Dodaj do ulubionych

ale się wybawiłam ! :)

27.07.10, 02:50

jak sobie to włączyłam i zobaczyłam,
niezły erzac balubig_grin
Lubię włoskie przeboje,
ale takiej wersji nigdy nie słyszałamsurprised
www.youtube.com/watch?v=v1oX0DHbH7E&feature=related
Obserwuj wątek
    • super222 Re: ale się wybawiłam ! :) 27.07.10, 08:32
      >...niezły erzac balu<

To jest wesele, łatwo poznać.
      CienTEGO WALENTEGO jest ok. (jak na taka okazję).

Ale...Kurcze...bardzo mi się podoba pan tańczący
      z blondynką ubraną na lata 60-te(czarna sukienka
      "wsparta "
      tylko na szyjce, fryzurka w wałeczek), pulchna.
      Ten pan bardzo, bardzo mi sie podoba i gdybyż on
      miał "lżejszą" partnerkę...big_grin. Czuje się, po prostu
      czuje się, że świetnie tańczy i ma poczucie rytmu.
      Przystojniak, zupełnie nie pasuje do całego towarzystwa.
      ---
      https://i44.tinypic.com/10445nb.jpg
      • polnaro Re: ale się wybawiłam ! :) 27.07.10, 09:52
        Eurytkosmile, Ty ciągle w klimacie wesela, fajnie, że wciąż Ci w duszy gra.

Co do filmiku, to raczej jakiś jubileusz w klubie seniorabig_grin, ew. wesele bardzo
        przejrzałej pary.
        Chyba, że cała młodzież "ulotniła się" na inną salę z innym zespołem.
        • super222 Re: ale się wybawiłam ! :) 27.07.10, 10:00
          Gdy już *oderwałam wzrok* od tego pana, co stało się
          dopiero za trzecim razem, rozejrzałam się po sali.
          Tam są takie kolorowe oświetlenia i choinki !!!
          To może być zabawa sylwestrowa w klubie...seniora
          (niech ci będzie).
          ---
          Pan mi się nadal podoba...bez żartów.
          • eurytka Re: ale się wybawiłam ! :) 27.07.10, 10:26
            Ano mi gra weselnie,
            bo w niedziele były imieniny,
            spotkanie rodzinne i młodzi by chcieli jeszcze raz wesele!
            Kurcze ale to niestety pośpiewałyśmy sobie różnych przyśpiewek,
            piosenek, tak trochę z głowy, na weselu nie było czasu i jakieś skrępowane my
            były no i nie wypadało się wygłupiać.big_grin
            Pewnie zeszycik sobie założę, pewne mądre przyśpiewki i kawałki nagram i
            przy następnym spotkaniu posłuchamy, podrygamy...

Ten bal tu w linku jest w Chicago,
            pewnie sylwestrowy, no na pewno karnawałowy.

Teraz się proponuję pobujać na tę samą nutę ale już letnio:
            www.youtube.com/watch?v=y0aHuMiQnc0&feature=related
            Ten zespół nawinął mi się przypadkiem
            jak włoskich piosenek szukałam,
            bo bardzo je lubię.
            • polnaro Re: ale się wybawiłam ! :) 27.07.10, 10:43
              No właśnie, takie są te wesela z klasą i szykiem.
              Mój tata powiedział, po weselu swojego wnuka, że już na żadne takie
              "wykrochmalone" wesele nie pójdzie; dla niego nie ma zabawy bez śpiewania,
              młodzi zaś tego z radością nie przyjmują.
              Można i tak: ślub w Rzymie w gronie kilku najbliższych osób. Też jakoś
              tak było dziwniesad
              • eurytka Re: ale się wybawiłam ! :) 27.07.10, 11:07
                Wesele nie było duże,
                nie było remizy, "kondomów, balonów",
                elegancko na zamku, piękne żywe kwiaty,
                eleganckie wnętrza.
                Młodzi tak sobie chcieli i mieli.
                Orkiestra z saksofonem, śpiewali różne kawałki...

Polnaro, to młodzi wybieraja czy chcą wesele czy nie i jakie.
                Nic na siłę,
                bo nasze starszych gusty bardzo się od ich różnią.
                Jak dobrze, że ja wesele mam z głowy...
                Trochę stresujące jak się jest rodzicem.

No ale odbijam dziś sobie.
                Tu znalazłam link do Jesteśmy na wczasach,
                w trochę innym wydaniu, gra ten sam band,
                zauważcie, że dwa maja saksofony.
                Co trąba, to trąbabig_grin
                www.youtube.com/watch?v=Kh8oTU8r-S0&feature=related
                • eurytka Re: ale się wybawiłam :) 27.07.10, 11:14

Dedykuję Filipowi te piosenkę:
                  www.youtube.com/watch?v=YoUwvfjt3OI&feature=related
                  • eurytka Re: ale się wybawiłam :) 27.07.10, 11:39
                    Jeszcze cos dla super222,
                    no ale ona nie otwiera niebieskich linków,
                    tu jednak Chopin jest w nazwie.
                    Reszte odszuka sama o X leciu chóru Chopina...
                    www.youtube.com/watch?v=LideauhWkjI&feature=related
                    • eurytka Re: ale się wybawiłam, saksofon :) 27.07.10, 13:50
                      Uwielbiam dźwięk saksofonu w orkiestrze,
                      tu on ci jest wyrazisty:
                      www.youtube.com/watch?v=WOaaofiRDGs&NR=1
                      no i jeszcze pojedynek z trąbką:
                      www.youtube.com/watch?v=d-HgM1pSU3w
                      • polnaro Re: ale się wybawiłam, saksofon :) 27.07.10, 14:17
                        No jak coś dla każdego, to i ja proszę o
                        piosenkę francuską, sama wybierasz innym,to i smile mnie też.
                        • eurytka Re: ale się wybawiłam, saksofon :) 27.07.10, 17:46
                          Polnaro,
                          Do tańca czy do słuchania?
                          Z francuskich kawałków na weselu, tańczyłyśmy my kobietki kankana:
                          www.youtube.com/watch?v=pofOxXcXwg0&feature=related
                          z piosenek francuskich?
                          hmm,
                          pewnie to, nieśmiertelne, znane, nigdy mi sie nie znudziła:
                          www.youtube.com/watch?v=Q3Kvu6Kgp88
                          oraz ten pan, bardzo wciągabig_grin
                          www.youtube.com/watch?vshockx0M_dsiUDs
                          Ostatnio rozczuliła mnie ta młoda osóbka:
                          www.youtube.com/watch?v=425bVktE9kQ&feature=related
                          Elle est formidable, c'est trop bon, jak mówią Francuzi,
                          po naszemu dosłownie"za dobre"wink
                          • eurytka Re: ale się wybawiłam, dla polnaro :) 27.07.10, 18:19
                            Aha, gdyby tamtych było za mało,
                            to mi sie jeszcze przypomniało,
                            szpakowaty pan, biesiadnie śpiewa,
                            a te piosenke bym przetłumaczyla i naszym politykom poleciła,
                            tytuł: Si tu pouvais fermer ta guele-Gdybyś mógł zamknąć mordębig_grin
                            www.youtube.com/watch?v=dSiKw5rgM_U&feature=fvw
                            Słucham tez czasem Renaud,
                            to nie marka samochodu,
                            ale mój rocznik ,
                            www.youtube.com/watch?v=2RQHsn2ilfA
                            • polnaro Re: ale się wybawiłam ; eurytko 27.07.10, 21:31
                              Pierwsza przesyłka cudna; dzięki.
                              Biorę hurtem, bo piosenki francuskie kocham prawie wszystkie.
                              • eurytka Re: ale się wybawiłam ; polnaro, bonne nuit:) 27.07.10, 22:47
                                na dobranoc 28 stopni w cieniu bo lejewink
                                www.youtube.com/watch?v=ncjwUxUhvuw
                                • eurytka Re: dla polnaro na bonjour :) 28.07.10, 08:28
                                  Joe Dassin - l'ete indien:
                                  www.youtube.com/watch?v=BzYdG8Mgscg&feature=related
                                  • eurytka Re: dla natli na bonjour :) 28.07.10, 08:41
                                    Nathalie -Becaud
                                    dlatego, że natla, to jakby pół Nathalie,
                                    inne skojarzenia w doborze piosenki mi nie przychodząbig_grin
                                    www.youtube.com/watch?v=asAepCRxpek&feature=related
                                    lub w wykonaniu chóru wielkiej Armiibig_grin
                                    www.youtube.com/watch?v=406FYCu9ZRI&feature=related
                                    No chyba, że woli Natashe St Pierre i anioła pukającego do drzwi:
                                    www.youtube.com/watch?v=9H-RlyimEF4
                                    • eurytka Re: dla sagi'ego na bonjour :) 28.07.10, 09:04
                                      Dwanascie aniołków na tej białej róży
                                      12 aniołków tobie dzisiaj służy...
                                      www.youtube.com/watch?v=QNqRraAZMyU&feature=related
                                      ....Dwanaście aniołków tylko ja jeden,
                                      dwanaście aniołkow jak je przelece,
                                      chyba świętym bedębig_grin
                                      • eurytka Re: dla mnie na bonjour :) 28.07.10, 17:02
                                        Dalej się bawie,
                                        tym razem nowoczesna piosenką francuską,
                                        druga pod wzgledem zarobków po niezdartym Johnny Hallyday'u,
                                        Mylene Farmer.Myślę, że w popularności nawet obecnie go przewyższa.
                                        www.youtube.com/watch?v=WQ7L9XLjBic&feature=channel
                                        • polnaro Re: dla mnie na bonjour :) 28.07.10, 18:40
                                          Dopiero wróciłam i zajrzałam, kliknęłam w Monaco 28....i...
                                          okazało się, że ten utwór porwał z kanapy męża, usiadł jak rażony
                                          piorunem; jakieś wspomnienia?
                                          Oj, narozrabiałaś Eurytko....muszę teraz wyciągnąć co to; kończę więc big_grinbig_grin
                                          • eurytka Re: na bonjour :) 29.07.10, 09:39
                                            Dla mnie jedną z najwcześniejszych francuskich piosenek,
                                            które pamiętam, jest Tombe belle la neige i Salvatore Adamo:

www.youtube.com/watch?v=K-DKXuWuoYM
                                            potem pewnie Mireille Mathieu z Akropolisem adieu big_grin i in.

www.youtube.com/watch?v=zPvKRDnAz5A
                                            • eurytka Re: na bonjour :) 29.07.10, 10:09
                                              Mireille Królową Moskwy, rok 2009!
                                              ona jeszcze śpiewa, i jak wygląda!
                                              Kontynuacja Piaf.
                                              Bravo!!!
                                              www.youtube.com/watch?v=CxWhvSJ_zD4&feature=related
                                            • polnaro Re: na bonjour :) 29.07.10, 11:14
                                              Pada śnieg S. Adamo to także moje piękne wspomnienia z przeszłości, każdy
                                              krótki zimowy dzień potrafi mi osłodzić melancholią.
                                              • eurytka Re: na [ zdrastwój] :) 29.07.10, 14:05
                                                Mireille,[ szto ani zdiełali z taboj w Maskwie!
                                                Mirej pajot po ruski , oczi cziornyje,
                                                a kapella na krasnoj płoszczadkie.
                                                Ja ob etom nikagda nie słyszała.
                                                Hospody pomiłuj!big_grin
                                                Zdies możno uwidiet]big_grin
                                                www.youtube.com/watch?v=FltBGuyV0nI&feature=related
                                                • eurytka Re: na [ zdrastwój] :) 29.07.10, 19:47
                                                  Przed chwilą wróciłam z ogródka,
                                                  przycięłam moja białą pnącą różę i tak biezaszczytnyje szczypy mnie pokłuły, ze krew mi sie leje.
                                                  W takim razie proponuję Biełyje rozybig_grin
                                                  www.youtube.com/watch?v=hO0gKKpQv_U
                                                  • polnaro Re: na [ zdrastwój] :) 29.07.10, 21:26
                                                    Gdybyś była cierpliwa miałabyś czerwone zamiast białych.
                                                  • eurytka Re: mon ami la rose :) 30.07.10, 01:12
                                                    Polnaro,
                                                    właśnie jestem cierpliwa i wnet zakwitnie moja bordowa róża w białe smużki. Po tej nawałnicy większość kwiatów róż opadła,
                                                    narosło trochę wilków,wycięłam też nasiona, bo to osłabia niepotrzebnie rośliny.
                                                    Paluszek jeden mam bardzo bolący, pokłuty.
                                                    Jeśli znasz francuski,
                                                    a myślę, ze tak, to prześledź słowa tej piosenki,
                                                    jakaż mądrość w niej wielka, róża może być przyjaciółką,
                                                    jest do nas podobna.
                                                    Ja z kwiatami również gadam. big_grin
                                                    www.youtube.com/watch?v=ud8zabncJxQ
                                                    No a jak ci mało róż, to jest Ałła Pugaczowa,
                                                    która wytrzasnęła miłośnika róż,
                                                    niech on dla ciebie milion tych kwiatów przyniesiebig_grin

www.youtube.com/watch?v=cE7W8q905Q4&feature=PlayList&p=DDB1B59A61C63500&playnext=1&index=28
                                                  • eurytka Re: mon amie la rose :) 30.07.10, 01:29
                                                    Jest kilka wykonań tej piosenki z nutka arabską, Natasha Atlas
                                                    www.youtube.com/watch?v=QtalcWMDYno&feature=related
                                                    lub bardziej patetyczne:
                                                    www.youtube.com/watch?v=RYfibaTaMc8&feature=related
                                                  • eurytka Re: od natashy do stinga 30.07.10, 01:44

www.youtube.com/watch?v=KeP-bJFg1bQ&feature=related
                                                    Róża zamienia się w róże pustyni.

www.youtube.com/watch?v=lAPZZcYd5cs&feature=related
                                                    Moge powiedzieć, że noca Egipt zaliczyłambig_grin
                                                  • natla Re: od natashy do stinga 30.07.10, 07:43
                                                    Eurytko, zaglądnełam do tego wątku zaraz po jego utworzeniu i
                                                    uciekłam po oglądnięciu jednego hamerykańskiego ubawu Polonii big_grin
                                                    Teraz słucham z przyjemnością innych, normalnych piosenek przez
                                                    Ciebie wklejonych.
                                                    Za Natali i skojarzenie dzięki wink
                                                  • polnaro Re: Jak znalazł 30.07.10, 09:40
                                                    W taką pogodę Twoje propozycje bardzo, bardzo są na miejscu.
                                                    Pobawię się jeszcze ....., dzięki.
                                                  • polnaro Re: Nathalie 30.07.10, 09:44
                                                    "Nathalie" była dedykowana Natli, ale ja sporo jej odgryzłam, cóż, słabą
                                                    mam wolę.
                                                  • eurytka Re: Desireless voyage, voyage 30.07.10, 09:50
                                                    www.youtube.com/watch?v=6PDmZnG8KsM
                                                    Tak sobie latam czasem nad wulkanami i pustyniami...
                                                    jaka stara piosenkasad
                                                    Na Cientego Walentego natknełam się przypadkiem,
                                                    bo mi ochota bezsenną nocą przyszła na piosenkę włoską.
                                                    Czego chcieć od balu w Chicago?
                                                    Ładnie i swojsko ludzie się bawią.
                                                    Nawet Mirelle, wielka artystka,
                                                    w Moskwie po rosyjsku zaśpiewała "oczy cziornyje",
                                                    "Francużanka, maładiec" , krzyknął ktoś.
                                                    Tylko na poważnie wszystko ma być?
                                                    Wreszcie na emeryturze, mam czas na luz,
                                                    oglądam teledyski, robię sobie różne wirtualne podróżebig_grin
                                                  • super222 Re: cienty Walenty 30.07.10, 10:13

Eurytko za cientego Walentego jestem Ci bardzo
                                                    wdzięczna. Przy kawie porannej klikam w ten link
                                                    i uśmiecham się...jak ładnie ludzie się tam
                                                    bawią. A *ten pan* pozostaje w mojej pamięci...
                                                    na długo. Lubię panów z klasą, a ten ją ma...

Od kilku miesięcy usiłuję namówić do klikania
                                                    moją znajomą sąsiadkę. W domu ma komputer i wszelkie
                                                    możliwości,żeby się trochę pobawić. Ze stoickim
                                                    spokojem odpowiada *nie mam do netu żadnej chęci,
                                                    wolę poczytać*. Jak jej pokażę ten wątek, to może
                                                    uwierzy, że my tutaj nie namawiamy do rzeczy kary
                                                    i potępienia godnych.
                                                    Z powodu deszczu, dzisiejszy spacer trzeba będzie
                                                    odwołać, ale przelecę...to znaczy odsłucham wszystkie
                                                    Twoje linki z piosenkami. big_grin big_grin
                                                  • eurytka Re: cienty Walenty 30.07.10, 10:41
                                                    No widzisz super222,
                                                    ciesze się, że ci sie podoba ta kapela i zabawa tam w stanach.
                                                    U nas jakby bale zamarły jakoś, a 35, 40 lat temu w moim bloku była świetlica i emeryci często balowali.... żal mi, że teraz klubu już nie ma tylko przychodnia.
                                                    Jak sie oglada innych tanczących,
                                                    to mozna sie wczuc i pobawic,
                                                    czasem nawet nie ma się człowiek sił kręcić bo kalectwo czy co innego.
                                                    Kiedys na wiejskich zabawach było tak, ze starsze panie siedziały na ławeczkach pod ścianą i choć sobie popatrzyły.
                                                    nie tylko teledyski ogladać,
                                                    Taki erzac, namiastka, potrafi życie uczynić znośnym.
                                                    Niech żyje Tarnovia Band i Cienty Walenty i ma troche tu reklamy:

www.youtube.com/watch?v=YsNBNBfXBg4
                                                    www.youtube.com/watch?v=s0SzbekKtR8
                                                  • eurytka Re: dzieweczko, góralu, koniec balu :) 30.07.10, 10:53
                                                    Koniec balu panno lalu,
                                                    wiecej linków nie pamiętambig_grin
                                                    www.youtube.com/watch?v=bZiLfMWL_oE&feature=related
                                                  • eurytka Re: Florent Pagny - Ma liberté de penser 30.07.10, 10:18
                                                    Podejmuje ten temat liberté- wolność,
                                                    bo często w piosenkach się pojawia.
                                                    Jedni artyści na wesoło, inni bardziej poważnie.
                                                    chciałoby się powiedzieć,
                                                    zabierzcie wszystko tylko duszy mi nie zabierajciebig_grin
                                                    Dla Natli, że doceniła i przeczytała o co mi biega kiss
                                                    Na wesoło tu o wolności jest, można się domyślić,
                                                    że komornik zabiera wszystko ...,
                                                    ale nie zabierze wolności myślenia...tongue_out
                                                    www.youtube.com/watch?v=lJY8fhGTMU0&feature=related
                                                    Często słucham, poprawia mi nastrójuncertain
                                                  • filip505 Re: Florent Pagny - Ma liberté de penser 30.07.10, 21:24
                                                    ...eurytko,dzieki za piosenke,co prawda
                                                    to nie jest moja "ulubiona" muzyka,
                                                    ale dzieki.
                                                  • an.ta Re: Florent Pagny - Ma liberté de penser 30.07.10, 23:40
                                                    Nic nie piszę, bo staram się zdążyc z odsłuchiwaniem. Strasznie
                                                    sympatyczny wątek snujesz eurytko.
                                                  • eurytka Re: wolność/Grechuta/Boys 31.07.10, 01:07
                                                    Filipe nie wiem jaką lubisz muzykę.
                                                    Tu słowa się liczą.Jednak dotarłeś i odczytałeś, ciesze sięwink

An.ta, milo mi, że sie podoba.wink

Skoro podnieśliście wątek z tytułem "liberte de penser"
                                                    to dodam, że piosenka z tego teledysku powstała dlatego,
                                                    ze Pagny nie płacił podatków i miał z tego powodu kłopoty.
                                                    Śpiewa by mu zabrali ...dzieci, żonę, lodówkę, kanapę, mikrofale, szczoteczkę do
                                                    zębów,....życie prywatne
                                                    odda wszystko nawet serce dla nauki,
                                                    ale nie da sobie odebrać wolności myślenia.

Ładna nasza piosenka o wolności, taka do słuchania,
                                                    poetycka, to jest to:
                                                    www.youtube.com/watch?v=7TVubx3fcZA
                                                    Moja młodość, to "grechutki"
                                                    Przy okazji innych można posłuchać.

A do tańczenia to jest to, mimo, że disco polo, to już klasyka.:
                                                    www.youtube.com/watch?v=hGrnScIR56Y
                                                    Jeśli kto ma inne ciekawe propozycje w temacie "freedom, liberty",
                                                    to proszę wkleić.
    • trevistas Re: ale się wybawiłam ! :) 31.07.10, 00:58
      A czy pamietacie te piosenke..?

Patti Pravo

www.youtube.com/watch?v=6J3CCHTic9w
      • eurytka Re: ale się wybawiłam ! :) 31.07.10, 01:51
        trevistas napisał:

> A czy pamietacie te piosenke..?
        >
        > Patti Pravo
        >
        > www.youtube.com/watch?v=6J3CCHTic9w

Tej piosenki, ani piosenkarki nie pamiętam ,
        ale za to pamiętam tę:
        www.youtube.com/watch?v=uhUn1K3XpVA&feature=related
        również o lalce, ale z wosku. Po polsku to była "Woskowa laleczka"
        Rok 1965, byłam wówczas w podstawówce,
        już były festiwale interwizjisurprised!
        Nie pamiętam kto, to po polsku śpiewał,
        ale z głowy mogę fragment zanucić:
        jestem tylko lalką z wosku,
        jedna z wielu lal,
        Mam oczy z wosku i z wosku nos
        i małe serce z wosku mam.
        • eurytka Re: wolność/chciałbym ci powiedziec 31.07.10, 02:18
          Tych dwóch utworów często słucham,
          mówię wam w tajemnicy. Słowo wolność tu jest, a jakżebig_grin
          Stawiają mnie na nogi.
          Dla niektórych, to obciach a ja lubię.
          Łukasz - wersja pierwotna:
          www.youtube.com/watch?v=krvPfaUeqXw
          No i młody narybek tnie jak należybig_grin
          www.youtube.com/watch?v=Y32Yqb_T2b8&feature=related
          Bez tego nie ma weselabig_grin
          • natla Re: wolność/chciałbym ci powiedziec 31.07.10, 05:56
            Eurytko, jesteś niezmordowana......środek nocy, a Ty pląsasz big_grin
            No to ja skoro świt powyginam sie też.
            • natla Re: wolność/chciałbym ci powiedziec 31.07.10, 05:59
              A ten młody narybek chyba uszu nie wymył przed koncertem big_grin big_grin
              • eurytka Re: zespół Takt/chciałbym ci powiedziec/lato 31.07.10, 10:06
                Natlo, wiesz jak to na starość jest,
                w nocy najbardziej boli,
                wstaje chodzę, pozwijam sie z bólu no i włączam sobie decybele by to zabić.
                Oczywiście na słuchawkach, nawet w dzień, bo u mnie nie trawią tego typu muzyki.
                Co chcesz Natlo,
                poczytałam wywiad z Łukashem,
                to bardzo zdolny, młody człowiek, pisze teksty i muzyke i ma zespół,
                daje mnóstwo koncertów.
                No a że to disco polo?
                Jednak nogi pląsają.

Ci młodzi,z kapeli "takt' poczytaj komenty,
                dobrze ich ocenili.
                Saksofonista ma jakieś 14 lat
                inni niewiele starsi.
                Uczą się w szkołach muzycznych.
                Trochę im jeszcze nie wychodzi,
                ale ja doceniam,
                bo mają żyłkę i drętwi nie sąbig_grin

www.youtube.com/watch?v=Y32Yqb_T2b8&feature=related
                Tu coś na "lato" -"lato" w ich wykonaniu.
                www.youtube.com/watch?v=7uOovgXDsLk&feature=related
                Nagranie jest słabe i amatorskie.
                No ale staruszki w moim wieku ładnie podrygują.
                Nie każdy by od razu do tańca z gwiazdami gnałbig_grin
                • eurytka Re:Gigliola Cinquetti - Non ho l'età /nie wolno mi 31.07.10, 10:32

Przypomniała mi sie ta piosenka.
                  rok 1964,
                  miałam wówczas 12 latsurprised
                  www.youtube.com/watch?v=PtbW7zYmYfM
                  Anna German to śpiewała również:
                  www.youtube.com/watch?v=4ZgGudRa-oc
                  Jednak najlepiej , gdy śpiewa to młoda osóbka:
                  www.youtube.com/watch?v=6EQKAFuwTxc
                  No bo tym starszym już wszystko wolno
                  i śpiewając to, są niewiarygodne.
                  • trevistas Re:Gigliola Cinquetti - Non ho l'età /nie wo 01.08.10, 00:30
                    eurytka napisała:

>
                    > Przypomniała mi sie ta piosenka.
                    > rok 1964,
                    > miałam wówczas 12 latsurprised
                    > www.youtube.com/watch?v=PtbW7zYmYfM

w pelni zgodasmile) to byl duzy hit!!

> Anna German to śpiewała również:
                    > www.youtube.com/watch?v=4ZgGudRa-oc
                    > Jednak najlepiej , gdy śpiewa to młoda osóbka:
                    > www.youtube.com/watch?v=6EQKAFuwTxc
                    > No bo tym starszym już wszystko wolno
                    > i śpiewając to, są niewiarygodne.
                  • trevistas Dalida 01.08.10, 00:50
                    A moze Dalida:

www.youtube.com/watch?v=Jemcu4hnNhA
                    • eurytka Re: Dalida 01.08.10, 01:55
                      Jakoś nie pamiętam treści jej piosenek,
                      poza paroles, paroles- wszystko słowa, słowa...
                      www.youtube.com/watch?v=xdRElky_9-I
                      Ogladałam film biograficzny o niej, życiu, karierze.
                      Mimo, że tak piekna i głos fascynujacy,podobny do Anny German
                      nie byla szczęśliwa.
                      Popełniła samobójstwo,
                      zażywając dużą dawke tableteksad
                      Jeszcze nie wyczerpał się temat "Wolność",
                      którego sie tu póki co trzymam.
                      No ale można podciagnąć pod to,
                      jej świadomą śmierć,
                      choć w sumie nie wiadomo,
                      czy świadomą,
                      gdyż odebrała sobie życie-wybrała wolność?
                      pod wpływem strasznej depresji.sad
                      • eurytka Re: wolność po ukraińsku/razom nas Bahato/bale 01.08.10, 02:19

nie tak dawno śpiewalismy razem z nimi:
                        www.youtube.com/watch?v=XVWpkBqmSQg&feature=related
                        A jak się bawią Ukraińcy?
                        Na pewno nie widzieliściesurprised Nie spadnijcie z wrażeniasuspicious
                        www.youtube.com/user/ZirkaTV?v=4fa9AdJMR88&feature=pyv&ad=6178208581&kw=hopak&gclid=CPeYv-H8lqMCFQ0gZwodLCkTsQ
                        • eurytka Re: pidmanula pidvela/trzy wersje 02.08.10, 10:42
                          Trzeba się czymś rozruszać,
                          na ludowosuspicious jakie wąsiskabig_grin
                          www.youtube.com/watch?v=9kVS2CLlEo8&feature=related
                          disco polosuspicious jakie figurkibig_grin
                          www.youtube.com/watch?v=YFCy1PlZ4Mw
                          kapelasuspicious jakaż saksofonistkabig_grin
                          www.youtube.com/watch?v=dOzTuwEbODs&feature=related
                          • polnaro Re: pidmanula pidvela/trzy wersje 02.08.10, 11:03
                            Właśnie rozpoczęły się u nas Dni Kultury Beskidzkiej, dwa pierwsze zespoły
                            z ostatniego Twojego wpisu zrobiłyby tu furorę - szczególnie te trzy piękności z
                            ich nogamibig_grinbig_grin
                            • eurytka Re: Biały Krzyż /Bronić krzyża 03.08.10, 10:35
                              Dziś zabawy nie będzie.
                              Sprawa jest poważna, bardzo.
                              Wielu sie zastanawia czy "Biały krzyż" nie lepszy na hymn Polski.
                              To nie jest wcale takie głupie.
                              www.youtube.com/watch?v=Kas9lMZA2m4&feature=related
                              Są i tacy i jest ich dużo, co będą bronić krzyża do utraty tchu.
                              Wystarczy posłuchać pieśni Leszka Czajkowskiego,
                              nie tylko tej.
                              www.youtube.com/watch?v=z6XEDV_ENVc
                              i Jana Pietrzaka:
                              www.youtube.com/watch?v=X0qb7zpueo8&feature=watch_response
                              No i już wiemy o co chodzi.
                              • eurytka Re: "Nasza wolność" wg Leszka Czajkowskiego 04.08.10, 09:30
                                www.youtube.com/watch?v=qwY_l0sSmqY&feature=related
                                O dobrodziejstwach UE
                                www.youtube.com/watch?v=-OVJErty3FE&feature=related
                                Rock tożsamościowy, mało o nim wiedziałam.
                                no nieźle śpiewa, wpada w ucho, teksty cięte, odważne,
                                bard Solidarność Walczącej.

No ale co ja o nim mogę pisać,lepiej samemu poczytać
                                i posłuchać, niekoniecznie z You Tube ale w oryginale lub mp3
                                tu stronki o nim:
                                www.rock-tozsamosciowy.pl/zespol/czajkowski/dyskografia.html
                                www.sw.org.pl/czajkowski.html
                                Na dziś tęskno za Piłsudskim,
                                przydałby się ktoś silny....
                                O nim również jest ballada "Tęsknota"

www.youtube.com/watch?v=RSaALSO8PuM&feature=related
                                • eurytka Re: Nie wstydź sie być Polakiem 04.08.10, 10:26
                                  Posłuchaj sobie tekstów Twierdzy, Andrzeja Kołakowskiego,
                                  Dawida Hallmana i in, jeśli sie wstydzisz.

Trochę historii i patriotyzmu na dziś,
                                  koniecznie tu potrzebne.

www.rock-tozsamosciowy.pl/zespol/twierdza/posluchaj.html
                                  www.rock-tozsamosciowy.pl/zespol/kolakowski/posluchaj.html
                                  www.rock-tozsamosciowy.pl/zespol/hallmann/posluchaj.html
                                  • eurytka Re: Twierdza - Nasza Tożsamość. [Pełna wersja] 04.08.10, 18:37
                                    Jednak You Tube jest niezawodna,
                                    jeszcze i co zerknąć można.
                                    www.youtube.com/watch?v=GCu0YgL7yh0
                                    Twierdza - Świadectwo
                                    www.youtube.com/watch?v=trnw2pSSHrs&feature=related
                                    • eurytka Re: Wolność/ Tożsamość/Świadectwo/ piękny teledysk 04.08.10, 19:42
                                      Teledysk z napisami o wolności znalazłam,
                                      tematem tu ostatnio drążonym,
                                      dlatego wklejam:
                                      Twierdza-nasza tożsamość, świadectwo
                                      www.youtube.com/watch?v=_KV4ULamvHM&feature=related
                                      Na dziś starczy.
                                      • eurytka Re: Izaiash - Serce proroka 05.08.10, 02:24
                                        www.youtube.com/watch?v=8crchGE6N58
                                        SERCE PROROKA

Stłumiony głos w końcu wypowie słowo prawdy - otworzą się usta
                                        Prawda choćby zdeptana zawsze pozostanie prawdą
                                        Żadna przemoc, chamstwo, kłamstwo nie uczynią z niej ofiary
                                        Kto po przemoc sięga, ten jest ofiarą
                                        Jak fale morza wdzierają się na ląd
                                        Jak wicher łamie drzewa, jak wulkan znaki życia daje
                                        Tak stłumione usta w końcu wybuchną
                                        Popłyną słowa, które staną się działaniem

Surowość i łagodność są ostrzem przeciwko przeciwnościom

„Jest powiedziane macie prawo do wolności:
                                        Wolności słowa, wolności od ubóstwa i od strachu
                                        Mało mówi się jednak jak tę wolność chronić
                                        Pragnienie lepszego świata zastąpiono wątpliwą kulturą” (przeczytane…wink
                                        Kto dziś broni wartości?
                                        Czy ci, których ręce świat zagarniają
                                        Czy ci, którzy rządzącą, którzy kradną
                                        Którzy mają służyć, lecz tylko sobie służą
                                        Albo ci, którym gdy staniesz na drodze – zabiją
                                        Chociaż zabiją, wciąż nowi głos podnoszą:
                                        Walka trwa, polem walki jest kultura

Powiedziano: "Nie chcemy żadnych modlitw w szkołach"
                                        Odpowiedziano: "Zgoda"
                                        Powiedziano: "Nie czytajmy biblii w szkołach"
                                        (a przecież Biblia mówi: Nie zabijaj, nie kradnij. Mówi: kochaj)
                                        Powiedziano: "Odrzućmy symbole religijne w imię tolerancji i wolności"
                                        Powiedziano: "Nie mówmy nic o chrześcijaństwie w naszej konstytucji"
                                        Powiedziano: "Skróćmy życie chorym, cierpiącym, ludziom starym"
                                        W imię wartości humanitarnych mówią "Zgoda"

To jest dramat: - Ludzie odrzucają Boga
                                        Nie przyjmujemy tego, co mówi Biblia
                                        Nie interesuje nas szczęście globalne
                                        „wierzymy” w Boga, a idziemy za diabłem
                                        Mówimy o wielu rzeczach, lecz o Bogu mówić nie chcemy
                                        Mówimy „znamy Go”, lecz w Niego nie wierzymy
                                        Wojna trwa, polem walki jest kultura

Dłuższa wersja
                                        www.youtube.com/watch?v=ZrB6eovap6k
                                        • eurytka Re: Izaiash- Armagedon/stronka zespołu 05.08.10, 02:47

Armagedon
                                          www.youtube.com/watch?v=qCcnbc0VHbo&feature=related
                                          Strona zespołu, teksty
                                          www.lifesong.pl/izaiash/?Wierno%B6%E6
                                          • eurytka Re: Nie zdejmę Krzyża z mojej ściany 05.08.10, 02:52
                                            www.youtube.com/watch?v=e6oWG2s-rrM
                                            • eurytka Re: OJCZYZNO - Adam Szewczyk.wmv 05.08.10, 15:12
                                              Ludzie myślą, pieśni piszą, spiewaja.
                                              Jest co posłuchać.

www.youtube.com/watch?v=PXEfMs9CrHg
                                              • eurytka Re: OJCZYZNA - KS. STEFAN CEBEREK - TV TRWAM 05.08.10, 15:20
                                                Albo taka głęboka refleksja.
                                                zaraz mnie pewnie zbanują,
                                                bo to ksiądz śpiewa,
                                                ale jaki głos!
                                                i z tv Trwam to jestsmile
                                                www.youtube.com/watch?v=4DXt7aIyyIM&feature=related
                                                • eurytka Re: Marek Grechuta - "Ojczyzna" (Teledysk) 05.08.10, 15:22
                                                  Grechuty posłuchajmy zatem,
                                                  on obojętny ideologicznie jest:
                                                  www.youtube.com/watch?v=u2t9P3yysdA&feature=related
                                                  • eurytka Re: KSU Kto cię obroni Polsko... 05.08.10, 18:49
                                                    Kto nie lubi punkrock'a , niech nie klika w pierwszy link na dole.

KSU
                                                    Kto Cię obroni Polsko
                                                    Wyssali z wielu życie
                                                    Zabrali godnoŚć nam
                                                    Stworzyli kraj żebraków
                                                    Twierdząc, że wszystko gra
                                                    Z uŚmiechem na ekranie
                                                    Szyderców leci show
                                                    Lwie paszcze otwierają
                                                    Pożerać ciągle chcą

Nikt Cię nie broni Polsko
                                                    Gdy wokół głodne psy
                                                    Upokorzony naród
                                                    Cierpienie, nędza, łzy

Gdy mordy swe utuczą
                                                    Kolejni pchają się
                                                    W koryta ryje włożą
                                                    I zaczną doić Cię
                                                    Lecz karmy wnet zabraknie
                                                    I w stołki wbiją kły
                                                    A role się odwrócą
                                                    I kopa damy im Wyssali z wielu życie Zabrali godnoŚć nam Stworzyli kraj żebraków Twierdząc, że wszystko gra Z uŚmiechem na ekranie Szyderców leci show Lwie paszcze otwierają Pożerać ciągle chcą Nikt Cię nie broni Polsko Gdy wokół głodne psy Upokorzony naród Cierpienie, nędza, łzy Gdy mordy swe utuczą Kolejni pchają się W koryta ryje włożą I zaczną doić Cię Lecz karmy wnet zabraknie I w stołki wbiją kły A role się odwrócą I kopa damy im

www.youtube.com/watch?v=SBzGJW9k2ho&feature=related
                                                    Jeszcze coś na odstresowanie
                                                    KSU "Za mgłą"
                                                    www.youtube.com/watch?v=n6X-95QmkTc&feature=related
                                                  • eurytka Re: KSU - Ostatnia Pieśń O Wolności /i in. 05.08.10, 19:29
                                                    Ostatnia pieśń o wolności
                                                    Czy pamiętasz te ręce wzniesione
                                                    Czy pamiętasz zwyciestwa smak
                                                    Ciągle słyszysz pieśń o wolności
                                                    Ciągle widzisz na murze jej znak

Jeszcze słyszysz ten tłum na ulicach
                                                    Jeszcze widzisz ich radość i gniew
                                                    I nadzieje co nie umarła
                                                    I na czarnym asfalcie krew

Ref:
                                                    Nad korytem dziś wielki tłok
                                                    Bez pardonu i bez sumienia
                                                    O koryto gryzą się świnie
                                                    Zabijając twoje marzenia

Jeszcze tylko żal ściska gardło
                                                    Jeszcze ciągle zaciska się pięść
                                                    Jeszcze myślisz że nie umarła
                                                    O wolności ostatnia pieśń

Jeszcze chciałbyś rzucić kamieniem
                                                    Jeszcze czujesz w powietrzu gaz
                                                    Jutro umrze twoje marzenie
                                                    Jutro umrze ostatni raz
                                                    Ref...

Czy pamiętasz te ręce wzniesione
                                                    Czy pamiętasz zwyciestwa smak
                                                    Ciągle słyszysz pieśń o wolności
                                                    Ciągle widzisz na murze jej znak

Jeszcze słyszysz ten tłum na ulicach
                                                    Jeszcze widzisz ich radość i gniew
                                                    I nadzieje co nie umarła
                                                    I na czarnym asfalcie krew
                                                    Ref... Czy pamiętasz te ręce wzniesione Czy pamiętasz zwyciestwa smak Ciągle słyszysz pieśń o wolności Ciągle widzisz na murze jej znak Jeszcze słyszysz ten tłum na ulicach Jeszcze widzisz ich radość i gniew I nadzieje co nie umarła I na czarnym asfalcie krew Ref: Nad korytem dziś wielki tłok Bez pardonu i bez sumienia O koryto gryzą się świnie Zabijając twoje marzenia Jeszcze tylko żal ściska gardło Jeszcze ciągle zaciska się pięść Jeszcze myślisz że nie umarła O wolności ostatnia pieśń Jeszcze chciałbyś rzucić kamieniem Jeszcze czujesz w powietrzu gaz Jutro umrze twoje marzenie Jutro umrze ostatni raz Ref... Czy pamiętasz te ręce wzniesione Czy pamiętasz zwyciestwa smak Ciągle słyszysz pieśń o wolności Ciągle widzisz na murze jej znak Jeszcze słyszysz ten tłum na ulicach Jeszcze widzisz ich radość i gniew I nadzieje co nie umarła I na czarnym asfalcie krew Ref...
                                                    "Ostatnia pieśń o wolności"
                                                    www.youtube.com/watch?v=8QUjciZtpeE&feature=related
                                                    "Pod prąd"
                                                    www.youtube.com/watch?v=8RmLwTgdMeQ&feature=related
                                                    "Po drugiej stronie drzwi"
                                                    www.youtube.com/watch?v=kX_KMtXwVKI
                                                  • eurytka Re: KSU - Nasze słowa 06.08.10, 08:48
                                                    Bardzo lubie konkretne, normalne słowa,
                                                    takie jak ma KSU.
                                                    Ostatnio do furii, doprowadza mnie gadka pewnych osób,
                                                    jaki prezydent , taki zamach,
                                                    jaka komisja, taki raport

No zobaczymy jak to dalej pójdzie.
                                                    Jak do tej pory, mieli przyjemność by wat mi podwyższyć,
                                                    kaszaloty wstrętne, nienażarte
                                                    ...
                                                    "wolność bez pieniędzy, to niewola w nędzy"
                                                    Męczą mnie już gadki szmatki i owijanie g. w bawełnę.
                                                    KSU
                                                    Nasze słowa
                                                    Nasze słowa znaczą to, co znaczą
                                                    krzyk to krzyk, a jeden to jeden
                                                    metafory zostawiamy tłumaczom
                                                    co z jednego słowa zrobią siedem
                                                    socjologów spuszczamy do szamba
                                                    psychologów spłukujemy wodą
                                                    analizy zostawiamy policji
                                                    a dziennikarze niech się modlą

ref.
                                                    Nasze słowa to tylko tyle
                                                    ile w duszy jest bólu i radości
                                                    nienawiść mamy dla wrogów
                                                    a dla swoich iluzje wolności

Nie dopatruj się tego, czego nie ma
                                                    kiedy stres zamieniasz na chaos
                                                    jeśli pęka butelka po winie
                                                    to oznacza, że wina było mało
                                                    drugie dno to twoja obsesja
                                                    chcesz, by inni za ciebie myśleli
                                                    własnej prawdy poszukaj w sobie
                                                    obcą drogą nigdy nie idź

ref.
                                                    Nasze słowa to tylko tyle
                                                    ile w duszy jest bólu i radości
                                                    nienawiść mamy dla wrogów
                                                    a dla swoich iluzje wolności
                                                    KSU - Nasze słowa
                                                    www.youtube.com/watch?v=IwFRF1TMLDs&feature=related
                                                    Ksu - Moja nienawiść Moja depresja
                                                    www.youtube.com/watch?v=yKQSaiJ23oI&feature=related
                                                  • eurytka Re: Wilki "Wolność jak marzenia" 06.08.10, 09:22

Cos wesołego, odmładzajacego, na dobry dzień:
                                                    www.youtube.com/watch?v=kIh7Zkj5DfY
                                                  • eurytka Re: Grzegorz Ciechowski/Nie pytaj o Polske 08.08.10, 07:52

www.youtube.com/watch?v=LL2aTT-dwZA&feature=related

Grzegorz Ciechowski,ObywatelG.C.,wielki artysta już dawno nie żyje.
                                                    Takie cóś tez nakreciłsmile

www.youtube.com/watch?v=t7_4gcjwbhk
                                                  • eurytka Re: Jan Pietrzak o Polsce 08.08.10, 07:59
                                                    Co się dzieje z Janem Pietrzakiem,
                                                    czy tez z Polską?
                                                    Najpierw było to, wszyscy znamy:
                                                    www.youtube.com/watch?v=jbLjFX2TpSU&feature=related
                                                    a obecnie śpiewa tak:
                                                    www.youtube.com/watch?v=kWhQIfp9iwM&feature=related
                                                  • eurytka Re: Liroy Sleboda (sen o wolnosci) 09.08.10, 13:15

Nie lubię rap'u,
                                                    ale na dziś to jedyny kawałek.
                                                    Co wrażliwsze osoby, nie klikajcie w ten link
                                                    i unikajcie Liroy'a sad
                                                    www.youtube.com/watch?v=J4rR_xtqQMk
                                                  • eurytka Re: Monstrum - Wolności smak/metal 09.08.10, 23:02

Metalu czasem słucham,
                                                    jak targają mną mocne emocje.
                                                    Na dziś może być:
                                                    www.youtube.com/watch?v=W7UQQjBcF18&feature=related
                                                  • eurytka Re: Jan Paweł II o Krzyżu 09.08.10, 23:03

www.zrodlo.krakow.pl/Archiwum/2005/16_nr_specjalny_jp2/14_2.html
                                                  • eurytka Re: Monstrum - Krzyż /metal 09.08.10, 23:12

www.youtube.com/watch?v=IUUJwmpdxh4&feature=related
                                                    Polski Iron Maiden?
                • polnaro Re: Taaaa 31.07.10, 10:50
                  Czy to jest prawdziwa miłość?
                  smilesmilesmile
                  Osóbka śliczna i chyba umie śpiewać.
      • polnaro Re: ale się wybawiłam ! :) 31.07.10, 10:54
        Trevistas, pamiętam, bo ktoś ją b. lubił i za często słuchałsmile
        • eurytka Re: al bano & romina power-liberta 91 31.07.10, 11:06
          Kocham włoskie piosenki, bardzo.
          w temacie jest to,
          liberta, Al Bano dedykował dla Sarajewa.

www.youtube.com/watch?v=fiHVM_hi_DY
          Ktoś powiedział, że Włosi to "fare la guerra i fare amore",
          Temperament to mają i ten język,prosty i dźwieczny,
          cudowny do śpiewu.
          Ta para, ich piosenki,
          wygląd, no brak słów.
          O "felicita" nie wspomnę.
          Tu tłumaczenie można znaleźć:
          www.tekstowo.pl/piosenka,al_bano___romina_power,liberta.html
          • polnaro Re: Po włosku? 31.07.10, 11:48
            Kochasz włoskie?
            Dawaj Zucchero big_grin, może te troszkę starsze.
          • polnaro Re: Po włosku? 31.07.10, 11:49
            Kochasz włoskie?
            Dawajsmile Zucchero big_grin, może te troszkę starsze.
          • eurytka Re: wolność/svoboda- po rosyjsku 31.07.10, 11:59
            A zddies kto ostanietsja?
            No, szto? mienty!big_grin

www.youtube.com/watch?v=V8mCgjbBPMk
            Ten teledysk lubię i czasem słucham.

Tu słowa rosyjskie,
            ale tłumaczenia nie ma.
            Kto zna język może się pobawić.
            www.tekstowo.pl/piosenka,leningrad,svoboda__russian_.html
            Tu w Polsce zespół był w ub roku. Śpiewa Shnur, straszny zabijaka.
            Nagranie amatorskie i niewyraźne.
            www.youtube.com/watch?v=5GQEBvQF6SM&feature=related
            • eurytka Re: svoboda/Губошлеп 31.07.10, 12:21
              Tu wersja czysta, bez trzasków "svobody" Shnura,
              artysty wielkiego talentu.
              www.youtube.com/watch?v=Lx4lQxeaCh0&feature=related
              Охуенная песня!!! napisał ktośbig_grin

Na koniec dziś,
              świetny teledysk, vodka, Shnure,"Губошлеп"

www.youtube.com/watch?v=Wz_dcyVJm_M&feature=related
              big_grinbig_grinbig_grin
    • trevistas @ eurytka 10.08.10, 00:57
      Zapomniana wloska piosenka, w swietnym wykonaniu:

www.youtube.com/watch?v=sQXWaiENNKw&feature=fvst
      • eurytka Re: @ trevistas/To były piekne dni 10.08.10, 01:49
        No dobre,bo symfoniczne
        pamietam, besa me mucio,
        choć juz całowanie namietne dawno mi przeszłosad
        ja jednak zadowolę się wówczas,
        jak mi dasz wykonanie metalowewink
        Takie choćby jak tego przeboju,
        "To były piekne dni"
        MonstruM - To były piękne dni (cover-live) marna jakość nagraniasad
        www.youtube.com/watch?v=Uuc4mBH0gcE&feature=related
        spiewanego w wielu jezykach i przez wielu wykonawcow,

u nas Halinę Kunicką,
        www.youtube.com/watch?v=MlVj_ssNbvI

po rosyjsku
        Нани Брегвадзе Дорогой длинною
        www.youtube.com/watch?v=eQyk5nx1d64
        po angielsku
        THOSE WERE THE DAYS MARY HOPKIN
        www.youtube.com/watch?v=2KODZtjOIPg
        po włosku
        Dalida - Quelli eran giorni
        www.youtube.com/watch?v=eaxH1Q2lps0
        po francusku
        www.youtube.com/watch?v=Hhn7Cn1ocNw
        Zadziwiajace, ze w każdym jezyku, tytuł jest innybig_grinbig_grinbig_grin
        • eurytka Re: Besame Mucho - Tosco Metal (Live) 10.08.10, 02:08

Mam, znalazłam, ale to parodia jestbig_grinbig_grinbig_grin

www.youtube.com/watch?v=7I9e0bJ6qgg
          Prawie wszyscy to śpiewali,
          Beatlesi
          www.youtube.com/watch?v=dg48JepkiRo&feature=relatedPresley
          www.youtube.com/watch?v=4CJ_ZfFaIxE&feature=related
          Cesaria Evora na bosaka
          (może jakby ja kto mocno pocalował,
          to może z zaby by sie w księzniczke przemieniła?big_grin)
          www.youtube.com/watch?v=Esdl_3kKSBk
          • eurytka Re: Daroga dlinnaja/Those were the days 10.08.10, 10:14
            Prawzór był rosyjski do tej piosenki, warto o tym wiedzieć.

www.youtube.com/watch?v=HO1UKbyPRHs&feature=related
            O tym zapomniałam, połączenie rosyjskieo i angielskiego

Red Russian Army Choir & Leningrad Cowboys

www.youtube.com/watch?v=cm0iQz24Aac
        • trevistas Re: @ eurytka 11.08.10, 00:54
          ''Wlosy...''

www.youtube.com/watch?v=EhbxI5eVnM4
          • eurytka Re:The Beatles - Obladi Oblada 11.08.10, 08:53
            trevistas ''Wlosy...''
            wywołały we mnie wspomnienia z lat powiedzmy późnych sześdziesiatych, kiedy to słuchało się Beatlesów,Czerwonych Gitar,
            Niemena i in...
            kiedy chłopcy u nas nosili długie włosy i dzwony i nazywano ich bitelsami
            Mój brat sobie sam szył takie dzwony,
            gdyż kupic je było trudno i nie miało sie pieniędzy.
            Dziewczyny nosiły sie jak hippiski, modne były bananowe spódnice,
            Przeboje Beatlesów były dostępne na plastikowych płytach pocztówkowychsmile
            Prawdziwe wyzwolenie umysłu, miłość, kwiaty, wolność.
            Jakże życie było piękne.
            Nie byłam fanką Beatlesów,nie szalałam jak inne dziewczyny...
            ale mój kuzyn...
            ucho przy radio Luksemburg i zbieranie wszystkiego z prasy co było o tym zespole...
            w stanach były modne musicale
            Wietnam ...(
            Bawiliśmy sie przy tym świetnie:
            The Beatles - Obladi Oblada
            www.youtube.com/watch?v=pJhcGepfG04&feature=related
            • came_lia Re:The Beatles - Obladi Oblada 11.08.10, 09:29
              Ja nosiłam spodnie w kwiaty,bananowe spódnice i zbierałam pocztówki z nagraniami Beatlesów
              Były dni piękne ale z perspektywy czasu moge powiedzieć że była to dziecinada. Teraz bardziej sobie cenie moją wolność niezależność i dojrzałość.
              Tak samo lubie muzykę ,modę , itp.Szkoda tylko ,że muszę chodzić do pracy....smile
              Eurytko powinnaś mieć swój własny wątek do tych zbiorów pozdrawiam.
              • eurytka Re:TOP 10 - the biggest Beatles love songs 11.08.10, 09:39
                Nie zbierałam pocztówek,
                adapter "Bambino" mieli bracia.
                Przeboje Beatlesów są ponadczasowe.
                Pamietam kroki do obladi, obladabig_grin
                podobnie tańczyło sie inne kawałkibig_grin

www.youtube.com/watch?v=sD3BeUQepBM&feature=related
                • eurytka Re: Best 10 Beatles Songs 11.08.10, 09:51
                  Dzis sie odmlodzilam o 40 latbig_grin
                  Proponuje posłuchac i równiez sie odmlodzićkiss

www.youtube.com/watch?v=9l3Y4iBwQLo&feature=relatedi
                  www.youtube.com/watch?v=nhZjEgdUCpM&feature=related
                  • eurytka Re: ależ to był big-beat 11.08.10, 09:59
                    www.youtube.com/watch?v=NYl5RyLOQQk&feature=related
                    • eurytka Re: Mój ulubiony :The Beatles - Across The Univers 11.08.10, 10:23
                      www.youtube.com/watch?v=YCKANiM9tUM
                      Mój ulubiony kawałek na dzis,
                      moge słuchać, siedzac w fotelu,
                      bujanego niestety nie mam:
                      (www.tekstowo.pl/piosenka,the_beatles,across_the_universe.html
                      Słowa wypływają jak niekończący się deszcz do papierowej filiżanki.
                      Ślizgają się, kiedy odchodzą, oddalają się we wszechświat.
                      Kałuże smutku, fale radości dryfują, przez mój otwarty umysł.
                      Opętując i pieszcząc mnie.

Jai, Guru, Deva, Om(*)
                      Nic nie zmieni mojego świata

Obrazy rozbitego światła, które tańczą przede mną, jak miliony oczu. Oni
                      nawiedzają mnie z drugiej strony wszechświata.
                      Myśli włóczące się, jak niespokojny wiatr, wewnątrz skrzynki na listy. Oni
                      upadają ślepo, jak oni wybierają drogę po drugiej stronie wszechświata.

Jai, Guru, Deva, Om(*)

Dźwięki śmiechu, cienie ziemi dzwonią
                      Przez moje otwarte uszy. Pobudzając mnie i zapraszając.
                      Bezgraniczna, nieśmiertelna miłość, która świeci wokół mnie, jak miliony
                      słońc. Woła mnie z drugiej strony wszechświatu.

Jai, Guru, Deva, Om(*)

(*) słowa; Jai Guru Deva Om oznaczają Życie wieczne Nauczyciel Istota
                      boska Wibracje wrzechświata
                      • eurytka Re: Beatlmania 12.08.10, 10:53
                        Beatlmania

Na koncertach The Beatles zaczyna dochodzić do scen zbiorowej histerii. Zjawisko to nazwano Beatlemanią.
                        www.youtube.com/watch?v=KBtQ0cA0d6s&feature=related
                        u nas po kilu latach spiewała o tym Irena Jarocka:
                        www.youtube.com/watch?v=goZ0fDGDgUU
                        • eurytka Re: Beatlmania opanowała cały swiat 1965/66... 12.08.10, 23:28
                          USA
                          www.youtube.com/watch?v=h6TIEkB4_F8&feature=related
                          i inne kraje(jakie wówczas już mieli stadiony!!surprised 1965/66!
                          www.youtube.com/watch?v=a3j6S8N8bTE&feature=related
                          nawet Japonię
                          www.youtube.com/watch?v=fz83yueg_k0
                          Dziewczynki mdlały.Ja jeszcze nie, miałam wówczas 13 lat...
                          • eurytka Re: Lennon, lennonki, polski Lennon 12.08.10, 23:46
                            7 lat po tragicznej śmierci Johna Lennona,
                            powstał u nas zespół "Chłopcy z Placu broni",
                            a jego solista i założyciel,
                            Bogdan Łyszkiewicz
                            wzorował sie na Johnie Lennonie,
                            nawet wygląd miał podobny, nosił charakterystyczne okularki.
                            Zginał tragicznie w wypadku samochodowym w 2000r.
                            Na pewno wszyscy znają, "Kocham wolność":
                            www.youtube.com/watch?v=iHL_xG_0ZDU&feature=related
                            "O, Ela":
                            www.youtube.com/watch?v=snvZir9rr3o&feature=related
                            www.youtube.com/watch?v=rcbwe5syjys&feature=PlayList&p=78FB95035262886A&playnext=1&index=32
                            • eurytka Re: Polscy Beatlesi z Polkowic 13.08.10, 01:33
                              www.thepostman.pl/
                              są niesamowicismile
                              wystarczy wejść , zobaczyć i posłuchać...
                              • eurytka Re: Fascynacja Johnem Lennonem 14.08.10, 08:00
                                Rok po jego tragicznej smierci,
                                Miroslaw Breguła i Henryk Czich,
                                założyli zespół Universe
                                nazwa od piosenki Beatlesów, "Across the Universe"
                                W 1983 roku wystapili w Opolu z piekną piosenką Mr Lennon:
                                www.youtube.com/watch?v=sLK2ONm4Uh8&feature=related
                                • eurytka Re: Universe 14.08.10, 08:09
                                  Ma stronę oficjalną:
                                  strona.universe.nazwa.pl/
                                  i nieoficjalną:
                                  free.of.pl/u/universe/
                                  Zachęcam do wejścia i przypomnienia sobie ich przebojów.

Kiedy mamy sens życia, to wszystko jest proste:
                                  www.youtube.com/watch?v=8LCBgyWqUc4
                                  • eurytka Re: Universe/ostani koncert Mirka.. 14.08.10, 08:20
                                    Często się zastanawiam dlaczego taki młody człowiek odebrał sobie życie?
                                    Mirosław Breguła miał 43 lata...
                                    Czasami życie przerasta człowieka?sad
                                    Ostatni koncert:
                                    www.youtube.com/watch?v=3IZrBV_7Hz4&feature=related
                                    Ostatni wywiad:
                                    katowice.gazeta.pl/katowice/1,35055,4660768.html
                                    Na szczęście, zespół trwa dalej, śpiewa, daje koncerty.
                                    www.youtube.com/watch?v=PkXj4j48nhE
                                    www.youtube.com/watch?v=h1yvhkzGz-Y&feature=related
                                    • eurytka Re: ba, bal, balla/ F. Napoli - Balla Balla 87' 14.08.10, 08:33
                                      Zaczęłam ten wątek od zabawy,
                                      balowaniem zakończę, bo coś smutno się zrobiło:
                                      www.youtube.com/watch?v=sl2At5A9SJ4

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka