te_sia 04.02.14, 22:18 Chciałam zrobić obrazek z serwetki szydełkowej ale nie wiem jak ją umocować, czy przykleić do kartki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vichta Re: Obrazek z serwetki 04.02.14, 22:38 Hmmm... Nigdy tego nie robilam, ale gdybym miala, to zrobilabym tak: Mocno usztywnilabym serwetke. Wyschnieta naszylabym bezbarwna nitka na jakas tkanine, ktora stanowilaby tlo dla serwetki. A potem tkanine naciagnelabym na sztywny karton i oprawila w ramke (albo i nie). Chyba nie ryzykowalabym przyszywania na kartke, bo beda widoczne dziury po igle, no i kartka moze sie przerwac w trakcie przyszywania. Chociaz dziury moznaby je "wepchnac" z powrotem uzywajac np. paznokcia. Nie wiem, czy moj tok myslenia jest zrozumialy Jesli chcesz dac serwetke pod szybke, to chyba nie trzeba niczym mocowac, bo szybka bedzie trzymac serwetke na miejscu. Odpowiedz Link
deviol Re: Obrazek z serwetki 06.02.14, 18:26 Właśnie tak, jeśli oprawisz za szybę to wystarczy wykrochmalić i ułożyć odpowiednio. Odpowiedz Link
ewa2233 Re: Obrazek z serwetki 11.02.14, 11:43 Aby przykleić kordonkowe elementy do papieru można użyć kleju kupionego w sklepie papierniczym. Po wyschnięciu staje się bezbarwny. Tak robiłam kartki świąteczne. Wystarczy posmarować klejem kilka punktów. Odpowiedz Link