva Espana"... no ale cóż... > Moje chyba poniesie porażke, zmiażdzone przez konkurencje ;) Wcześniej (jak już ktoś o tym wspominał) też były dwa forum o tej tematyce i połączyły się w jedno. Teraz na tamtym forum forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15061 jest już ponad 1500 postów. Tutaj często pojawiają się pytania, na które odpowiedzi już są na "starym" forum. Nie wiem dlaczego piszesz o "konkurencji" i ewentualnej "porażkach" forum. To jest bez sensu, żeby ze sobą (a w sumie to kto z kim?) konkurować. Przecież osobom wypowiadającym się na temat hiszpańskiego i wszystkiego co jest związane z tą kulturą, nie zależy na jakiejś rywalizacji. Chodzi o to, żeby wymienić się naszym doświadczeniem, zadać pytania, odpowiedzieć na nie, itp. W tej chwili na tym forum będzie przybywało postów, między innymi dlatego, że link do niego jest umieszczony na stronie głównej forum GW. Ja będę zaglądać i tu, i tam, ale może można by pomyśleć nad połączeniem tych dwóch forum dla wygody wszystkich użytkowników??? Odpowiedz Link
philo_sophia Re: Parę słow 12.11.04, 18:17 Nie jestem chuda_w-w ale sie wtrace :P Nie dziwie sie jej ze nie wiedziala ze istnieje inne forum hiszpanskie, wiele osob o tym nie wie, tym bardziej ze nie znajduje sie ono w kategorii 'jezyki' czy 'kultura' i nie nalezy tamto forum do aktywnych, w rankingu zajmuje dosc marne miejsce, wiele innych je wyprzedza, a to 'nasze' jak juz wspomnialam w innym temacie jest na 3 miejscu!! mimo iz nie tak dawno powstalo! jest tu ruch wiekszy niz tam! Tamto ma 1500 wpisow bo jest 'stare' i istnieje juz dlugo a forum hiszpanskie na ktorym sie znajdujemy teraz,powstalo zaledwie miesiac temu :P a zdobylo juz sporo czytelnikow i ilosc postow a nie kazde nowo zalozone forum moze sie tym poszczycic :P tzn tak szybkim rozwojem Ja zdanie chudej_w-w o porazce i konkurencji odczytuje w ten sposob: porazke poniesie bo okazalo sie ze jest takie samo tematycznie forum i z tego wzgledu nikt zainteresowany hiszpanskim nie bedzie chcial tutaj zagladac bo istnieje tamto forum a tym samym stanowi jakby konkurencje. chuda_w-w na koncu zdania dodala ';)' wiec nie nalzey brac jej slow doslownie, jak ty to uczynilas, ale nalezy z przymruzeniem oka. Mysle ze ona wcale nie chciala z nikim konkurowac tym bardziej z takim 'gigantem' Skoro uzytkownikom tamtego forum przeszkadza forum chudej_w-w to niech tu nie zagladaja a jesli chca korzystac z obu to niech dodadza sobie oba do 'ulubionych' wtedy beda miec latwy dostep i tu i tam :P Ja zostaje wierna temu forum bo tu trafilam predzej i ie chce zeby laczylo sie z tamtym, tu panuje taka fajna specyficzna atmosfera ktorej brak tamtemu forum, tu sa naprawde swietne osoby do ktorych zaliczam m.in malvi_nieves , margheritte, linkin_olke, yosoy'a moze oni zechca sie tam przeniesc, kazdy ma prawo wybrac ale ja twardo stoje przy swoim i zostaje tu! Zośka Odpowiedz Link
philo_sophia Re: Parę słow 12.11.04, 18:18 ps. mam takie wrazenie jakbys miala pretensje o to ze TO FORUM jest reklamowane na stronie glownej prywatnych i TUTAJ przybeda nowe posty a nie TAM Odpowiedz Link
z-o-s-i-a Re: Parę słow 12.11.04, 20:04 philo_sophia napisała: > ps. mam takie wrazenie jakbys miala pretensje o to ze TO FORUM jest reklamowane > > na stronie glownej prywatnych i TUTAJ przybeda nowe posty a nie TAM Mam nadzieję, że mój poprzedni post rozwieje Twoje wątpliwości. Odpowiedz Link
