lera1 28.05.06, 20:28 Znajoma poprosiła mnie żebym spróbowała sie dowiedzieć gdzie można kupić siatkę filet. Myślę że wiecie o co mi chodzi. Są może jakieś sklepy internetowe z tą siateczką? pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
truscaveczka Re: Siatka "filet" ? 29.05.06, 07:34 Ale co z tej siatki? Serwetki? Firanki? Ciuchy? O siatce jako takiej nie słyszałam... Odpowiedz Link
lera1 Re: Siatka "filet" ? 29.05.06, 15:42 Z tego co opowiadała mi znajoma to siatka robiona specjalną maszyną i używa ja się do firan, serwetek, obrusów itp. Poszczególne krateczki wypełnia się tworząc w ten sposób wzór na siatce. Myślę że chodzi o coś takiego jak w linku niżej. show.7ya.ru/private-showphoto.aspx?RubrID=30762&PhotoID=218941&ob=0 Odpowiedz Link
tijgertje Re: Siatka "filet" ? 30.05.06, 00:33 To w linku, ktory podalas to serwetka szydelkowana w calosci. Wzorem siatkowym, zwanym takze filetem W Belgii na targach widzialam cos podobnego, o czym mowisz. Tyle, ze to tez inna technika bylo robione: koronczarki z Brugi robily takie siatki klockami, a potem wypelnialy igla, taki rodzaj haftu. CUDA! Pojecia nie mam, jak ta maszynowa sie nazywa i gdzie to dostac Wiem, ze istnieje rodzaj kanwy, wlasnie taka dziurawa siatka, ale jest ona sztywna, na pewno nie na firanke czy obrus. Sprobuj zapytac na forum o szyciu. Odpowiedz Link
gogi25 Re: Siatka "filet" ? 11.07.06, 11:18 moja sąsiadka sama robi takie siatki a potem tworzy na nich piękne rzeczy. Właśnie zamówiłam u niej firanki do wszystkich okien Odpowiedz Link
gogi25 Re: Siatka "filet" ? 11.07.06, 11:28 Zobacz tu: tomella5.webpark.pl/imagepages-siatki/image3.htm tutaj masz opisane jak się taka siatkę robi Odpowiedz Link