31.05.14, 14:29
......14 godzin odlot,nareszcie wakacje,do zobaczenia warszawiacy,
znaczy zobacze was z powietrza I samochodu raczej,troszeczke
piechota,
---moze jakies wskazowki co warto zobaczyc,tak z samochodu na
szybko,cos co powstalo w ostatnich paru latach,choc siostrzeniec
ma to opracowac I znalezc najlepszy przejazd,ale jakies sugestje
moje ,czyli wasze moga to zkorygowac,
pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • izis52 Re: za...... 31.05.14, 16:28
      Życzę przyjemnego lotu, miłych wakacji w kraju, wielu sentymentalnych spotkań, dużo wycieczek. Nie wypowiadam się, co warto obejrzeć z poza szyby samochodu w Warszawie. Pojeździsz, zobaczysz, że pięknieje. Co innego, gdybyś chciał zwiedzać Kraków smile. Z tego, co pamiętam twoje rodzinne strony, gdzieś na Mazurach ? Też cudnie. Długo będziesz wakacjował ?
      • misia007 Re: za...... 31.05.14, 18:09
        A kiedy ostatnio byłeś w Wawie???
        • filip505 Re: za...... 31.05.14, 19:37
          .....misiu,ze 3 lata temu,ale tylko w drodze z I na lotnisko,i to nie byl
          wakacyjny nastroj,.....w krakowie kilka lat wczesniej I prawdopodobnie
          dopiero za pare lat sie tam wybiore,moze jak na ta olimpiade sie w koncu
          namyslicie,a przyjezdzamy na 3 tyg +dzien,jeden tydzien urlopu na
          jesienne lososie musze sobie zostawic,a mam tylko 4 tygodnie,
          co prawda mam jeszcze 12 dni chorobowego na rzadanie ale mam
          "umowe" z firma ze nie wykorzystuje jak nie musze (choroba),
          a oni mi placa za to na koniec roku,
          mam jeszcze 3 czy cztery personalne dni wole, w zasadzie
          przeznaczam na rybki te dalekie,tak ze praca w usa wyglada lepiej
          jak sagiego o niej wyobrazenie,pod wzgledem socjalnym,
          • tamaryszek44 Re: za...... 31.05.14, 20:43
            W warszawie to ja byłam 15 lat temu i nic ci nie poradzę, ale życzę miłego pobytu i wypoczynku w stolicy.smile
          • natla Re: za...... 31.05.14, 23:24
            Udanego lotu! Baw sie dobrze i opisz co widziałeś i gdzie byłeś. Gdybyś przyjechał na Śląsk, to zdziwiłbyś się, jak wypiękniał ten ponury rejon. Może za te kilka lat, w drodze do Krakowa? smile
            • misia007 Re: za...... 01.06.14, 10:44
              Warszawa też cię zadziwi Filipie,miłego zwiedzania!!!
              • dwa-filary Re: za...... 01.06.14, 16:26
                Warszawa pięknieje, choć jeszcze troszkę rozkopana, ale jak się buduje to i nieudogodnienia są. Miłego pobytu i duzo wrażeń.
                • filip505 Re: za...... 08.06.14, 11:10
                  ......jak ktos nie widzi w polsce zmian na lepsze to powinien isc do
                  okulisty,albo zdjac czarne okulary,piekny kraj sie zrobil wszedzie gdzie bylem,
                  zolibozanki piekne widzialem,metrem trzy przystanki przejechalem,piekne,
                  czytelne,nowoczesne,tylko jak narazie kazimiez dolny mnie rozczarowal,
                  w dziecinstwie wydawal mi sie duzy a teraz malutki,wisla tam tez jakby
                  zmalala w zderzeniu z ta z dziecinstwa,tylko doba jakas za krotka,ktos ten czas
                  chyba podkreca,
                  pozdrawiam z pieknej polski,w tej chwili juz z pieknych mazur,
                  • tamaryszek44 Re: za...... 08.06.14, 13:17
                    Pozdrawiam Filip i baw sie dobrze.
                    • natla Re: za...... 08.06.14, 18:38
                      Cieszę się, że tak odbierasz "korzenie". Ja też pisałam dwa lata temu, kiedy to po kraju sie szwendałam, że jestem zachwycona zmianami.
                      Natomiast dziś "spędziłam" popołudnie w Norwegii. Przyjaciółka tam jedzie, więc wlazłam w program wycieczki i się zaczęło. Za rok jadę, coś cudnego.
                      • misia007 Re: za...... 08.06.14, 22:25
                        A ja pozdrawiam znad Bałtyku.Pogoda boska,rybki swieże,piwko zimne.No i dojechalismy autostradą a raczej dwiema.....komfortowo.
                        • tamaryszek44 Re: za...... 08.06.14, 22:31
                          Odpoczywaj Misia i baw się dobrze. Tam nad morzem to upał chyba tak nie dokucza jak tu.....
                          • misia007 Re: za...... 08.06.14, 22:39
                            Dzieki.temperatura ludzka czyli 23 stopnie i slonko na okrąglo.
                            • natla Re: za...... 09.06.14, 06:36
                              Baw sie Miśka! Mnie na razie zostały kijki skoro świtsmile
                              • misia007 Re: za...... 09.06.14, 17:49
                                Ja tez na kijkach Natlo.Dzisiaj 10 km......w jedną stronę plażą.
                              • izis52 Re: za...... 09.06.14, 18:44
                                Cieszą mnie miłe wieści od Filipa, Misi, Natli. Dobry okres do urlopowania, byle nie w mieście. Przyjechałam rano z mojej wioski do miasta coś załatwić i niestety bardzo cierpię przy temp. 35 st i bezwietrznej aurze.
                                W kontekście słów Filipa - zachwyciło mnie w tv powiedzenie J.F. z okazji 25-lecia wolności.
                                Tyle czasu minęło a ja ciągle nie mogę się nacieszyć!” – Jacek Fedorowicz!

25 lat
                                • natla Re: za...... 10.06.14, 06:40
                                  Moje kijki skoro świt niestety w mieście, ale za to w pięknych parkach.
                                  Na nadmorskie kije muszę poczekać do września, kiedy to będę szlifować plażę od Gąsek do Łazów smile
                                  • izis52 Re: za...... 10.06.14, 07:10
                                    Popularność kijków - zdumiewa. Kiedyś na wsi pytano, a gdzie pani narty zgubiła ? Teraz maszerujących z patyczkami wszędzie pełno. I dobrze nam z tymi kijkami smile.
                                    • natla Re: za...... 10.06.14, 10:07
                                      Dobrze, dobrze, tylko kurna za gorąco!
                                      • filip505 Re: za...... 10.06.14, 12:58
                                        .....i dobrze,po to jest lato,z nad necka pozdrawiam,woda ciepla
                                        ryby biora tylko jakies malenkie,zostajemy tu do piatku,jestesmy na prozbe,
                                        w zasadzie grozbe zony w sanatorium,caly ranek jakies cztery zabiegi
                                        na poprawe kondycji,ale po obiedzie tylko woda,piekna okolica,ze 40 lat
                                        tu nie bylem,jest cudownie,misiu,spotkac sie z toba pojedziemy w
                                        przyszlym tygodniu,znaczy nad morzem,ty natla jakies plywaki zamontuj
                                        do kijow jak chcesz do norwegii,no i jakies wieksze buty zeby nie zatonac,
                                        bardzo slaby komp tutaj maja,i bardzo stara klawiatura,ciezko na niej pisac
                                        takie "wysokie" te "klawisze",ale i tak nie ma czasu,sorry,wiecej jak sie
                                        pogoda spiep.....y,a jest wspaniala,
                                        pozdrawiam,filip,.....a przy stoliku siedzi z nami australijka i amerykanin,
                                        cholera,gdzie polacy????,
                                        • izis52 Re: za...... 10.06.14, 15:38
                                          Filipie polskie ryby mniejsze od amerykanskich? Wiadomo, ze tam wszystko jest wieksze, jak mowia Polonusi. Trafiles na dobra pogode, a w sanatoriach rodakow nie brakuje. Moze tak specjalnie przy stole was posadzili, na wypadek, gdyby ktos jezyka zapomnial wink.
                                          Milego dalszego urlopowania.
                                        • misia007 Re: za...... 10.06.14, 19:57
                                          jak to gdzie są,w Dębkach.Zapraszam Filipie tu jest najpiekniejsza plaza a rybki.....marzenie.No dzisiaj z kijkami zalecielismy do Karwi czyli w nogach 20 km mamy.Pogoda super,upalu sie nie odczuwa idąc brzegiem a z kijkami co roku wiecej ludzi.Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie.
                                          • filip505 Re: za...... 11.06.14, 20:56
                                            .....z tymi kijkami to i tutaj bardzo duzo ludzi nad neckiem maszeruje,
                                            rowerzystow tez sporo,sciezki piekne,dzielone z pieszymi,wczoraj pozeglowalem,
                                            wialo z trojeczke ale cieplutko,idealnie jak dla oldboja po latach przerwy,
                                            co sie od zony musialem nasluchac to dobry "horror"mozna by napisac,byla
                                            w zasadzie wbrew woli zalogantem,innego nie mialem,poznym wieczorem
                                            musialem rowerem wodnym z nia "pojezdzic" w ramach rewanzu,
                                            --natlo,okonie jak raz wieksze sa tutaj,choc narazie nie zlowilem,nie mogli
                                            nas tak usadzic specjalnie bo podalismy nasz mazurski adres,taki mamy w
                                            dowodach,a laczylo nas to ze bylismy prywatnie,nie z ubezpieczenia,chyba.
                                            pozdrawiam wszystkich,szczegolnie misie, z ktora mam "stracha" sie spotkac,
                                            jeszcze zagoni mnie do 20 km marszu,ale nad baltyk zajade,chociaz na nia
                                            popatrze jak maszeruje,moze sie nie zalame z zazdrosci,
                                            --kanal augustowski w pigule dzisiaj zaliczylismy,dwie godziny,jedna sluza,
                                            ale zawsze,
                                            pozdrawiam z cudownych mazur,i zapraszam do ich odwiedzenia,naprawde
                                            warto,pa,
                                            • izis52 Re: za...... 12.06.14, 17:21
                                              Zazdroszcze ciut ciut wakacji na Mazurach i nad Baltykiem. Niestety nie mozna miec wszystkiego, wiec ciesze sie z waszej frajdy Misiu, Filipie. Opisujcie wrazenia, a moze jakies zdjecia? Dawno nie bylam w tamtych rejonach. U nas dzis chlodniej. Wreszcie normalna czerwcowa pogoda. Wspaniale "nudze sie" na wsi, smakujac leniwe rozrywki - posrod tutejszych lasow, pagorkow stworzonych wrecz dla kijkowiczow i rowerzystow.
                                              • misia007 Re: za...... 12.06.14, 19:28
                                                Dzisiaj bylismy na Helu....spokojnie autem.Zdjęcia Izis będą póżniej bo.....czasu brak.Pogoda wysmienita.Jastarnia zakorkowana bo zmieniają nawierzchnie więc troche postalismy ale bylo warto.
                                                • misia007 Re: za...... 13.06.14, 15:14
                                                  Wieje jak diabli,dzis czuję,że jestem nad Bałtykiem.Do tej pory bylo .....za łagodnie.Jutro chyba skoczymy do Pucka.
                                                  • misia007 Re: za...... 13.06.14, 17:24
                                                    https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ld/fh/rcya/jHPlda8lm56n1EnB6B.jpg
                                                  • filip505 Re: za...... 19.06.14, 19:28
                                                    ......bylem dzisiaj nad baltykiem,kijkarek widzialem pare,zastanawialem
                                                    sie ktora to misia,ale moze ty juz pod szczecinem albo wa-wa,fajne
                                                    te plaze nawet,tylko zimne,brrrrrr,jutro miasta,wszystkie trzy,
                                                    a czas.......w zasadzie gdzies zniknol,nie ma go na nic,nawet na wyprobowanie
                                                    lokalnych trunkow,
                                                  • izis52 Re: za...... 20.06.14, 09:41
                                                    Misiu piękna plaża choć chyba sadząc po kolorycie chłodna ?
                                                    Podziwiaj Filipie Trójmiasto po liftingu zachwyca smile.
                                                  • misia007 Re: za...... 20.06.14, 19:20
                                                    Wróciliśmy, zdjęcia wstawię jak się ogarnę a plaża ciepła była,wczoraj dopiero zimno przyszło i my w nogi.
                                                  • filip505 Re: za...... 24.06.14, 15:17
                                                    .....wszystko co dobre tez ma swoj koniec,a szkoda,po 11 godzinach
                                                    od wejscia do domu do pracy wyszedlem,chyba nie musze mowic
                                                    ze przyjemne to nie jest,....a w pracy??? ...tylko cialo,dusza na
                                                    wakacjach,co za czasy,pozdrawiam z NYC,
                                                  • filip505 Re: za...... 25.06.14, 15:54
                                                    ......nawet nie spoznilem sie dzisiaj do pracy,spie narazie prawie po
                                                    polsku,obudzilem sie o 4 rano,wyspany bo wieczorem juz
                                                    zasnolem,nawet po silnej kawie,jutro lub w piatek szefostwo sie
                                                    zapowiedzialo,mogli z dwa tyg odpuscic ale co zrobic,dzisiaj musze sie
                                                    urwac troche I z zona w gory pojechac,ma jeszcze urlop do niedzieli,
                                                    a moj samochod tam,musze go zabrac zeby miec czym w weekend
                                                    przyjechac,pozdrawiam,
                                                  • filip505 Re: za...... 29.06.14, 08:09
                                                    .....piekna ta polska byla,ale niestety czas przeszly,przed chwila
                                                    z wedkowania wrocilem,nocnego,w pensylwenii,5 wegorzy tylko
                                                    ale za to 2 duze klenie zlowilem,co prawda to tutaj ryba "smieciowa"
                                                    ale w ocet dobra,takie po ok 2 kilo,rano mi sie duzy szczupak zerwal
                                                    moze rano go "dopadne",jest 2 w nocy,spadam do lozka,mam
                                                    nadzieje cieplego bo zona w nim,a pogoda tez wspaniala choc nocki
                                                    tylko ok 15 C,woda w jeziorach powyzej 20C,moze jutro poplywam
                                                    przed powrotem do miasta ,pozdrawiam,
                                                  • natla Re: za...... 29.06.14, 08:33
                                                    Czy Ty nie za mało sypiasz przez te rybki big_grin
                                                    Z tego co się zorientowałam z Twoich wpisów, to "nawiedziłeś" Polskę pn-wsch. I co, widzisz tam zmiany na lepsze, jakiekolwiek zmiany?
                                                  • filip505 Re: za...... 01.07.14, 19:37
                                                    ....zmiany sa ogromne,poczynajac od drog na ludziach konczac,korkow
                                                    na drogach nie widzialem,w znaczeniu nowojorskim ale jezdzi sie powoli
                                                    poza autostradami ale to chyba przez zaslabe samochody I zbyt asekuracyjnych
                                                    kierowcow,chodzi o te drogi dwukierunkowe,jak sie zbierze kilka czy kilkanascie
                                                    samochodow to ciezko sie przez nie przebic I jedzie z predkoscia najwolniejszego
                                                    czesto duzo ponizej limitu,jesli chodzi o miasta to bardzo wypieknialy,widac
                                                    dbalosc ludzi o podworka,posesje,wewnatrz domow I mieszkan to zawsze
                                                    byla ogromna dbalosc,wprost wygladaja bardzo bogato,jak u miljionerow,
                                                    chyba to okreslenie "zastaw sie a postaw sie "dalej aktualne,no I te jaja,
                                                    wszyscy jedza od kur "wolnego chowu,gdzie te z farm sie podzaly?????,no
                                                    I chyba ludzie lubia kolejki robiac zakupy,raz poszedlem do najblizszego sklepu
                                                    miesnego,8 pan w kolejce,przeczekalem jedna kupujaca,moze kilogram wedlin
                                                    kupila ale z 5 asortymetow wiec szlo to powoli,wiec wyszedlem do sklepu
                                                    po drugiej stronie ulicy,jedna osoba konczyla zakupy,jedna doszla jak ja konczylem
                                                    szybko,przyjemnie,smacznie,wiec tych ludzi z naprzeciwka nie rozumialem,
                                                    przywiazanie do smakow,nazw???,pierwszy sklep nazywal sie mazury,drugi
                                                    podlasie mial w nazwie,
                                                    --w twoje natla strony musze sie koniecznie wybrac bo dawno tam nie bylem,
                                                    ponad 30 lat I bardzo mnie ciekawi jak sie slask zmienil,ponoc bardzo pozytywnie,
                                                    ale jeszcze nie wiem kiedy,pozdrawiam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka