Dodaj do ulubionych

Aktualności

13.07.13, 19:26
Nasi wybrańcy zgodnie z duchem czasu przegłosowali zakaz uboju rytualnego mimo argumentów, że zwykła rzeź też jest nie mniej dotkliwa. Ci sami wybrańcy domagają się pełnej legalizacji aborcji... Dziwnie ewoluuje moralność w ciekawych czasach, w których przyszło nam żyć.

Obserwuj wątek
    • dwa-filary Re: Aktualności 13.07.13, 20:22
      Przekleństwo chińskie "Obyś żył w ciekawych czasach" spełnia się u nas całkowicie. Powiem szczerze, mam bardzo mieszane uczucie, co do rytualnego uboju, jestem na rozdrożu.
      • natla Re: Aktualności 14.07.13, 08:01
        Co znaczy, że jesteś na rozdrożu? Ubój rytualny, to coś koszmarnego i okropnie głupiego. Co to za bóg, który chce takiej ofiary z cierpiącego stworzenia? To ludzie wymyślili. Religia powinna dawać samo dobro, a nie powodować cierpienie. A przecież w jej imieniu dokonuje się najgorszych czynów.
        • dwa-filary Re: Aktualności 14.07.13, 08:19
          Dlaczego na rozdrozu?, bo bardzo kocham zwierzęta, ale jednoczesnie boję sie odzewu Zydów. W Stanach juz się odgrażają, a jak wiadomo oni rządzą kasą światową, a zakaz rytuału bardzo uderza w ichnią religię. Może to się na nas zemścić .
        • dwa-filary Re: Aktualności 14.07.13, 08:20
          Najgorszy jest fanatyzm religijny sad
          • misia007 Re: Aktualności 14.07.13, 09:20
            A ja się cieszę ,że wreszcie potrafimy podnieść głowę i powiedzieć "tak to jest barbarzyństwo".I nieważne co inni na ten temat sądzą.Protesty środowisk żydowskich dziwią mnie bardzo bo jak przed momentem dowiedziałam się z TOK FM od dr.Sumińskiej ....ubój rytualny jest w USA całkowicie zakazany.I jestem przekonana ,że akurat w tym glosowaniu nie było żadnego przypisywanego nam antysemityzmu tylko czysty humanitaryzm.
            Izis co do aborcji to nie o nią tu chodzi tylko o prawo kobiety do decydowania o sobie.Ja tak to odbieram.
            • izis52 Re: Aktualności 14.07.13, 10:44
              Osobiście uważam rytualny ubój za archaiczne barbarzyństwo, choć nasłuchałam się przedziwnych uzasadnień, że Niemcy i inni dopuszczają... W poście przytoczyłam właśnie jedno z retorycznych pytań persony z kręgów antyaborcyjnych. Takie zestawienie miało jednoznaczne zabarwienie.
              • polnaro Re: Aktualności 14.07.13, 12:32
                Misiu, a topienie kocich noworodków też zostawiasz decyzji właścicieli kota?
                • misia007 Re: Aktualności 14.07.13, 13:09
                  No cóż polnarko i w tym barbarzyństwie nastąpił już przełom.Każdy kto chce może zwierzę wysterylizować nawet za darmo bo większości gmin jest to organizowane więc jeśli dalej to robi to jest albo sadystą albo ignorantem.A pytasz o to w odniesieniu do uboju czy.....aborcji bo analogii nie widzę.???/
                  • polnaro Re: Aktualności 14.07.13, 13:23
                    Misiu, 'prawo kobiety o decydowaniu o sobie' jest poza dyskusją, ale właśnie nie zrozumiałam Twojego głosu w sprawie aborcji - chyba?
                    Może zostawmy ten temat. Środki antykoncepcyjne powinny go zamknąć w tym wątku smile.
            • dwa-filary Re: Aktualności 14.07.13, 13:23
              I jestem przekonana ,że akurat w tym glosowaniu nie było żadnego przypisywanego nam antysemityzmu tylko czysty humanitaryzm.

Też jestem przekonana, że o to chodziło, ze nareszcie Rząd wziął w ochronę zwierzęta, które sa traktowane jak rzecz, ale jak poczytałam komentarze ze Stanów to pomyslałam, ze może to odbic się głębokim echem. Nikt u nas głosno nie chce mówic na temat Żydów, to temat tabu, bojąc się być posądzonym o antysemityzm, ale tu nie chodzi o Żydów, a o zwierzęta.

Kiedyś , bedąc młodą dziewczynką podglądałam jak szlachtowano świnię. Przybył Rabin, który odprawiając modły, składał Bogu ofiarę, ze świni. Aby była koszerna, to zarżnięto ją zywą i cierpiała kwicząc w niebogłosy. Tak długo konała, aż spadla z niej ostatnia kropla krwi. Dziś jestem starszawą babą i do dziś w uszach słysze ten kwik.
              Zachodnie kraje i USA eksportowali od nas do tej pory koszerne mięso sad
              • misia007 Re: Aktualności 14.07.13, 14:53
                No cóż skoro sami tego nie robią to nie mogą z tego czynić zarzutu NAM.Naczelny Rabin Polski też wystosował do naszego rządu list z którego wynika ,że nic gorszego nie dotknęło diaspory żydowskiej w Polsce od lat 30tych.Naprawdę nic gorszego?????
                • dwa-filary Re: Aktualności 14.07.13, 15:23
                  Naczelny Rabin chce odejśc ze swojej funkcji
                  www.tvn24.pl/naczelny-rabin-polski-grozi-odejsciem,339564,s.html
                  • filip505 Re: Aktualności 16.07.13, 16:20
                    .....nie ma humanitarnego zabijania.to my podazajac za "byc tredi"
                    tworzymy sobie jakies bariery,nie jest tajemnica ze krew zanieczyszcza
                    mieso,my wedkarze robimy tak z rybami,trzymamy w wodzie na lince,
                    a jak konczymy to podcinamy gardla zeby spuscic krew,oczywiscie
                    ryby to nie ssaki,bulu nie czuja,ale krowy stresu tez nie przezywaja,
                    po prostu sie boja,stres to rozumne pojmowanie zagrozenia,a bog,
                    natura czy kosmici tylko ludziom rozum dali ok 50 tys lat temu,
                    I nie jest on ponoc dzielem ewolucji,tak twierdzi nauka,tylko "dorzucono"
                    nam troche genow,tak przy okazji powiedzcie ktora z was nie zabila
                    w zyciu myszy bez znieczulenia,czy chocby muchy,moze czas uznac
                    ze kazdy ma prawo zyc po swojemu w jak nawiekszym stopniu,
                    a panstwo ma regulowac tylko sprawy NAJISTOTNIEJSZE,co zmieni
                    ta ustawa w waszym zyciu????,w moim nic,choc jestem przeciwnikiem
                    zabijania dla religii,zabawy,itp,a rabini niech sobie odchodza dzie chca,
                    ich sprawa,mogli by przy okazji zabrac troche biskupow,
                    • izis52 Re: Aktualności 19.07.13, 20:04
                      < a rabini niech sobie odchodza dzie chca,
                      ich sprawa,mogli by przy okazji zabrac troche biskupow,> big_grin big_grin

Genialne, oni by sobie oczy wydrapali, albo wzajemnie się powybijali bez zachowania procedury rytualnej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka