wrzosowapolana 17.12.11, 17:30 niż mój mop I mam dość tego sprzątania! Boli mnie...wszystko, jestem głodna, bo nie mam kiedy gotować i w ogóle...Czy nie można wymyślić czegoś, żeby się nie brudziło? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sagittarius954 Re: Wyglądam gorzej 17.12.11, 18:05 Do sprzątania nie ubieraj się, prosto potem do wanny Odpowiedz Link
misia007 Re: Wyglądam gorzej 17.12.11, 18:17 A satysfakcja???Niektórzy to czują,że sami, tymi ręcami,że czysto! Odpowiedz Link
wrzosowapolana Re: Wyglądam gorzej 17.12.11, 18:20 Myślałam o tym, żeby kogoś nająć, ale...przecież nie zrobi tego, tak jak ja Jutro już będę się tym cieszyć. No, może pojutrze Odpowiedz Link
wrzosowapolana Re: Wyglądam gorzej 17.12.11, 18:21 Sagi, czy Ty mnie chciałeś rozbawić, czy zdenerwować? Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wyglądam gorzej 17.12.11, 18:38 Jak dostałaś po tym tekście taką strzałę do działania ,...znaczy że z twoimi siłami nie jest źle , ja też coś zrobiłem pożytycznego , ugotowałem rosół - pyc h a oznacza to, że zrobiłem miejsce na półce w lodówce na następne dostawy , też pożytecznie, chyba... Odpowiedz Link
filip505 Re: Wyglądam gorzej 17.12.11, 20:34 .....a to sagi z siebie rosol gotowal?????, wiem ze kure sie do rosolu rozbiera, z pior. Odpowiedz Link
wrzosowapolana Re: Wyglądam gorzej 17.12.11, 20:52 To trochę bardziej skomplikowane. Chyba będziesz musiał przeczytać wątek od początku Odpowiedz Link
amityr Re: Wyglądam gorzej 17.12.11, 22:44 A tak właściwie to dlaczego po zjedzeniu rosołu robi się ludziom gorąco? Odpowiedz Link
natla Re: Wyglądam gorzej 17.12.11, 23:17 Bo jak kura ma jedną nóżkę bardziej, to nią wierzga i rozgrzewa otoczenie, a Sagi się poci i stąd oka w rosole. Odpowiedz Link
voxave Re: Wyglądam gorzej 18.12.11, 06:26 Rosół nalezy jeśc gorący bo tłuszcz----i to cieplo tak rozgrzewa do tego jeszcze pieprz i inne przyprawy.... Odpowiedz Link
eurytka Re: Wyglądam gorzej 18.12.11, 08:19 Z ciekawości aż policzyłam szuflady, jest ich u mnie w domu 29 Są nieduże, niewiele się w nich mieści skarbów Odpowiedz Link
natla Re: Wyglądam gorzej 17.12.11, 23:48 ....niż zdesorientowany, latający mop po uprzątnięciu średniej wielkości miasteczka, ponieważ szukam pewnej wartościowej rzeczy, którą kiedyś schowałam, musi co przed sobą. Tym sposobem z ...... 31 szuflad w domu zostały mi jeszcze 4 do przeglądnięcia. W ciągu 5 dni wyrzuciłam 2 duże wory bardzo skrzętnie latami zbieranych "wartosciowych" drobiazgów, znalazłam kilka zaginionych rzeczy, posegregowałam, poukładałam, pozmieniałam i od jutra się będę zastanawiała jakimi logicznymi posunięciami obrusy przełożyłam do jakiej szuflady, a aparat foto, to gdzie dałam..... I co tam święta, szuflady będą super Nie wiem, czy Wam pisałam o pani Kasi, która zstępczo sprzątała mi mieszkanie przed moim wyjazdem na urlop. Otóż ta pani pracuje systemem motywującym....tzn. najpierw robi totalny bałagan we wszystkich pokojach naraz i potem naraz je sprząta. Tego się nie da opisać. Sprzątnięcie 2 pokoi ( reszty już nie pzwoliłam dokończyć) i przedpokoju trwało ponad 7 h. A ja z Topem musiałam się zamknąć w jednym pokoju jak w więzieniu, bo pies od pierwszej chwili był do niej wrogo nastawiony. Fakt, że to co skończyła dosłownie lśniło. Nikt nigdy mi tak niczego nie wysprzątał, łącznie ze mną. U koleżanki w ciągu 2 dni (raz 5 h, potem 7 h) umyła aż 2 z pięciu okien i posprzątała 1 pokój. Po prostu koszmar. Dlaczego o tym piszę ....być może powtórnie? Otóż jej systemem załatwiłam 31 szuflad, co trwało 4 dni. Odpowiedz Link
wrzosowapolana Re: Wyglądam gorzej 18.12.11, 05:45 Natelku, jeśli do tej pory udało Ci się przeżyć bez tej rzeczy, to nie jest ona wcale wartościowa. Olej. A co do pani Kasi, to czytam i czytam i tak sobie myślę, czy chodzi o to, że ona sprząta szybko, czy wolno? Bo ja to chyba mniej więcej tak samo Mniej więcej dwa razy w roku, ale za to od podwalin. I takim samym sposobem, wywalając najpierw prawie wszystko, co dam radę, z pokoju i wstawiając już lśniące do lśniącego. Inny sposób to sprzątanie tylko "na rynku", niby efekt taki sam, na pierwszy rzut oka, ale świadomość fuszerki pozostaje Odpowiedz Link
filip505 Re: Wyglądam gorzej 18.12.11, 06:07 ....wrzosowa,strasznie drobiazgowa jestes,natla tez,dokad da sie w donu przejsc to nie jest tak zle,pozatym czemu tak brudzicie,ja jak jestem sam to zadnej miotly nawet nie urzywam, jak przyjedzie zona i nabrudzi to pol dnia sprzata,wiec po co brudzic. Odpowiedz Link
wrzosowapolana Re: Wyglądam gorzej 18.12.11, 08:24 Żony to nie oszczędzasz...Rozrzutna, bałaganiara Może dla odmiany jakiś ciepły post z okazji świąt w tym temacie? Odpowiedz Link
kla-ra Re: Wyglądam normalnie 18.12.11, 13:13 Wszystko zaplanowane,pani Hania myje tylko okna i drzwi,pan Stasiu czysci dywany i tapicerke.Co do szaf mam fiola,musi byc rowniutko i czysciutko,jesli jest inaczej nie ma porzadku w domu ta czesc nalezy wylacznie do mnie.Reszta rodziny podzial obowiazkow,maz myje podlogi,wiesza zaslony,tlucze orzechy,corka pomaga w pieczeniu i gotowaniu. Nie dajmy sie zwariowac,po swietach tez jest czas... Grunt to Ja usmiechnieta i zadowolona przy kolacji wigilijnej,ktora przygotowuje na 12 osob!! Odpowiedz Link
filip505 Re: Wyglądam normalnie 18.12.11, 13:58 ....a jak to teraz jest z wigilja,post zniesiony, u nas jednak dalej postna,moze ktos juz rybke schabowym zastepuje?????, ...kla-ra,duzo usmiechu zycze,i to na codzien, nie tylko od swieta, Odpowiedz Link
misia007 Re: Wyglądam normalnie 18.12.11, 17:16 Co do szaf to porządku w domu nie ma bo koty lubią się tam wdzierać i wylegiwać, sierść tez zostawiają gdzie się da ale poza tym mieszkanie pod nie zrobione więc do utrzymania w czystości łatwe. Odpowiedz Link
eurytka Re: Wyglądam normalnie 19.12.11, 22:08 Z tego wątku wynika, że wrzosowa szarpnęła się na nowego mopa A ja tam wole jaką starą szmatę na szczotkę nawinąć i tym przejechać! Wiadro na mopa obszerne i zagracające jest, a zwykłe wszędzie się mieści Odpowiedz Link
wrzosowapolana Re: Wyglądam normalnie 20.12.11, 05:46 A po co kobieto szarpiesz się z tą ścierą?! Trzeba ją ręcznie wyżymać, nakładać, niepotrzebnie się schylać i rączki paprać. Pójdź moim przykładem i ulżyj sobie choć deczko Odpowiedz Link
eurytka Re: Wyglądam normalnie 20.12.11, 09:48 Gdzie to wyczytałaś wrzosowa, że ja mopa nie mam? Ostatnio ze ścierą pracowałam, Okna, drzwi, kafelki, szafki, kurze i pajęczyny. A rękawice gumowe znasz? Odpowiedz Link
amityr Re: Wyglądam normalnie 20.12.11, 16:23 Eurytka...........czy ty nie masz przypadkiem tych złych dni. Odpowiedz Link
wrzosowapolana Re: Wyglądam normalnie 20.12.11, 16:25 Ty mi polecałaś ścierę Bez rękawiczek to się nawet nie ruszam za próg kuchni Odpowiedz Link
amityr Re: Wyglądam normalnie 20.12.11, 16:47 O nie . Nie będę wchodził miedzy wódkę a zakąskę. Odpowiedz Link