luc2000 05.07.05, 10:27 ... Tylko w Warszawie, w Warszawie ! :) Tak czy owak - konkurencja coraz większa. Jak uwazacie - skąd ta popularność ? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2803397.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inecita Re: Jak Iberystyka To ... 06.07.05, 14:38 Bóg mi swiadkiem, że nie wiem... Własnie skończyłam z wyróżnieniem a pracy jak na lekarstwo... Kandydaci powinni dostawać 3 miesiące studiowania w wersji demo, zaraz by się połowie odechciało he he Odpowiedz Link
jose5 Re: Jak Iberystyka To ... 08.07.05, 12:00 Dlaczego iberystyka: - bo hiszpański jest melodyjny i piękny i łatwo się go nauczyć - bo posługuje sie nim 400 milionów ludzi na świecie z czego duża część patrzy na świat z dużą dozą optymizmu - bo fascynująca kultura: architektura (czy intnieje bardziej fascynujaca budowla niż katedra w Toledo), muzyka..., literatura, sztuka (Velazquez, Picasso, Dali, Miro - moi ulubieni) - bo Hiszpania jest piękna - bo to nie tylko Hiszpania - to cały świat hispanojęzyczny: Ameryka- od Argentyny przez Karaiby, po Chicago (w USA to pierwszy język 10% społeczeństwa) i ... Filipiny - bo to jest przyszłość... czy to wystarczy? luc2000 napisał: > ... Tylko w Warszawie, w Warszawie ! :) > > Tak czy owak - konkurencja coraz większa. > Jak uwazacie - skąd ta popularność ? > > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2803397.html Odpowiedz Link
luc2000 Re: Jak Iberystyka To ... 08.07.05, 13:30 Wystarczy, wystarczy :) Niestety, obawiam się, ze jose przekonuje samego siebie :) i zeby nie było niejasności - wszystko co napisał to prawda :)) a tu napisałem co myslę o filologiach - chińskiej, tureckiej czy szwedzkiej da igual bardzo prosze o komentarze - zgadzacie się czy nie ? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15410&w=20206295&v=2&s=0 wiem, wiem, Iberystyka na UW przechodzi teraz metamorfozę z filologii sensu stricte chcą zrobić studia kulturoznawcze ale z tego co słychać na razie nikt ale to nikt (na czele z wykładowcami:) nie wie co z tego wyniknie docelowo odnośnie 30 kandydatów na miejsce - mi sie zdaje ze to typowa sztuczna koniunktura. Norma jest teraz zdawanie na 3/4 kierunki i jednym z nich jest dla wielu wlasnie Iberystyka. Szkoda troche ze zabiera sie w ten sposób szanse kandydatom dla ktorych marzenia o Iberystyce stanowia sens zycia :) - temat ten byl juz zreszta gdzies tu poruszony Odpowiedz Link
luc2000 Re: Jak Iberystyka To ... 08.07.05, 13:42 aa, zapomniałbym - inecita - z ta wersją demo - dobre ! dobre ! IwasRollingOnTheFoorMakingLaughOutLoud!!! :))) WielkieSzczęśćBożeDlaCiebieYdlaWszystkichTwoichZiomali!!!Joł!! Odpowiedz Link
tycja78 Re: Jak Iberystyka To ... 08.10.05, 21:02 Ja n ie uważam ze tylko w warszawie:0 Studiowałam w innym mieście i jestem baaardzo zadowolona. Odpowiedz Link