philo_sophia Re: Parę słow 12.11.04, 20:27 u gory, w oliwkowej ramce masz Gazeta.pl> Forum> Prywatne> Edukacja> Jezyki - klikasz na 'Jezyki' i tam wyskoczy ci ranking najaktywniejszych forow. Ta sciezka ktora podalam odnosi sie do tego forum, bo znajduje sie ono w kategorii Edukacji> Jezyki. Rankingi innych forow tez mozesz zobaczyc wchodzac w odpowiednia kategorie Odpowiedz Link
z-o-s-i-a Re: Parę słow 12.11.04, 20:47 Mysłałam, ze o jakiś inny ranking Ci chodzi, bo tam ta "aktywność" mierzona jest czasem od napisania ostatniego postu. Zatraz po wysłaniu tej wiadomosci "forum hiszpańskie" będzie na pierwszym miejscu. Jeżeli napisałabym coś teraz na forum języka duńskiego, to ono też znalazłoby się na pierwszym miejscu, mimo że byłaby to dopiero 3. wypowiedź na tym forum. Nie można by wtedy powiedzieć, że forum jęz. duńskiego jest najaktywniejsze. Saludos, Zosia Odpowiedz Link
z-o-s-i-a Re: Parę słow 12.11.04, 20:51 Chyba się jednak pomyliłam, przepraszam. Czy ta aktywność mierzona jest liczbą postów na dobę czy coś w tym stylu? Odpowiedz Link
philo_sophia Re: Parę słow 12.11.04, 21:52 z-o-s-i-a napisała: > Chyba się jednak pomyliłam, przepraszam. Czy ta aktywność mierzona jest liczbą > postów na dobę czy coś w tym stylu? Tak, aktywnosc mierzona jest liczba postow na dobe :) Odpowiedz Link
z-o-s-i-a Re: Parę słow 12.11.04, 19:58 Odnoszę wrażenie, że chyba źle zrozumiałaś moje intencje! philo_sophia napisała: > Nie jestem chuda_w-w ale sie wtrace :P > Nie dziwie sie jej ze nie wiedziala ze istnieje inne forum hiszpanskie, wiele > osob o tym nie wie, tym bardziej ze nie znajduje sie ono w kategorii 'jezyki' > czy 'kultura' i nie nalezy tamto forum do aktywnych, w rankingu zajmuje dosc > marne miejsce, wiele innych je wyprzedza, a to 'nasze' jak juz wspomnialam w > innym temacie jest na 3 miejscu!! mimo iz nie tak dawno powstalo! jest tu ruch > wiekszy niz tam! Możesz mi powiedzieć o jakim rankingu mówisz? Nie wiem niestety gdzie można taki zobaczyć. > Tamto ma 1500 wpisow bo jest 'stare' i istnieje juz dlugo a forum hiszpanskie > na ktorym sie znajdujemy teraz,powstalo zaledwie miesiac temu :P a zdobylo juz > sporo czytelnikow i ilosc postow a nie kazde nowo zalozone forum moze sie tym > poszczycic :P tzn tak szybkim rozwojem Ja nie chciałam licytować, które forum ma więcej postów. Podając tę liczbę, chciałam zauważyć, że na tamtym forum wypowiedziało się już wiele osób i często na te same tematy. > Ja zdanie chudej_w-w o porazce i konkurencji odczytuje w ten sposob: > porazke poniesie bo okazalo sie ze jest takie samo tematycznie forum i z tego > wzgledu nikt zainteresowany hiszpanskim nie bedzie chcial tutaj zagladac bo > istnieje tamto forum a tym samym stanowi jakby konkurencje. chuda_w-w na koncu > zdania dodala ';)' wiec nie nalzey brac jej slow doslownie, jak ty to > uczynilas, ale nalezy z przymruzeniem oka. Mysle ze ona wcale nie chciala z > nikim konkurowac tym bardziej z takim 'gigantem' Też widziałam ":)" przy tej wypowiedzi, ale chyba mimo wszystko niektóre osoby tak o tym myślą. Takie odnoszę wrażenie, po przeczytaniu niektórych postów na tym forum. > Skoro uzytkownikom tamtego forum przeszkadza forum chudej_w-w to niech tu nie > zagladaja a jesli chca korzystac z obu to niech dodadza sobie oba > do 'ulubionych' wtedy beda miec latwy dostep i tu i tam :P A gdzie ja napisałam, że komuś przeszkadza to forum??? > Ja zostaje wierna temu forum bo tu trafilam predzej i ie chce zeby laczylo sie > z tamtym, tu panuje taka fajna specyficzna atmosfera ktorej brak tamtemu forum, > tu sa naprawde swietne osoby do ktorych zaliczam m.in malvi_nieves , > margheritte, linkin_olke, yosoy'a > moze oni zechca sie tam przeniesc, kazdy ma prawo wybrac ale ja twardo stoje > przy swoim i zostaje tu! Przecież nie chodziło mi o to żeby się przenosić na któreś forum, tylko żeby je połączyć. Tak jak wspominałam wcześniej też były dwa inne fora "forum hiszpańskie" i "Viva Espana". Ich założyciele się dogadali i połączyli oba w jedno. Ja mam obydwa fora w "ulubionych" i nie zamierzam wybierać sobie jednego z nich, bo niby w jakim celu? Uważam tylko, że wygodniej by było pisać o tej samej tematyce na jednym forum, a nie powielać te same wątki na 2 forach, bo można już zauważyć, że tak się dzieje. Sądzę, że to by wyszło wszystkim na dobre. Są osoby które zaglądają na obydwa fora, ale są też takie które nie wiedzą o ich istnieniu. Po ewentualnym połączeniu (nie chodzi mi o zlikwidowanie któregoś z nich!), te osoby spotykałyby się w jednym miejscu i przez to byłoby nas więcej, a co za tym idzie: więcej wypowiedzi na interesujący nas WSZYSTKICH, . Wydaje mi się, że właśnie o to chodzi! Już chyba jaśniej nie mogę tego wytłumaczyć, ale przecież nic na siłę... > Zośka Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych hiszpańskim! Zosia Odpowiedz Link
z-o-s-i-a Re: Parę słow 12.11.04, 20:00 Zjadło mi jeden wyraz w ostatnim akapicie :) "... a co za tym > idzie: więcej wypowiedzi na interesujący nas WSZYSTKICH temat." Odpowiedz Link
malwi_nieves Re: Parę słow 12.11.04, 23:17 Zgadzam się z Tobą, philo_sophio w zupełności. Mnie także do gustu przypadło to forum i cieszę się , że chuda wpadła na pomysł by je założyć :) Również pasuje mi ta atmosfera, która jest tutaj oraz interesujące i zarazem sympatyczne wypowiedzi niektórych osób (dzięki, że wymieniasz pisząc o gronie "świetnych osób". :D te agradesco :) Mam nadzieję, że rozwiniemy nasze forum (bo chyba mogę tak o nim powiedzieć) i bedzie na 1 miejscu w rankingach, chociaż tu chyba nie o to chodzi. Chodzi o to, żeby pisać o wszystkim co związane z językiem hiszpańskim, bo a nosotros nos encanta el castellano, i to jest najważniejsze! prawda? para mis nuevos amigos de este "forum" :*:*:* Odpowiedz Link
malwi_nieves Re: Parę słow 10.10.04, 21:34 Podoba mi się ten pomysł z forum hiszpańskiego :D :D :D czuję, że często będe wpadać. Besos Odpowiedz Link
linkin_olka Re: Parę słow 21.10.04, 21:49 bardzo się ciesze że powstało takie forum :D i na pewno nie zniknie, juz my je rozkręcimy ;))) Odpowiedz Link
malwi_nieves :) 06.11.04, 17:07 Nie wiedziałam gdzie to napisac, a nie chciałam zakładać osobnego wątku. Chciałam wyrazić radość, że forum się rozwija :D :D :D Odpowiedz Link
chuda_w-w Re: :) 06.11.04, 17:36 Ja również bardzo się ciesze :)) Choc nie przecze ze miałam chwile zwątpienia ;) Odpowiedz Link
malwi_nieves Do Założycielki 24.11.04, 19:33 Hola chuda_w-w: To dobrze, ze forum się rozwija, widzę, że przybyły nowe osóbki :) Nie wiem gdzie to wetknąć, a nie chciałam zakładać specjalnie nowego wątku... mam pytanko... Tak ciągle piszesz o Hiszpanii, a nic o sobie... podejrzewam, że uczysz się hiszpańkiego, tak??? Można wiedzieć gdzie i od kiedy? To zwykła curiosidad mia, es que solo quisiera saber. Si no tienes ganas de decirmelo, no lo hagas. Solo pregunto, nada mas. :) salu2 Odpowiedz Link
euglena73 Do założycielki! 24.11.04, 20:21 Bardzo się cieszę, że powstało takie forum! Dopiero zaczynam swoją przygodę z hiszpańskim i to forum bardzo mi pomaga w nauce!!! Gratuluję pomysłu i życzę wytrwałości!!! Odpowiedz Link