Dodaj do ulubionych

Sukieneczka

20.03.12, 10:15
Witam

znalazłam super spódniczkę, robioną na szydełku i też taką chciałabym zrobić. Schemat jest ale nie bardzo mogę go rozczytać, może macie coś z opisem, najlepiej po polsku. Nie wiem jak dorobić takie falbanki, czy najpierw robię tą najdłuższą, czy zaczynam od najkrótszej i potem od spodu coraz dłuższe się robi.

chomikuj.pl/Luna3233/*e2*96*baRob*c3*b3tki+szyde*c5*82kowe+-+schematy

Chodzi mi o tą spódniczkę granatową z białą falbanką. (dla dzieci, 3 strona). Pod spodem jest schemat.
Pozdrawiam
Iwona

Obserwuj wątek
    • december17th Re: Sukieneczka 20.03.12, 10:24
      hmm... nie bardzo jestem rozeznana we wzorach dla dzieci uncertain
      ale może to pomoże: wycie.waw.pl/blog_jagryska/slownik.pdf
      oprócz skrótów angielskich masz tam też znaki używane w schematach.
      a jeśli chodzi o wzory, to mogę parę podrzucić, ale po angielsku...
      • tivale Re: Sukieneczka 20.03.12, 10:26
        Dzięki, może być po angielsku, spróbuję.
        • december17th Re: Sukieneczka 20.03.12, 10:47
          nie znalazłam takiej samej, ale te też są z falbankami, może któraś się spodoba smile
          a jak będziesz miała problemy z odczytaniem wzoru, to pisz, pomogę.
          www.redheart.com/free-patterns/too-cute-ruffled-skirt
          www.naturallycaron.com/projects/sedona/sedona_1.html
          www.freepatterns.com/detail.html?code=FC01054
          www.caron.com/projects/ss/ss_rows_ruffles_dress.html
    • vichta Re: Sukieneczka 20.03.12, 11:46
      Ta spodniczka jest na wielu stronach i sa do niej dobre schematy, np. TUTAJ. Niestety, to przewaznie strony tureckie. Na rosyjskich jest ten sam schemat, ktory Ty posiadasz, bez opisow.
      Robisz najpierw spodniczke, potem falbane pierwsza od gory (same te zawijaski), potem pod pierwsza falbana dorabiasz druga, a nastepnie trzecia falbane, robiac je na 3 rzedach siatki, pokazanej w schemacie 2,3. Druga zaczynasz w tym samym miejscu, co pierwsza, trzecia w miejscu, gdzie zaczynaja sie zawijaski drugiej. Druga i trzecia beda dluzsze o te trzy rzedy siatki. Na koncu przeplatasz sznurek nad pierwsza falbana. Niestety, opisuje tak z fotografii, bo tureckiego nie znaju smile
      • tivale Re: Sukieneczka 20.03.12, 11:51
        A powiedzcie mi jeszcze jaki jest wzór góry spódniczki ten granatowy, taki skośny, jak to się robi.
        • vichta Re: Sukieneczka 20.03.12, 12:02
          Wedlug TEGO schematu.
      • vichta Re: Sukieneczka 20.03.12, 11:59
        A TUTAJ mozesz zajrzec pod spodniczke i poczytac o doswiadczeniach z nia rosyjskich dziewiarek smile Po rosyjsku chyba latwiej, niz po turecku smile
        • barbara422 Re: Sukieneczka 20.03.12, 16:56
          picasaweb.google.com/lh/photo/5m9TQyl3EYcDNhcyCtkLHdMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink
        • tivale Re: Sukieneczka 20.03.12, 18:39
          Dzięki Dziewczyny za pomoc, mam nadzieję, że mi się uda sukieneczka.
          Fakt, na rosyjskiej stronie całkiem nieźle jest opisana.

Pozdrawiam
          Iwona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka